петък, 14 февруари 2020 г.

Revolution Pro | Colour Focus Palette Night & Day

И най-накрая дойде ред да ви споделя и впечатленията си от палитрата на Revolution Pro която всъщност е най-иската палитра от мен през изминалата година. Нямах търпение най-накрая да е налична и у нас (което се случи преди няколко месеаца) и разбира се моментално си я купих. Тази палитра сенки за очи е с може би едни от най-красивите цветове, които съм виждала. Това е Colour Focus Night & Day.


Разбира се, цветовете в тази палитра са взаимствани от небезизвестната Pat McGrath която е марка, чиито продукти са доста скъпи. От Revolution са решили, че палитрата си заслужава да бъде копирана и се радвам, че са го направили. Защото както казах, цветовете са може би едни от най-красивите, които съм виждала. Аз, като фенка за дуохромни сенки за очи, нямаше как да не се почувствам привлечена към Night and Day



Опаковка: Доста интересна. Магнитна, картонена кутийка, която има змийски, релефен принт и златен надпис. Стои семпло, но много ми харесва. Усеща се лека и е компактна за път. Има хубаво огледало. Определено смятам, че колкото по-изчистена е една опаковка, толкова е по-луксозно изглеждаща и по-стилна. А релефния принт придава по-нестандартен вид. Харесва ми и как е подбрана цветово - бяло и златисто. Единствения недостатък е, че имената на сенките са изписани на една от онези пластмасови предпазилети, които аз винаги изхвърлям. 



Формула: Сенките са с печена формула, което ги прави по-сухи от стандартните. Това не е проблем при матовите цветове, но тези, които са по-блестящи, перлени и дуохромни се задържат по-трудно върху клепача и доста се ронят. Това е и разочарованието ми от палитрата. Трябва да използвате някаква по-хубава база за блестящите нюанси или да нанесете кремообразни сенки отдолу върху които да залепнат и цвета да е по-наситен. Но и матовите и перлените цветове са доста наситени и се преливат добре. Дуохромните цветове са с по-едри частици и за тях се изисква повече наслояване. 




Цветове: Тази палитра има два изцяло матови цвята, два, които са по-скоро нещо между сатенени и перлени, 4 доста силно перлени нюанса и два дуохромни. Повечето цветове са неутрални, някои са в по-студената гама. Има и няколко по-топли. Смятам, че съчетанието от ветове в тази палитра е наистина идеално. Аз лично предпочитам неутрални тонове пред изцяло топли, макар тренда да е такъв напоследък. Тази палитра е подходяща както за дневен, така и за вечерен грим. Мисля, че сенките може да се изпоползват и мокри, тъй като все пак това е печена формула, но не съм пробвала да ги нанасям по този начин. Бих казала, че базата за сенки на Artdeco ги прави много по-наситени. Както казах, като изключа по-ронливата формула, всички цветове в тази палитра са разкошни! Духромните цветове са съответро кафяво, с тюркоазен блясък, а другия е перлено бяло със синьо-зелен блясък. Много красиви.



Ще покажа и всеки един цвят съвсем отблизо, за да може да добиете пълна представа. Смятам, че цветовете на снимките изглеждат напълно реално. Може да видите и двата дуохромни цвята най-отдясно на палитрата. 


Заключение: Харесвам тази палитра. Макар да я намирам малко по-трудна за нанасяне, заради по-сухата и ронлива формула, смятам, че само заради цветовете си заслужава. Доста рядко се срещат сенки в неутрални цветове, особено хубави дуохромни нюанси. За цената си от около 30 лв. смятам, че оправдава очакванията.

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •