неделя, 18 юли 2021 г.

MAC | Mini Prep + Prime - Fix +

 Когато стане дума за фиксиращ спрей за грим, повечето се сещаме именно за класиката в този жанр - MAC и техния популярен Prep + Prime Fix + който е може би най-купувания и харесван фиксиращ спрей на всички времена. Тъй като обаче аз рядко посягам към  такъв тип продукти, даже почти никога, реших да изпробвам мини версията, която също би стигнала за доста дълго време. 


Опаковка: Мини версията, която е в разфасовка от 30 мл. идва в картонена кутийка. Оригиналната бутилка е доста голяма - 100 мл. Ако фиксиращия спрей не е нещо което използвате всеки ден, тази по-малка опаковка ще ви свърши работа. Опаковката е пластмасова, има механизъм за заключване, който предотвратява случайното натискане. Спреят сам по себе си не ми харесва особено, защото разпръсква доста едри капки, а не фин мист, както ми се иска. 


За продукта: Има лек аромат, който почти не се усеща. Честно казано основната цел, заради която го взех е да го използвам за по-голяма наситеност на сенките за очи. Честно казано с определени формули се справя отлично, при други сенки не виждам да подсилва интензитета. Много зависи от типа формула на сенките. Относно фиксиране на грима - ако пръснете повече пъти отблизо, при мен фон дьо тена се размести. Затова винаги пръскайте възможно по-отдалеч. Мисля, че засили трайността до някаква степен. За фиксиране на грима е препоръчително да използвате спрей спрямо нуждите на кожата ви (матиращ или озаряващ). 


Заключение: Приятен, компактен спрей, който действително засилва интензитета на сенките и грима като цяло, но за мен лично не е must have. Много зависи дали сте свикнали да използвате подобен тип продукт. Опаковката е чудесна, много удобна, механизма за заключване е много успешен. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •