сряда, 19 юни 2019 г.

Dsquared2 He Wood - Rocky Mountain

Несъмнено едно от най-трудните неща за мен е да пресъздам аромата на парфюм, тъй като това е доста индивидуално. Особено що се отнася до мъжките такива. Няма как да пропусна да ви покажа обаче една мъжка тоалетна вода, която е една от най-нетипичните не само откъм външен вид, но и аромат. Това е популярния Dsquared2 He Wood - Rocky Mountain.


Дълго време бях в търсене на мъжки парфюм (на практика е тоалетна вода, но аз ще използвам термина парфюм), който да е в дървестанат категория. Знаете, че ароматите се делят на много групи. Дървестни, ориенталски и т.н. Конкретно аз исках изцяло дървесен и след дълго проучване се спрях на най-харесвания от цялата поредица "He WOOD" - Rocky Mountain. Той е считан за най-трайния от предлаганите, както и с най-автентичен дървесен аромат.



Някои твърдят, че този парфюм е "unisex", но честно казано аз не мога да се съглася. Аромата бих казала е определено мъжки. Много е нетипичен обаче и не ви съветвам да купувате преди да вземете тестер. Аз взех тестер на първия вариант "he wood" и малко рискувах с този, базирано на много ревюта, които изчетох. Също така интересен факт е, че марката Dsquared2  е създадена от двама братя - Dean и Dan Caten, които са близнаци. Историята на бранда е интересна, затова бих ви посъветвала да я потърсите, ако се интересувате. 




Опаковка: Страхотна, стилна, елегантна и смятам да твърдя - колекционерска. Флаконът е поместен в много оригинална, квадратна рамка от истинско дърво. Кутията е черна, картонена със златен надпис - идеален и стилен. Перфектен за подарък. Много нетрадиционен външен вид, който е разпознаваем. Просто няма как да сбъркате този парфюм, защото от него лъха на класа. Не вярвам да има някой (независимо мъж или жена), който да отрече индивидуалния почерк и елеганстност на флакона. А дървения акцент засилва още повече чувството, което аромата се опитва да внуши. 



Аромат: Най-автентичния аромат на дървесина, който съм срещала. Представете си, че се разхождате в гората след дъжд и усещате лекия аромат на мокра почва и мокра дървесина - семпъл, но достатъчно разпознаваем. Реших да го пробвам върху своята кожа, която както знаете трудно задържа аромати. За мен беше прекалено силен и натрапчив, разбира се, но се задържа за дълго време. След като първоначалния аромат на дървесина се утарожи, започва да се усещат виолетките. Това е втората основна ароматна нотка. Но парфюмът в никакъв случай не е флорален. А тамянат придава допълна сила на парфюма. Ето и кои са основните нокти:


Виолетки, кедър, ветивер, пипер, тамян, мускус, лилия, кехлибар

Като недостатък отчитам, че когато се пръсне от парфюма, по някаква странна причина, спрея се разлива малко извън помпичката, върху самото дърво. Може би трябва да се натисне по-силно и рязко, за да не се случва. Но смятам, че за сравнително високата си цена, можеше да се обърне повече внимание на този проблем. Освен, ако идеята не е по-този начин да се ароматизира и дървената рамка? 



Заключение: Определено много несатндартен аромат, в още по-нестандартна опаковка. Няма как да скрия, че любимата ми част от продукта е именно флакона - дървен, стилен, елегантен и с индивидуален почерк. Смятам, че за тези от вас, които са в търсене на мъжки парфюм от дървестана категория, този е идеалното решение. Мога единствено да препоръчам. 

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •