петък, 7 май 2021 г.

Cacharel | Yes I Am

Когато стане дума за летни парфюми в съзнанието ми веднага изскачат няколко имена предвид, но без съмнение това са винаги парфюмите на Cacharel от серията Yes I am. Ароматите с този така нестандартен вид са основно плодови, леки и подходяща за по-горещото време. В това ревю ще ви споделя впечатленията си от любимия ми аромат от цялата серия, който е всъщост първия.

Опаковка: Флакона на аромата е в тази симпатична, креативна форма на гилза от червило. Със смесени чувства съм от външния вид. Харесва ми това, че е наистина идейно и иновативно, но пък не мога да кажа, че е най-стилната опаковка на света. Със сигурност обаче изглежда добре и напомня за това какъв ще е аромата вътре - игрив, цветен и плодов, момичешки. Флакона има капаче, което обаче не покрива горната част а по-скоро предпазва ако носите на път. Това смятам, че до някаква степен би спомогнало за по-бързото изветряване на аромата, но не мога да съм сигурна. Това, по което може да различите оригиналния пръв аромат на Cacharel Yes I am от останалите е именно цвета на бутилката. Фланкърите имат друг нюанс на "червилото" както и на самата стъклена част. 



Аромат: Определено серията Yes I am са парфюми подходящ за тези от вас, които харесват плодови, момичешки аромати, които ухаят вкусно, без да бъдат натрапчиви. Най-лесно бих могла да го определя като плодов шейк. Комбинация от вкусни червени плодове с мляко, които придават този сладкишов привкус. Единствения недостатък според мен е, че парфюма не е никак траен, което е много жалко, защото го обожавам! Да, не е шлейфов, не е от онези комплексни аромати, но пък е семпъл и вкусно ухаещ. Аз лично харесвам точно това. 


- Ароматна пирамида -

Връхни нотки - 

Малина, мандарина, лимон, бергамот

- Сърцевина -

Гардения, джинджър, амбър, жасмин, роза, цвят на портокал

- Базистни нотки - 

Мляко, карамел, ванилия, кардамон, дървесина, сандалово дърво, амбра

Аз лично не усещам повечето от ароматните нотки, като например джинджър, карамел, лимон и т.н.. Ясно и отчетливо усещам малината и млякото, които са преобладаващи. 


Заключение: Изключително приятен аромат, подходящ за пролетта и лятото и за почти всяка възраст, но разбира се бих препоръчала по-скоро за по-млади момичета и жени, които търсят нещо семпло, плодово и ефирно. Очаквайте много плодова сладост и млечни нотки, които напомнят на вкусен десерт. Флакона е оригинален, трайността е слабичка, но пък само заради аромата смятам, че парфюма си заслужава. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •