• За мен и блога | About me & the blog •


• ЗА ИМЕТО И ДИЗАЙНА 

Името на блога, в буквален превод означава: "Кътчето на Тони", защото именно такъв е моят блог. Едно малко местенце в безкрайния интернет, където се надявам да се почувствате уютно.
Аз съм човек, който обича и търси различното, а блогът е един добър начин за мен да изразя себе си. Това е причината да не използвам готов дизайн/темплейт, а сама да създавам всяка част от този блог. По този начин, моето виртуално кътче ще има своя индивидуалност, така както е с всеки човек. Блогът е начин да развия и покажа креативността си, като разбира се силно се надявам да откриете тук полезна за Вас информация.
Макар да е основно свързан с козметика, тук може да откриете и филмови класации, ревюта на книги, по-задълбочени статии на теми, които бих определила по-скоро като социални. Влагам много старание в направата на всяко ревю или статия, във всяка частица от външния вид на блога си и с това се надявам престоят ви тук да е приятен, за да се връщате с удоволствие всеки следващ път. 

• ГРИМ ПРЕДПОЧИТАНИЯ 

Бяла козметика/лице: Имам суха и чувствителна кожа. Предпочитам неароматизирани продукти, съобразени с моят тип кожа.

Бяла козметика/тяло: Харесвам лосиони за тяло, които са подходящи за суха кожа, но попиват бързо. Предпочитам да имат приятен аромат (кокос, ванилия, макадамия и др.) или неароматизирани.

Коса: С много фин и тънък косъм, бързо омазняваща се в корените, по-скоро права, към чуплива. Никога не съм се боядисвала.

Сенки за очи: Нося предимно перлени сенки. Цветовете, които харесвам са основно бронзово-златисти, taupe и като цяло по-деликатни цветове, подходящи за ежедневен грим. Нося обаче и матови сенки в nude гамата. 

Спирала: Нося единствено неводоустойчиви спирали, които са черни и не слепват миглите. Предпочитам силиконови четки. 

Червила: Харесвам червила, които са в розовата гама, но не и ярки. Харесвам и нося червила в цвят "пепел от рози"/mauve, розово-златисти или розови nude нюанси. Предпочитам червила със сатенен финиш.

Гланцове: Харесвам по-пигментирани глосове, основно в розови нюанси. За мен не е проблем и ако са по-лепкави.

Фон дьо тени: Нося фон дьо тени, които са в МНОГО светли цветове, най-вече с неутрален подтон, или с по-жълт, но не прекалено жълтеникъв. Харесвам най-вече фон дьо тени със сатенен или озаряващ финиш, които стоят естествено, имат средно покритие и са подходящи за суха кожа.

Пудри: Използвам рядко, но залагам най-вече на трансперентните, пресовани пудри.

Хайлайтъри: Харесвам и нося хайлайтъри, които нямат едри брокатени частици и придават естествен, dewy вид на кожата. Нося хайлайтъри в по-светли цветове, за предпочитане перлено бели или светло розови/златисти, без значение прахообразни или течни.

Контуриращи продукти: Използвам понякога такъв тип продукти, за предпочитане с по-студен подтон и с матов финиш, не прекалено тъмни.

Лакове: Предпочитам лакове в пастелни цветове, но нося и перлени, рядко топъри и глитъри. Предпочитам лакове в розови нюд цветове, бронзови или лилави.

Не използвам: Водоустойчиви спирали, декоративна козметика в зелени цветове, изкуствени мигли, ружове, матиращи фон дьо тени, продукти с едри брокатени частици.


Още линкове:
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time to write some. I'll read and answer of each of them. •