събота, 24 април 2021 г.

Real Techniques | Brush Cleansing Balm

 Отдавна исках да пробвам продукт, специализиран в почистването на четки за грим и когато попаднал на Real Techniques и техния твърд балсам за почистване знаех, че искам да пробвам именно него, защото марката досега не ме е разочаровала с качеството на четките си и беше логично марка, която произвежда такива да е и специалист в областта на почистването им.


Опаковка: Както всички продукти на марката, така и този балсам е в една от онези пластмасови и трудни за отваряне кутии, които разбира се предпазват продукта, но пък не са с особено екологична насоченост. Можеше кутийката да е картонена, но това е лично мое мнение. Самият балсам е в напълно стандратна кутия сам по себе си, като грамажът е едва 56 гр., което привидно ми се стори твърде малко. Но всъщност продукта е твърд и много икономичен и смятам, че е напълно достатъчен, а освен това е и удобен за носене на път. Към балсама получавате и мини падче за почистване, което е с размер малко по-малък от капакът на продукта (тъй като това е препоръчания начин за използване. Навлажнявате четката, която искате да почистите, слагате падчето във вътрешната страна на капака и завъртате четката върху него до почистването и). Бих казала, че тази мини подложка е удобна за почистване на четки, но само на такива малки по размер - например четки за очи, за хайлайтър, коректор и т.н. С големите ми четки не се справи толкова добре просто защото наистина е твърде малък за целта и не достатъчно релефен. 




Формула и аромат: За мое щастие, балсама няма никакъв аромат. Консистенцията му е напълно твърда, прилича наа глицеринов сапун, но не се разпенва много. За пълното почистване на четката използвам или по-голямо количество от продукта или просто почиствам два пъти за по-сигурно. Въпреки, че почистих всичките си четки старателно не забелязах да личи, тъй като формулата наистина е доста твърда и е много икономична. Вече нямам опасеие, че тези 50 гр. ще свършат с две използвания. Балсама не е мазен, не оставя филм по четките, а същевременно наистина ги почисти добре, включително и тези от фон дьо тен. Определено интересен продукт, който ме остави приятно изненадана. Съставът на балсама изглежда почти като на крем - има доста олиа и естествени съставки в него, които обаче почистват наистина добре, без да оставят неприятен парфюмен аромат. 




Заключение: Бих казала, че балсама е страхотен за почистване на всякакъв тип четки. Харесва ми колко е икономичен, как няма аромат, не оставя мазен филм, почиства добре и към него имате включена мини подложка за почистване, което е чудесно. Да, цената му е по-висока спрямо грамажът, но смятам, че заради икономичността и функционалността си, напълно си заслужава. Real Techniques отново не разочароват с качеството си. 

Follow me:
         

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
Мнението ми е базирано само на личните ми впечатления от продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •