вторник, 27 октомври 2020 г.

Carolina Herrera | Good Girl Supreme

Не знам дали съм добра в описването на аромати, но определено обичам да пробвам нови такива, особено т.нар. бестселъри. Смятам, че повечето са такива с основание. В този ред на мисли, много отдавна заглеждам парфюмите на Carolina Herrera и по-конкретно Good girl, който всъщност също си взех. Към него имаше подарък мостра на новата Supreme версия, която пристигна в тази много симпатична мини обувка (тоест, запазили са оригиналната опаковка). Оригиналната, пълноразмерна опаковка изглежда много привлекателно и смятам, че за предстоящите празници е добра идея за подарък. Good girl Supreme е най-новото попълнение от марката и нямам търпение да ви разкажа впечатленията си. 

Опаковка: Както и при оригиналната версия, тук картонената кутия е в черно кадифе в комбинация със злато. Не се отличава много от първоначалната версия. Самата опаковка на пълноразмерния парфюм е в същата стъклена бутилка, като токчето е пластмасово. При варианта от 30 мл., трябва да извадите капачето (токчето) за да използвате. При по-големите разфасовки това не е необходимо. Аз бях една от малкото, които първоначално намираха външния вид на флакона за доста кичозен и претрупан. С времето обаче свикнах и дори започна да ми харесва. Не е най-практичния и функционалния, тъй като ако счупите токчето, то реално няма как стъклената част да стои изправена. Но въпреки това е нещо нестандратно и привличащо вниманието, несъмнено. Цвета на шишенцето е толкова тъмно син, че реално изглежда черен, освен ако не го държите срещу силна светлина. 


Трайност: Бих казала, че Supreme варианта е със същата трайност като оригинала или поне се доближава. Това е и единствения парфюм, който продължавах да усещам върху кожата си дори след душ. Това до момента не ми се беше случвало с друг парфюм. 

Аромат: За разлика от оригинала, който е по-силен  и остър, този е по-сладък и сякаш плодов. Усещам повече ванилия, определено по-сладката и лека версия на оригинала, която всъщност ми харесва дори повече от него. Смятам в бъдеще да взема и пълноразмерния продукт, тъй като смятам, че тези 7 мл. определено няма да са ми достатъчни. Като цяло парфюмите от серията се водят флорални и макар определено да усещам тези нотки, не бих категоризирала аромата като чисто флорален. 

- Връхни нотки - 

Горски плодове, египетски жасмин

- Сърцевина -

Зърна от тонка, тубероза

- Базистни нотки - 

Ветивер

Това са част от нотките, които може да усетите. Определено се усеща сладникав аромат, ванилия, лек флорален акцент. Нито една нотка обаче не преобладава конкретно. Всички накуп са един добър микс и просто придават изтъченост на аромата. Като цяло Good Girl серията ми напомня много на диаманта на L'ancome, заради предимно плодовия си, леко флорален женствен характер и добрата трайност, с която са характерни двете марки. 

В заключение мога единствено да препоръчам аромата за есента и зимата. Ако харесвате по-силните, сладки и чувствени парфюми, които определено не остават незабелязани смятам, че Good Girl Supreme ще ви хареса. Да, може би не е чак толкова нетипичен и отличаващ се, но определено е топъл, много приятен и издръжлив аромат, който стана един от любимите ми. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •