неделя, 8 август 2021 г.

Най-добрата слънцезащита за светла и чувствителна кожа

Лятото навън е все още в разгара си, а при тези изключително високи температури, слънцезащитни кремове за лице и тяло са задължителни, особено ако имате чувствителна и/или светла кожа, много бенки или имате чувствителност към слънцето. В тази статия ще ви предложа два продукти, които намирам за изключително сполучливи и които действителност защитават различните видове кожа. 


Най-важния продукт за мен е слънцезащитен крем за лице който да пасва на нуждите и типа на кожата ви. Желателно е да се съобразите дали крема, който взимате е за нормален тип кожа, суха или мазна. Това има значение за финиша и начина по който кожата ви ще изглежда. 


Лично аз вярвам в качеството на продуктите от La Roche Posay и ги използвам от години. За мен лично най-успешния слънцезащитен продукт за лице е техния флуид с spf 50 който е за всеки тип кожа. Попива почти мигновено, не оставя мазен или бял филм, предпазва отлично, няма аромат, не дразни кожата и е доста удобен за носене на път. За мен това наистина е идеалния универсален продукт за лице и силно го препоръчвам. 


Друга алтернатива, която може да използвате за лице и тяло и която е по-подходяща за мазна кожа е слънцезащитния мист на марката. Той също е с spf 50 и представлява деликатен спрей, който е сух и който при впръскване частично остава във въздуха. Няма нужда да го разнасяте с ръце, не оставя бели следи. Отново е водоустойчив, само че този път има аромат. Той би бил подходящ за по-бързо нанасяне на слънцезащита след като сте влизали във водата например и имате нужда да освежите слънцезащитата си. 


Хубаво е да се знае, че макар слънцезащитните продукти да защитават до голяма степен, те не предпазват на  100% и затова е желателно периодично да бъдат обновявани, особено ако често влизате в морето/басейна. Ако пък бихте искали все пак да имате малко тен, то може да потърсите продукт с предпазен фактор spf 30. Но лично аз не бих ви посъветвала да взимате продукти с по-малък фактор от 30, защото тяхната ефективност и времетраене на защита на кожата е доста по-малка и не са толкова надеждни. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •