понеделник, 26 август 2019 г.

Freedom | Pro Correct - Concealer Palette

Коригиращите коректори са нещо, което никога не бях използвала до момента. Всеки цвят си има предпазначение, както предполагам знаете. Тази палитра смятам, че покрива изискванията за прикриване на всякакви несъвръшества - от тъмни кръгове, до зачервявания по кожата. Това не е първия продукт на Freedom който имам и знам, че качеството им е добро. Pro Correct палитрата смятам за идеална за светлокожите сред вас, тъй като нюансите са достатъчно светли.


Палитрата включва 5 коректора, като 6-тия всъщност е озарител, който може да използвате както намерите за добре. Всеки коректор е с грамаж 1 гр., което прави общо 6 за цялата палитра.



Опаковка: Семпла, практична. Не заема много място, няма излишни гъбички и апликатори към нея. Разделена е с 6 прегради, като във всяка кутийка се намира различен цвят коректор / озарител. Няма как да ги смесите по невнимание, което аз намирам за плюс. 



Цветове: Както споменах, палитрата включва 6 цвята, които по описание имат следните предназначение: Жълто, което неутрализира червенините (за целта може да използвате и зеленото), лилаво - за жълти петна, зелено - за червенини и петна, розово - за тъмни кръгове, телесен цвят - използвайте като стандартен коректор, оразител - за зоната около очите или скулите. 


Формула: Очевидно, коректорите са кремообразни. Не стоят мазно обаче, позволяват наслояване, прикриват доста успешно. Нямат аромат. Смятам, че консистенцията им е такава, каквато трябва да бъде - нито твърде суха, нито твърде кремообразна. Озарителя е може би малко по-гъст, отколкото аз лично харесват, но позволява блендване. Всички нюанси са добре пигментирани. 


Заключение: Ако коригирането на несъвършенствата е нещо, с което сте свикнали, тази палитра ще ви хареса. Аз лично, като любител на по-естествения грим смятам, че със сигурност не е задължителна за мен, но ми хареса подбора на нюанси, които са много подходящи за светла кожа (с изключение на най-тъмния). Прикрива червенините успешно. Пигментацията е добра.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •