сряда, 8 август 2018 г.

Sleek | Eyeshadow Palette - Au Naturel

Когато става дума за ежедневен грим, кое е нещото, което най-често изскача в съзнанието ви? При мен това са неутралните цветове. Именно такава е и палитрата, тема на днешното ревю. Този път обаче, в нея преобладават нюансите в студената гама. На пазара има много сенки за очи в топли цветове и не толкова н неутрални или студени, затова сметнах, че ще ви е интересно да покажа нещо по-различно. В случая, това е Sleek - Au Naturel


Това е първата палитра сенки за очи на Sleek, която имам. Вече сте виждали ревю на дуото бронзър и хайлайтър на марката, от които останах много доволна. Но определено бях любопитна да пробвам и сенките им за очи. Палитрата избрах от "декоративна козметика". 



Опаковка: Палитрата пристига в стандартна картонена кутийка. А самата палитра е в стабилна, черна и семпла опаковка с огледалце. Доста компактна като размер, което определено ми харесва. Елегантна, сигурна и компактна. Към нея има и двоен апликатор - напълно стандартен, дори бих казала излишен. Като единствен минус мога да кажа, че по капачето остават отпечатъци от пръсти. 




Формула: Палитрата е комбинация от матови и перлени цветове, като перлените са с наситен, метален финиш. Повечето нюанси са матови - цели 8 цвята от общо 12. За съжаление обаче, светлите матови цветове са доста слабо пигментирани. Необходимо е да се наслоят няколко пъти до достигане на жилания цвят. По-тъмните обаче и най-вече черният са доста силно пигментирани. Черното в палитрата е може би най-черното черно, което съм виждала под формата на сенки за очи. Перлените цветове обаче са разкошни - силно пигментирани, нямат нужда от повтаряне, лесни са нанасяне и преливане. 




Цветове: Макар това да е основно палитра със студени цветове има и няколко, които са по-скоро в неутралната и в топлата гама.

1 ред (горе)

- Nougat - най-светлия цвят в палитрата и най-слабо пигментирания. Така и не успях да извадя цвят от него, колкото и да наслоявах. Според мен е много силно пресован в рефила. 
- Nubuck - сиво-кафяв, матов цвят, по-скоро светло сив. Подходящ за преливане на останалите нюанси. Не е много силно пигментиран, но позволява известно наслояване на цвета.
- Cappuccino - светло, неутрално кафяво - отново идеално за преливане на нюанси и нанасяне в сгъвката на клепача. Матов, не много пигментиран, позволява наслояване.
- Honey comb - интересен, патешко-жълт цвят, който също е матов и не много силно пигментиран. Бих го използвала за затопляне на грима, тъй като останалите студени нюанси го позволяват.
- Toast - светло оранжево, матово, не много пигментирано. С повече наслояване цвета е приятен, отново бих използвала за затопляне на сгъвката на клепача и преливане на нюанси.
- Taupe - страхотен перлен нюанс, бих определила като прасковен или по-скоро цвят "шампанско". Силно пигментиран и един от любимите ми, а може би дори любимия от цялата палитра.


2 ред (долу)

- Conker - кафяво-червеникав нюанс с по-едри частици. Отлична пигментация. Блестящите частици правят цвета по-интересен и нестандартен. Това е може би най-наситения цвят (без да броим черния)
- Moss - златисто-кафяв, отново чудесен като пигментация и нанасяне. Също един от любимите ми нюанси в палитрата. 
- Bark - тъмно сиво-кафяво, матово, добра пигментация. Подходящ е за опушване на грима.
- Mineral earth - още един любим цвят, който отново е перлен. Бих го определила като шоколадово кафяво. Отлична пигментация. 
- Regal - тъмно кафяво, което обаче суочнато и нанесено не е тъмно, тъй като пигментацията му е слаба. Подходящ е за преливане на нюанси или леко опушване на сгъвката на клепача. Изцяло матов.
- Noir - и както вече споменах, това е най-черното черно, което съм виждала в палитра сенки. Подозирах, че тъй като цвета е матов няма да е особено пигментиран и суочнах щедро, но...както виждате е изключително пигментиран. Бъдете внимателни с количеството, което използвате. 


И остана да ви покажа суочовете на всички цветове в палитрата. Светлите матови съм наслоила повече пъти, за да се види реалния цвят. Останалите обаче не съм повтаряла повече от веднъж. Всички са без да е използвана база.


Черната стрелка която виждате посочва къде е суочнат първия и най-светъл цвят. За съжаление обаче, така и не успя реално да пренесе някакъв цвят от рефила върху кожата ми. 



Заключение: Като цяло впечатленията ми за палитрата са добри, но не мога да отрека и недостатъците, които в случая са не особено пигментираните матови цветове. Перлените обаче са наистина чудесни и голям плюс за палитрата е това, че е една от малкото, които не са с изцяло топли и оранжеви, керемидени нюанси, а са добро съчетание на студени, неутрални и топли. Опаковката също е страхотна.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
Мнението ми е басирано само на личните ми впечатления от продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •