четвъртък, 21 януари 2021 г.

Bvlgari | Omnia Crystalline - Omnialandia limited edition

 Този парфюм (или по-точно тоалетна вода) е една от най-обичаните и добре познати аромати. Силно харесват от много жени, този ежедневен парфюм е именно на Bvlgari и това е тяхната Omnia Crystalline. Несъмнено дамски парфюм, идеален за всеки повод. А повече за лимитираната серия ще ви разкажа по-надолу.


Опаковка: Това е несъмнено нещото, което ме спечели най-бързо. Нека започна отначало. Omnilandia е лимитираната серия на марката, която всъщност предлага същите тоалетни води от серия Omnia, като подарък към нея има тази красива картонена кутийка, която е идеална като форма и за подарък. Именно това беше и коледния подарък, който направих на майка ми, която обожава аромата. Кутийката е направена от доста дебел картон, като всяка кутийка в зависимост от аромата вътре е в различен цвят. Тази, на аромата Crystalline е в бяло и прасковено, с акценти в розово злато. Кутийката беше опакована в целофан. Вътре е аромата, който е в същия флакон и е пълноразмерния - 65 мл. Лично аз трябва да призная, че никак не харесвам дизайна на флакона. Този, който е от 25 мл. ми допада значително повече. Бач кода не излиза при проверка, но смятам, че това е защото серията е лимитирана. Няма нищо друго, което да ме навежда на мисълта, че би могло тоалетната вода да не е оригиналната. А и както казах, кутийката наистина е много красива и практична и е просто идеална за подарък.







Аромат: Макар парфюма да не е за мен, имах възможността да го тествам няколко пъти. Това, което забелязах е, че това е от този тип парфюми (за целта на ревюто ще го наричам така, макар да стана ясно, че е тоалетна вода), които стоят близо до кожата, не са шлейфови, няма как да се усещат на 6 метра около вас, но това не е нещо лошо. Аромата е свеж, доста лек и неутрален. Интересното е, че всъщност е, че нотките са основно дървестни и няма нито един цитрус, но аз лично мога да кажа, че усещам цитруси на моята кожа. Не знам как е възможно, но е факт. Може би тази свежест идва от бамбука или лотоса, не съм убедена, но всеки път щом го сложа усещам цитруси, каквито всъщност няма. Много странно..  Аромата попада в категорията на дървестно-флоралните. Нещо, което забелязах лично за себе си е, че не се погаждам добре с много дървестни нотки и когато те преобладават дори получавам главоболие. С този парфюм за щастие не е така и реално през първите няколко часа усещам онази цитрусова свежест, като с течение на времето изпъкват повече дървестните нотки. Парфюма има известна сладост, но е много далеч от сладък. Наистина ухае на чистота, свежест, нито е твърде флорален, нито прекалено дървесен. От онези аромати, които е трудно да бъдат описани. Нито една нотка не преобладава, а е по-скоро балансиран. Сладостта, която е съвсем лека е вероятно да идва от крушата. 

 Връхни нотки - 

Бамбук, круша

- Сърцевина -

Лотус, чай, касия

- Базистни нотки - 

Мускус, дървесина, дъбов мъх






Трайност: Може би вече знаете, че се славя с това, че при мен почти никой аромат не се задържа за повече от час, два. Учудващо, макар този да е доста лек, успявам да го усетя в продължение на часове. Това разбира се е доста индивидуално, но както казах - остава близо до кожата, освен ако не изпръскате огромно количество, което не бих препоръчала. 





В заключение: Ако това е аромат, който обичате и харесвате, мога само да препоръчам с две ръце тази лимитирана серия. Кутийката е наистина колекционерска и страхотна, а реално получавате същия аромат, при това пълноразмерен, на същата цена. Разбира се, това не е моя парфюм, просто защото аз харесвам по-сладки, гурме аромати, но това не означава, че не харесвам и този и не оценявам качествата му. Идеален за всеки повод, за офиса, за работа и за където вие прецените. Силата не е толкова впечатляваща като на дълготрайните парфюми, но все пак това е тоалетна вода и това трябва да се вземе предвид. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •