вторник, 1 октомври 2019 г.

Bourjois | Rouge Fabuleux - 02 A L'eau de Rose

Знаете, че що се отнася до червила, има някои специфични неща, които търся да притежава даден продукт. По възможност, искам цвета да е достатъчно светъл, за да пасне на моята кожа. Освен това, формулата му трябва да е достатъчно кремообразна, за да не изглежда и да се усеща сухо. Реших да пробвам едно от червилата на Bourjois  тъй като до момента не съм използвала техни червила. Серията, на която се спрях е Rouge Fabuleux и един от по-светлите, предлагани цветове.


Има доста голям избор от нюанси, като за щастие сред тях има и такива, които са достатъчно светли. Определено това червило Буржоа в цвят 02 привлече вниманието ми най-много. 



Опаковка: Семпла и стилна. Затваря се много плътно, което я прави и малко трудоемка за отваряне. Цвета на червилото се вижда в долната част на гилзата, което е удобно в случай, че притежавате повече от едно от тази серия.




Цвят: Много приятен, светло розов. Притежава идеалния баланс между топъл и студен нюанс на розовото. Върху устни и на живо, всъщност изглежда по-светло, отколкото на суочове или в самата гилза. За светлокожи е чудесен избор, особено ако ненатрапчивото розово е това, което търсите.




Формула и аромат: Тук ще обединя тези две категории, тъй като смятам, че са взаимосвързани. Преди да поръчам червилото прочетох състава му и доколкото си спомням имаше наличие на няколко масла. Това става очевидно от аромата, който е сравнително тежък и съответно е на съставките вътре. Не е ароматизирано по по-специален начин. Формулата му също е доста кремообразна, дори леко мазна. Това, което ми направи впечатление е, че сякаш стои на повърхонстта на устните. Трудно е да обясня точно какво означава това, но може би е една идея по-кремообразно, откъм усещане, отколкото е нужно. За сметка на това обаче, не изсушава устните и се плъзга като масло. Нанесено, стои почти като плътен глоз за устни, но покривността е там. Бих казала, че е средна към пълна. 




Заключение: Определено червило, което ме изненада с формулата си. Не смятам, че до момента съм използвала нещо подобно. Ако подобни цветове и кремообразни текстури ви харесват, спокойно може да заложите на него.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •