четвъртък, 27 юни 2019 г.

I Heart Revolution | Violet Chocolate Palette

Любовта ми към лилавото е нещо, което със сигурност сте забелязали вече. А шоколадовите палитри на Makeup Revolution London са сред любимите ми. Това е петата такава палитра, която имам в колекцията си, но както подозирам, няма да е последната. Тази виолетова красота няма как да не привлече вниманието не само с естандартния си и сладък външен вид, но и с цветовете на сенките и с тяхното отлично качество. Ако няма как да подминете тази лилава красота, продължете надолу. 


Колебах се дали имам нужда от тази палитра, не защото не ми харесваше, а защото сенките, към които посягам са в неутралната златисто-бежова гама, винаги. Да, обожавам лилавото, но когато става дума за грим, почти не си спомням случаи в които да съм го използвала. Както може би сте чували, лилавите сенки и изобщо козметични продукти са изключително трудни за направа, подозирам заради специфичността на пигментите. (Дори камерата ми не запечатва лилавия цвят напълно реално, а по-скоро изглежда син на 90% от снимките ми.). И въпреки всичко не устоях на Chocolate Violet и изобщо не съжалявам.



Опаковка: Опитах се да покажа максимално реалния цвят, но въпреки това има леко разминаване. Палитрата е в стандартния за цялата шоколадова гама форма на разтичащ се шоколад, като този път той е в лилаво. Люляково лилаво е най-точното определение, което мога да му дам. Любимият ми нюанс - лилаво със студен подтон, нито твърде тъмно, нито прекалено светло. Страхотен външен вид! Вътре, разбира се има голямо огледало. Характерно при по-новите модели на шоколадовите палитри е, че вече не са с онзи досаден пластмасов предпазител, на който са изписани имената, а те са част от самата палитра. Също така е премахнат апликатора-гъбичка, който ако трябва да сме честни, почти никой не използва така или иначе и само заема място. Подобренията във визията на палитрите определено много ми харесва!




За цветовете: Хубавото на тази палитра е, че освен няколко лилави нюанси и няколко доста ярки и смели червено-розови цветове, има и множество по-неутрални и бронзови, с които да съчетаете по-ярките нюанси. Дори да не сте фенове на много цветния грим като мен, то освен цветовете си за акцент имате и достатъчно други, подходящи за ежедневен грим. Точно това е от което имам нужда.  




Цветовете са разпределени добре, като съответно първия ред е този с най-светли нюанси, втория ред е този с по-тъмни и наситени бронзово-лилави, а третият е може би най-нестандратния и ярък, който включва по-цветни и нетипични нюанси. Той е и най-малко любимия ми, но това не означава, че пигментацията му не е отлична. Пигментацията на повечето сенки е наистина впечатляваща, като бих посъветвала блестящите сенки да нанасяте с пръст. Матовите биват най-добре нанесени и преляти с четка, но перлените определено нямат същото въздействие нанесени с четки, както имат с пръст. В палитрата има 4 лилави нюанса и един на границата между лилаво и лилаво и патладжанено, 8-9 цвята в кафявата и бронзова гама и няколко матови, ярки цвята. Липсва черен, което за някои е проблем, тъй като разчитат една палитра да изпълнява всяка възможна функция, но нека бъдем откровени - шансът да имате повече от една палитра в колекцията си, сред която да има черен цвят сенки е доста голям. 




За формулата: В палитрата има 11 матови цвята и 7 перлени/сатенени. Най-светлите, както обикновено са доста по-слабо пигментирани от по-тъмните. Също така ярките два цвята в червено и розово изискват повторно наслояване, но като цяло палитрата е идеална за целта, тъй като позволява поетапно напластяване на нюансите, защото винаги е по-лесно да добавите още, отколокто да отнемете цвят. Перлените нюанси са по-силно пимгментирани и както споменах, препоръчително да ги нанасяте с пръсти. Почти всички цветове са в топлата гама, с изключение на лилавите, разбира се. Сенките имат лек, сладникав аромат, типичен за тази серия. Не е шоколадов, но е приятен и ненатрапчив. 




А тук може да видите и как изглежда всеки цвят отблизо, на слънчева светлина. Цветовете са реални.


В заключение: Смятам, че тази палитра си заслужава, особено ако искате да експериментирате с нови цветове, без обаче да се откъсвате напълно от зоната с неутралните и ежедневни такива. А за външния и вид няма какво да кажа - би била идеално допълнение върху всяка тоалетка, ако харесвате такъв тип опаковки, разбира се.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
Мнението ми е басирано само на личните ми впечатления от продукта.

1 коментар:

  1. Лилавото ми е любимият цвят, понякога си купувам непотребни неща само заради цвета.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •