петък, 21 май 2021 г.

Cacharel | Yes I am Pink first

 Това е втория фланкър на така популярната серия Yes I am на Cacharel който този път е в отличителен розов флакон. За разлика от оригиналния аромат, тук червилото е обагрено в ярко розово, което още повече напомня за това колко ярък, свеж и момичешки ще бъда аромата.

Ако Yes I am беше летен аромат, но Cacharel Yes I am Pink first e още по-плодов, попадащ изцяло в категорията на летни аромати.

Опаковка: Същата по форма като предишната, но тук стъклото е сякаш по-тъмно, а самата помпичка е в ярка циклама. Относно пристига с предпазно капаче, което да използвате ако носите на път. Спреят е също толкова фин и добър. Както вече споменах, за мен този флакон е love/hate поради няколко причина. Харесва ми това, че е оригинален, нестандартен и симпатичен, но същевременно ако търсите нещо по-стилно, това може би не би ви харесало. Аз лично нямам нищо против него, тъй като все пак парфюма е предназначен основно за по-млади и свободолюбиви дами или поне това е моето усещане. Друга отличителна черта е цвета на металната част, където е изписано името. На Yes I am тя е в златисто, а на Yes I am Pink first e в графитено сиво. 


Аромат: Тук, за разлика от Yes I am, липсва така силната млечна нотка и е наблегнато повече на плодовете. Те обаче също не са така свежи, а по-скоро сладки и добре узрели. Ако мислите, че описвам плодова салата, няма да сгрешите хаха, но все пак ето нещо по-конкретно за аромата. Всъщност, не мога да го опиша. Особен е, нетипичен. Аз правя асоциация със зрял банан и точно на това ми мирише. Просто съчетанието на различни ароматни нотки е такова, че се е получила една малко странна комбинация, която не мога да отлича и конкретизирам. Тук плодовете не носят толкова свежест, а по-скоро една улегналост. Но парфюма е все така летен и честно казано се разгръща най-добре при по-топло време. Зъщо така е може би една идея по-траен от оригиналния. Обикновено фланкърите по мое мнение са по-слаби версии на първоизточника, в случая това важи с пълна сила. Но зависи и какви парфюми харесвате. 


- Ароматна пирамида -

Връхни нотки - 

Малина, круша

- Сърцевина -

Жасмин, джинджифил, цвят на портокал

- Базистни нотки - 

Мляко, кардамон, амброксан, сандалово дърво


Както сами виждате, аромата е по-малко комплексен, по-сладък и по-тежък. Интересно ми е защо го асоциирам с много зрял банан, може би това идва от крушовата нотка.  


Заключение: Приятен аромат, който лично аз не намирам за особено запомнящ се. Трайността е по-добра от тази на оригиналния парфюм в червен флакон, но пък този ми е някак твърде специфичен. Не препоръчвам за покупка преди да пробвате. Отново бих казала, че е подходящ предимно за по-млади момичета и жени. Опаковката на фланкъра е също толкова симпатична. Дамски парфюм който е подходящ за ежедневно ползване, без да оставя отпечатък. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •