четвъртък, 6 август 2020 г.

Delia Cosmetics | Botanical Flow Coconut Water

Няма нищо по-освежаващо от спрей за лице пред горещите летни месеци. Като почитател на кокоса реших, че искам да пробвам миста за лице на Delia Cosmetics с кокосова вода.


Този тонизиращ мист за лице има в състава си натурална кокосова вода. Попринцип кокоса има благоприятно хидратиращо действие вържу кожа и коса. Кокосовото масло също има и комедогенен индекс, не съм съвсем сигурна дали това се отнася и за кокосовата вода.  Аз лично не съм забелязала поява на нови черни точки след използване на миста. 


Опаковка: Направена от доста твърда и плътна пластмаса. Количеството е 150 мл. Самия спрей е доста фин, но трябва да натиснете по-силно, за да не пръска на по-едри капки. На снимката по-надолу може да видите. Не е от типа спрейове, които пръскат докато натискате, а с всяко пръскане излиза вече определено количество от продукта. Може би щеше да е една идея по-добре ако спрея беше с малко по-малко обемиста опаковка, но това не са съществени детайли. Поне пластмасата изглежда устойчива.

Аромат: Кактох може да се предположи - на кокос, по-скоро синтетичен такъв. Аромата е доста силен и това е единственото нещо, което не ми харесва. Наистина се усеща дори след напръскване върху кожата. Това е възможно да бъде алерген за тези от вас с чувствителна кожа. Не е неприятен аромат в никакъв случай, но е доста силен.


Свойства: След изплозване наистина усещам кожата си по-мека и хидратирана. Смятам, че е чудесно допълнение в рутината на дехидратирания или сухия тип кожа, преди да нанесете серум или крем за лице. Освнежава и е приятен за използване, макар самия спрей да не разпръсква толкова фино както са например термалните води на различни марки. 


Заключение: Приятен за използване мист за лице, който действително омекотява кожата. Не знам дали бих повторила покупка единствено заради силния му аромат, който пък е много възможно да е и любимото ви нещо в продукта, ако сте фенове на кокоса. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •