неделя, 7 март 2021 г.

Bioderma | Hydrabio H2O - Micellar Water (хидратираща мицеларна вода)

 Още от момента в който за пръв път открих чудото на мицеларната вода, това е продукт без който не оставам. Пробвала съм както по-бюджетни алтернативи, така и класиката сред водите от този тип - именно продуктите на Bioderma като вероятно знаете, че любима ми беше именно червената вода, която беше универсална. От известно време обаче заглеждах и хидратиращия и вариант, който е сравнително по-нов. И тъй като кожата ми е доста суха и дехидратирана (без значение какви грижи полагам за нея) реших, че е време да опитам именно тази мицеларна вода с надеждата тя да е новия ми любим продукт. 


Опаковка: Стандартната за всичките им мицеларни води, като това е разфасовката от 500 мл. Предлага се и в такава от 250 мл, както и травъл вариант от 100 мл. Тази разбира се беше с най-изгодна цена и все още е на промоция в сайта на Parfimo. На гърба са изписани детайли относно това къде е произведена и съответно състава. 




Състав: За да може да прецените по-добре какви са разликите между стандартната и тази версия, ще добавя и двата състава.

Bioderma Sensibio (червена опаковка, за нормална към смесена и чувствителна кожа, без аромат)

Aqua/water/eau, Peg-6 Caprylic/capric Glycerides, Fructooligosaccharides, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Cucumis Sativus (cucumber) Fruit Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Bromide, Disodium Edta.

Bioderma Hydrabio (синя опаковка, за суха и дехидратирана кожа, с аромат)

Aqua/water/eau, Glycerin, Peg-6 Caprylic/capric Glycerides, Disodium Edta, Mannitol, Xylitol, Cetrimonium Bromide, Rhamnose, Niacinamide, Hexyldecanol, Sodium Hydroxide, Pyrus Malus (apple) Seed Extract, Brassica Campestris (rapeseed) Sterols, Tocopherol, Fragrance (parfum).



Аромат и формула: Може би тази вода е една идея по-хидратираща действително, именно заради наличието на глицерин и някои масла. Това, което обаче не ми харесва е, че изобщо има аромат. Той е много лек, ненатрапчив, почти като на крем за лице, но все пак аромат има което би могло да е потенциален алерген. Аз нямам никакви подобни реакции. Водата почиства грим чудесно, оставя кожата мека, няма нужда от изплакване. Затова дали ще вземете тази или стандартната версия зависи най-вече от нуждите и предпочитанията ви. Няма някаква огромна разлика между двете води, освен наличието на аромат при тази, хидратираща версия. 



В заключение: Не знам дали тази версия на водата на Bioderma успя да измести от сърцето ми водата им в Sensibio вариант, но със сигурност я харесвам също толкова. Да, на пазара могат да се намерят и по-бюджетни алтернативи, но смятам, че медицинската козметика е по-качествена. А и също така една бутилка от 500 мл. стига за месеци наред, затова инвестицията си заслужава. Ако имате суха и дехидратирана кожа и това, че има лек аромат не ви притеснява, то това би била подходящата за вас вода. 

Follow me:
         

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
Мнението ми е базирано само на личните ми впечатления от продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •