събота, 10 април 2021 г.

MAC | Amplified Creme Lipstick - Cosmo

MAC е марка, доказала се във времето със своето качество, като едни от най-популярните и обичани продукти са именно техните червила. Вече притежавам 5 от тях, като може би любимото ми червило в момента е именно в цвета, който ще ви покажа днес. 

Опаковка: Като всяко останало червило на марката, MAC Cosmetics Amplified Creme Lipstick пристига в картонена кутийка, която показва цвета на съответния нюанс. Гилзата е елегантна, семпла, най-копираната в света заради емблематичната си "bullet" форма. Затваря се плътно. Грамажът на продукта е 3 гр., което е малко под стандартното за повечето червила, но пък предвид колко е наситено не е и нужно да е по-голямо, защото е икономично и силно пигментирано от първото нанасяне.



Цвят и формула: Това е всъщност което ме спечели най-много. Нещо между розово и тъмно прасковено, на определена светлина има и някакъв червен подтон. Стои естествено, подходящо както за ежедневието, така и като акцент за специален повод. Малко по-тъмно от т.нар. нюд червила, но пък все още в категорията на ежедневните. Особен цвят, който ми е трудно да опиша, но определено е нещо различно и интересно, което смятам би паснало на всеки. Формулата, както може да видите и по името му е кремообразна, със сатенен финиш, цвета е пастелен. Има съвсем лек ванилов аромат или поне така го определям аз. Усеща се много хидратиращо върху устните, дори и след като го изтриете. Смятам, че червилата на MAC наистина са едни от най-добрите за цената си, наред с тези на Clinique. 



На снимките може да видите как изглежда цветът Cosmo сравнен с един от най-популярните им нюанси- Faux. Харесвам и двата цвята, като върху устни стоят доста различно. Cosmo е значително по-топъл нюанс на розовото, малко по-тъмен.


Заключение: Определено се радвам, че закупих този цвят. Отдавна го заглеждах, но имах опасение дали няма да е твърде тъмен или ярък за мен, но притесненията ми не се оправдаха и смятам, че определено си заслужава. Формулата е разкошна, продукта е качествен и мога единствено да го хваля и препоръчвам. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •