сряда, 19 юни 2019 г.

L’Oréal | Nude Rose Eyeshadow Palette - 01 Rosé

Здравейте отново. Минаха доста месеци, откакто споделях редовно ревюта на продукти в блога, но обещавам да наваксам, доколкото мога. Някои дни е възможно да пускам по няколко ревюта наведнъж, тъй като продуктите, които ще покажа са такива, които съм имала възможността да тествам доста месеци. А снимките им са готови също толкова отдавна. Ще започна първо с ревю на палитрата на L’Oreal Color Riche - La Palette Nude в цвят Rose.


Палитрата се предлага в два цвята: 01 Rosé, която предлага богато разнообразие от неутрални нюанси, някои от тях с по-розов подтон. Повечето обаче смятам, че са в бежовата гама.  02 Beige включва по-тъмни кафяви и сиви тонове и смятам, че е по-подходяща за опушен грим. 



Опаковка: Доста компактна и симпатична, лесна и удобна за носене в чанта. Има огледалце, както и двустранен апликатор за нанасяне на сенките. От едната страна е типичната гъбичка-апликатор, а от другата е четка, която е сравнително мека и ако нямате друго под ръка би ви свършила работа. Честно казано, разпределението на сенките вътре много ми харесва - подредени са много удобно, без почти никакво празно пространство, което смятам за доста практично. Грамажът не е много голям - 7 гр., разпределени между 10 броя сенки. Това означава, че всеки нюанс е по-малко от един грам. 



Цветове: Подборът от нюанси според мен е идеален. За любителите на лек, ежедневен грим, това е всичко, от което бихте имали нужда. Палитрата има 6 перлени нюанса и 4 матови. Бих казала, че почти всички нюанси са по-скоро в неутралната гама. Първият цвят е красиво перлено бяло, с многоцветни частички. Втория е по-скоро перлено прасковено. Третия и четвъртия са сходни, матово бежово-кафяви, идеални за сгъвката на клепача. Петия цвят е най-интересния и най-ярък от десетте - перлено златисто, който е дуохромен. След него е перлено бронзово-кафяво, последвано от матово кафяво, с които може леко да опушите грима. Осмия цвят е неутрален  "taupe" нюанс, перлен и идеален за ежедневието. Последните два цвята са съответно тъмно матово сиво и перлено лилаво, което на кожа има червенеещ подтон. 



Това, което наистина ми харесва в палитрата е, че макар името и да предполага, че повечето нюанси ще бъдат доста розови, всъщност са бежово-неутрални, някои от тях имат подтон пепел от рози. Няма нито един цвят, който да не може да бъде използван за ежедневен грим. А не на последно място, цветовете са перфектни за тези от вас с много светла кожа, тъй като сенките няма да стоят прекалено натрапчиво. 



Формула: Единствения недостатък, ако мога да го нарека така е, че сенките не са особено пигментирани. По-твърди и прашливи са и изискват известно наслояване, за да се постигне по-наситен цвят. Лично аз предпочитам сенки с малко по-мека консистенция, но пък това е строго индивидуално. С база за сенки, цвета е по-наситен. Нито един от нюансите няма едри брокатени частици, което за мен лично е плюс. 


Тук може да видите как изглеждат суочове, без никаква база. Суочнати са по веднъж. Върху кожа, някои от тях изглеждат сходно.


Заключение: Определено приятна палитра за тези от вас, които харесват минималистичния, ежедневен грим. Съчетание от най-необходимите неутрални нюанси. Опаковката също е много компактна и удобна. Единствения недостатък е средната пигментация на сенките, но откъм нюанси е всичко, което харесвам, както вярвам и много от вас.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •