вторник, 9 март 2021 г.

Viktor & Rolf Flowerbomb - Midnight

 Напоследък предполагам не остава незабелязано, че доста съм се запалила по това да открия аромат, който да мога да нарека изцяло свой или т.н. "signature scent". Е, все още съм в търсене. Днес ще ви представя ревю на парфюм, който попада в категорията на аромати, които са по-специфични. Това е и първия парфюм на Viktor & Rolf който купих. 

Flowerbomb серията на марката е може би най-популярната. Разбира се, освен така популярния първообраз има и доста фланкъри и Flowerbomb Midnight е именно такъв. Накратко това е дамски парфюм известен основно с по-специфичния си аромат и добра трайност. 


Опаковка: Определено направена с усет към детайла. Дори самата картонена кутийка изглежда луксозно, като на предната част присъства така характерния топъл восъчен печат (в случая е пластмасов). От вътрешната страна на кутията има уникален код, който може да въведете директно в официалния им сайт. Самия флакон на парфюма е емблематичен за серията и е с форма на бомбичка. От напълно непрозрачно стъкло е, доста тежка и добре изглеждаща. Капачето се затваря много плътно, като ми направи впечатление, че името на бранда не е изписано върху капакът на флакона (за разлика например от Bonbon парфюма им).


Аромат и трайност: Противно на очакванията, този парфюм се оказа изцяло флорален, поне на моята кожа. Да, сред ароматните нотки има плодове, които някак очаквах да бъдат по-осезаеми, но при мен превес взимат именно флоралните. Бих казала, че аромата малко ми напомня на парфюмите от 90-те. Има известна сладост, която би следвало да идва именно от плодовете и ванилията, но този парфюм не бих категоризирала като гурме или плодов в никакъв случай. Аромата бих казала е по-скоро за по-зрели дами, които са наясно с предпочитанията си и знаят точно какво търсят, що се отнася до парфюм. Не е от онези леки, момичешки парфюми, които могат да се носят от всеки. И определено не е за всеки вкус. Усещам също така пикантна нотка, която сякаш допълнително подсилва интензитета. Тъмен, мистериозен, леко мускусен, цветен. Така мога да го опиша. 

Връхни нотки - 

Касис, нар

- Сърцевина -

Божур, жасмин

- Базистни нотки - 

Бял мускус, ванилия


Заключение: Аромат с добра трайност, добър интензитет, бих казала шлейфов, ако попрекалите (което не ви съветвам да правите) и 99% флорален. Ако предпочитате сладките и леки парфюми, това не е вашия със сигурност. Но ако харесвате цветните, мистериозни аромати, сред които няма как да отличите само една конкретна нотка и които носят онзи ретро привкус на леко пудрените парфюми, вярвам, че ще ви хареса. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •