понеделник, 1 март 2021 г.

Essence | Royal Party - Silver glitter show palette (limited edition)

 Здравейте с това може би малко позакъсняло (и със сигурност неочаквано) ревю. Реално, палитрата, която ще ви покажа взех в края на 2019-та, когато всъщност беше пусната лимитираната колекция на Essence и Catrice. И както често се случва, това ревю очакваше своя ред. Палитрата все още може да бъде намерена в някои гръцки сайтове, както и в ebay. Реално у нас тя официално не се предлагаше никъде, освен в сайта на Pink Panda откъдето закупих буквално последната налична бройка, защото бях закъсняла доста и дори не бях видяла, че предлагат цялата колекция. Но смятам, че нямаше как да не ви покажа тази красота, защото нека си го признаем - взех палитрата основно заради външния и вид. Също така много съжалявам, че колекцията е лимитирана, защото определено смятам, че е най-успешната на Essence и Catrice досега.

Опаковка: Има нещо, което много ме привлича в тези лъскави, холографни опаковки, особено когато са от този тип, който ми напомнят на преспапиета. Тази палитра е най-красивата, която притежавам. Да, може би е малко инфантилно изглеждаща, но все пак я обожавам. Тези две красоти се предлагаха в розово и съответно в сиво, която е и палитрата, до коята успях да се добера. Честно казано, тази ми харесва повече от розавата, тъй като вътре има по-неутрални цветове. Изглежда стабилна, има голямо огледало, доста голям избор от сенки и бих казала, че наистина изглежда страшно зарибяващо и мога да я гледам без да ми омръзне. Предварително ви предупреждавам, че ще има доста снимки на капачето, но просто не можах да се стърпя. Дори в самия брокат има малки коронки (все пак колекцията се казваше "Royal Party"). Също така, когато отворите капачето, вътре има лист със стикери, които са тематични. Аз разбира се не ги използвах. Колкото и абсурдно да е, определено беше голямо вълнение за мен, когато се сдобих с тази буквално последна бройка от палитрата, която след това така и не беше заредена повече.





Формула: Голяма част от сенките са перлени, като биха могли да имат и метален финиш, ако се наслоят. Други са матови, а при един от тъмните цветове в матовата сянка всъщност има и глитър. Цветовете са неутрални, леко скучновати, нищо невиждано, но пък за ежедневен грим са идеални. Предимно в студената гама са, като има и някои по-топли и неутрални, но те не преобладават. Пигментацията е средна, малко прашливи са. Общо взето не са с най-доброто качество, но предвид това колко е достъпна и бюджетна марката, са повече от добри. В палитрата има цели 12 цвята, като са подредени по подтон. Първия вертикален ред е с най-светлите нюанси, средния съответно са междинните, подходящи за нанасяне върху целия клепач например, а последния вертикален ред отдясно е този с най-студени и тъмни цветове, подходящи за опушване. За тези от вас, които са уморени от безкрайно топлите и ръждиви нюанси сенки, тези са добра алтернатива. 






Цветове: В палитрата има 6 матови цвята, като в най-тъмния от тях има блокатчета. Останалите са нещо между сатенени и перлени. Бих казала, че има за всеки по нещо. Три-четири по-топли цвята, доста неутрални и дори такива със студен подтон. Добре се нанасят, особено с база. Трайността е средна. Има три нюанса сред матовите, които може да използвате за преливане на цветовете. Палитрата е подходяща и за вечерен грим, именно заради последния ред със студените и тъмни цветове. Няма да описвам всеки цвят по отделно, тъй като смятам, че от суочовете сами може да добиете представа. Бих могла да кажа, че сенките са със стандартното качество на Еssense - леко прашливи, средно пигментирани. Не са нещо впечатляващо и незаменимо, за разлика от тази разкошна опаковка!






В заключение: Това ревю е по-скоро лек оброз над качеството на сенките на Essence, което действително е добро, особено за цената си. Това, което ме озадачи е, че палитрата е произведена в Китай, макар очевидно бранда да е немски. Ако и вие се влюбите във външния вид, силно се надявам да успеете да я закупите. Както споменах,точно преди това ревю проверих и все още се предлага в един гръцки сайт, както и голяма част от останалите палитри от колекцията. Може да откриете и в Ebay, предполагам и в доста други сайтове. И ако искрено сте я харесали, побързайте докато не е изчерпана навсякъде. Смятам, че си заслужава, пък дори и само заради колекционерската и стойност (за любителите на грима).

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •