понеделник, 15 март 2021 г.

MAC | Powder Kiss Lipstick - Little Tamed

 Ако се интересувате от декоративна козметика, то е невъзможно да не сте чували за така популярните от много години на пазара MAC Cosmetics и по-конкретно това, с което са най-обичани - именно техните червила. MAC имат доста различни серии, подходящи за всякакви предпочитания, като днешното ревю че посветя на едно червило от една от по-новите серии, които предлагат - MAC Powder Kiss Lipstick в цвят Little Tamed, който е много ярък и подходящ за идващата пролет и лято. 

Опаковка: Всички червила на марката пристигат в еднакви по вид картонени кутийки, като цвета на червилото се вижда изобразен в едната част на кутията. Някои от червилата са произведени в САЩ, други в Европа. Всъщност различните серии на червилата попринцип имат различни по вид гилзи. Тези, които са кремообразни или сатенени са в един тип опаковка, а матовите както виждате в такава с матиран външен вид. Това обаче, което не ми харесва е, че освен на етикета отдолу, няма как да видите кое червило какво е. Тоест, ако имате повече от едно или две, те изглеждат идентично и трябва отделно да проверявате. Може би щеше да е удобство ако по някакъв начин цвета беше показан в долната част на гилзата. И за това обаче си има решение хаха по някои сайтове продават прозрачни капачета. Като се абстрахирам от това, гилзата се усеща сравнително лека, капачето се затваря плътно. Изглежда симпатично и компактно. 


Формула: Червилото действително е матово, с пудрена формула. Нанася се лесно и стои някак на повърхността на устните. Наистина е одобено. Аз лично най-често го смесвям с други червила, просто защото матовия финиш не винаги е това, което искам. Но пък това го прави изключително трайно. Въпреки това не усетих да пресушава устните, може би единствено ако се носи много продължително. Бих нарекла червилото комфортен мат, защото действително е такъв. 


Цвят и аромат: Бих определила Little Tamed като ярка циклама, като на определена светлина има и лек оранжавеещ подтон, което просто го прави топъл нюанс на розовото. Малко труден за описване цвят. Доста ярък. Може би ако сте с по-тъмна кожа от моята не би бил толкова ярък и наситен, а по-ежедневен. Но това е най-точното описание, което мога да дам - ярко, топло розово, подходящо за пролетта и лятото. Освежава визията и е нещо по-нестандартно. Аз не съм сигурна, че толкова ярки нюанси ми стоят добре, но пък винаги има опцията и да се носи в комбинация с друго червило на марката, както често правя аз. Може да нанесете с потупване, за да освежите грима си или пък с пълна покривност, каквато това червило осигурява, ако искате 100% наситеност. Също така, за разлика от останалите серии червила, това е единственото, което има по-силен, химически аромат. Но предполагам няма друг начин, именно заради формулата му. Не е натрапчиво и почти не се усеща след нанасяне, но го имайте в предвид. Не е със същия деликатен, леко ванилов аромат, както са останалите серии. 

В заключение: Много харесвам червилата на MAC и зависи от вас на коя серия червила вие конкретно ще се спрете, в зависимост от предпочитанията. Little tamed не се оказа много "tamed", а по-скоро смел цвят, който е по-нестандартен и с отлична трйност. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •