събота, 11 септември 2021 г.

La Roche-Posay Hyalu B5

 Когато става дума за серуми, повечето такива съдържат хиалуронова киселина. Аз имам love/hate връзка с тази съставка, която действително помага на кожата, ако бъде използвана правилно. А за днес ще ви споделя впечатленията си именно от един такъв серум на La Roche Posay който е сравнително нов.

 Опаковка: Оригиналната опавоква на този серум е стъклена, но аз имам мини варианта при който само пипетата е стъклена, а самата опаковка е пластмасова. Но това е без значение, тъй като най-важен е именно продукта вътре. Hyalu B5 е от онези, почти мултифункционални серуми, които са подходящи почти за всеки.



Формула: Типично за повечето продукти с хиалуронова киселина, която е разпределена в две молекули, които проникват на  различна дълбочина в кожата. В състава си също има витамин B5 и мадекасосид, които изпълват кожата и спомагат за активното ѝ възстановяване. Серума представлява силно хидратираща комплексна грижа, която се бори с бръчките и допринася за здрав, свеж и отпочинал вид на лицето. Подобвява вида и еластичността, особено при фините линии в следствие на дехидратация. Има силен парфюмен аромат, което е единственото нещо, което не ми харесва. Консистенцията е леко слузеста (повечето серуми с хиалуронова киселина са такива) и оставя лепнещо усещане след нанасяне, поне пред първите 10-тина минути. Ако си търсите серум за лице който е по-скоро базов и не е конкретно таргетиран към определен проблем, Hyalu B5 ще ви свърши работа. 



Заключение: Ефектът, който забелязах върху своята кожа е по-озарен вид и по-изпъната цялостно. Серумът е хубав, но сякаш цената му е доста завишена за това, което е. Нямам никакви забележки към него, освен силния аромат, който не е неприятен и нетърпим, но аз лично бих предпочила козметиката ми за лице и тяло да е неароматизирана. Hyaly B5 е хубав продукт, основно съдържащ хиалуронова киселина, която е желателно да се нанася на леко влажна кожа, за да задържи водата в нея. Ако имате много суха кожа и нанасяте неправилно е възможно по-скоро да създаде опъвщо усещане, отколкото хидратиращо. Затова е важно как използвате такъв тип продукти. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •