вторник, 16 юли 2019 г.

La Roche Posay | Anthelios Shaka Fluide SPF50‎

Дълго време неглежирах слънцезащитата, защото нямам навика да се пека за продължително време. Истината обаче е, че въпреки това, слънцезащитата за лице би следвало да е задължителна, дори в градски условия. Направих грешката да не нося никакъв подобен продукти, когато през пролетта бях в Сандански и резултатът беше изгоряло и червено лице в продължение на поне седмица. А флуида на La Roche Posay всъщност искам да пробвам от няколко години. Най-накрая прецених, че е крайно време да дам шанс на Anthelios Shaka Fluide


Този флуид се предлага в няколко версии - тази, която е с фактор 50+ и е безцветна, отделно има и оцветена версия. Предлага се и с по-нисък фактор, който е 30. Лично аз не бих взела оцветената версия за себе си, защото подозирам, че би била твърде тъмна за мен. Но пък тази ми стана моментално любима!



Опаковка: Много компактна и симпатично изглеждаща. Като цяло е функционална, но тъй като флуида наистина е течен, трябва да внимавате, когато навеждате. 



Формула: Както вече споменах, флуида е с много тежна, почти водниста консистенция и млечно бял цвят. Попива много бързо в кожата, като я оставя някак по-подхранена и мека, без да утежнява, омъзнява или да прави т.нар. кир ефект, както се е случвало с други подобни продукти, включително и на марката. Няма никакъв аромат, освен стандартния за повечето слънцезащитни. Пише, че не люти на очите, ако се нанесе в близост и мога да се съглася. Наистина по никакъв начин не ми е раздразвал кожата. Освен всичко е и подходящ като основа за грим - изпитано и проверено. Флуида е и водоустойчив. 



В състава му присъства alcohol denat, което може да не се хареса на някои от вас, но за мен е логично, предвид рядката консистенция. Както казах обаче, по никакъв начин не люти, когато се нанесе в близост до очите. 


В заключение: Съжалявам, че не се реших по-рано да пробвам този флуид. Казват, че това е новата му обновена формула. Не знам с какво се различава от старата, но определено си заслужава. Попива много бързо, не омазнява, не се "бели" и не се усеща, а същевременно предпазва от вредното слънчево влияние върху кожата ни. Толкова ми хареса, че купих още един, който да използвам за следващото лято.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •