неделя, 18 октомври 2020 г.

Oral B | Vitality 150 Cross Action D100

Eлектрическите четки за зъби са препоръчвани от стоматолозите, като средство за по-добро почистване. Аз обаче никога не бях използвала. По спомен имах една електрическа четка като дете. Но реално може да се каже, че не съм използвала подобен тип продукт досега. Четките на Oral B са сред най-харесваните и сравнително достъпни като цена. Затова реших да пробвам именно тях. 


Опаковка: Картонена кутия, която трябва да разкъсате, за да извадите четката. При тази версия която е Vitality 150 получавате два накрайника за четката - Sensitive и Cross action. Първата е предназначена за чувствителни зъби и венци или по-деликатно почистване, а втората е стандартната и една от най-продаваните и универсални четки. Към четката има и заряздно, като е желателно да презареждате батерията за около 16 часа на всеки 4-5 дни. Има вграден таймер, който вибрира на всеки 30 секунди, а когато достигнете 2 минути тази вибрация се повтаря 3 пъти, за да разберете ясно. Аз лично обикновено почиствам зъбите за повече от 2 мин.. Към всяка четка има един цветен пластмасов пръстен, който трябва хубаво да притиснете към основата, за да щракне хубаво. На снимките имайте предвид, че това все още не е направено. Самата четка се закрепя и премахва от дръжката съвсем лесно - с издърпване и съответно щракване. 


Четката почиства доста добре. Изисква известна практика, тъй като измиването на зъбите с нея е коренно различно от стандартната четка. Ако при обикновените, механични четки се изисква вие да сте тези, които търкат зъбите, то тук просто задържате за няколко секунди четката върху всеки зъби, без да притискате и да въртите. На листовката има предупреждение, че е възможно венците ви да кървят при първоначална употреба. Това не се случи при мен. 



Марката има огромно разнообразие от четки, като тази е една от най-бюджетните. Честно казано цените на по-новите и функционални модели са доста високи и макар да съм сигурна, че вероятно са с по-добро общо качество не смятам, че си заслужава да давате над 300 лв. за четка, която реално ще свърши почти същата работа като тази. Затова ако искате просто да пробвате подобен алтернативен метод на стандартната четка, бих ви препоръчала да заложите на този модел. Главата на четката трябва да се сменя на около 3 месеца. Това ще разберете лесно, тъй като по връхчетата на косъмчетата цвета ще избледнее. 

В заключение мога да кажа, че много харесвам четката и дори съжалявам, че по-рано не съм закупила електрическа четки за зъби. Почистването определено е по-лесно, по-успешно и по-приятно, поне за мен. Смятам, че си заслужава. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •