сряда, 4 октомври 2017 г.

Catrice | Prime And Fine Contouring Palette - 010 Ashy Radiance

Здравейте! Контурирането и скулптурирането на лицето са нещо, което честно казано правя рядко. Харесва ми ефектът който се постига, но основно за снимки. Има една мини палитра обаче, която искам да взема повече от година и най-накрая се реших. Това е така популярната и харесвана от много хора Prime and Fine Contouring Palette на Catrice в цвят 010 Ashy Radiance. Палитрата взех преди няколко месеца и вече мога да ви дам пълното си мнение. Освен това ще я сравня с друга изключително популярна мини палитра, за която вече съм правила ревю - това е Face Contour Kit на Sleek


Всъщност нещо интересно, което забелязах е, че на сайта на Catrice пише, че тази палитра вече не е в продажба. Силно се надявам това да не е вярно, защото би било доста нелогично и недомислено да се спре от производство продукт, който е толкова успешен, купуван и харесван в световен мащаб. Ако имате повече информация, ще се радвам да споделите долу в коментарите. 


Опаковка: Доста стабилна и добре направена, пластмасова. Капачето е прозрачно, което на мен ми харесва. Рефилът с контуриращ продукт е почти двойно по-голям от този с хайлайтър, което е чудесно, предвид, че именно контуриращата пудра в случая е звездата в тази палитра. Както казах, усеща се добре направена и се затваря плътно, а същевременно е компактна и малка по размер. 



Формула: Контуриращата пудра е изцяло матова - в нея няма никакви частици или блясък. Самата пудра е добре пресована и не е прашлива, нанася се лесно и се прелива без усилие. Хайлайтърът от своя страна е от онзи тип продукти, които са много естествено изглеждащи и дори почти незабележими, освен ако не наслоите повече. По мое мнение, хайлайтърът е твърде силно пресован и е много трудно да се извади какъвто и да е пигмент от него (за разлика от контуриращата част). Контуриращата половина има отлична пигментация, която бих определила като средна. На суочове, хайлайтърът изглежда естествен и деликатен, но върху лицето почти не се забелязва. За мен лично тази палитра си заслужава най-вече заради контуриращата пудра. 



Цветове: Контуриращата половина е с идеалният цвят за много светли и светли кожи, както и за такива със съвсем малко тен. Бих казала че е студено кафяво, което е перфектно именно за контуриране. Придава на лицето цвят, който стои като естествена сянка и особено ако имате кожа с неутрален или студен подтон, ще ви пасне идеално. Както споменах, пудрата е изцяло матова, но въпреки това не стои неестествено. Цветът не е от най-студените, но въпреки това е един от най-неутралните кафяви нюанси, които аз лично притежавам. Доста по-студен подтон има от палитрата на Sleek.
Хайлайтърът е много, много светъл и има перлено-бял оттенък. Има лек блясък, но за съжаление е твърде пресован и много трудно може да се извади достатъчно пигмент от него. Този хайлайтър ще е подходящ за тези от вас, които попринцип не харесват подобни продукти и искат да придадат съвсем минимално и естествено сияние на кожата. Лично аз обаче, при наличието на толкова много хайлайтъри в колекцията си (голяма част от които са на Catrice), не останах особено впечатлена точно от този.



На снимката отдолу може да видите както съставът, така и как може да използвате палитрата. Всичко е описано на гърба на опаковката. Също така това, което силно ме изненада е, че тази палитра е произведена в Китай. Останалите ми продукти на Catirce не са произведени там, а обикновено в EU.


Както обещах, ще направя малка съпоставка между тази палитра и палитрата на Sleek в цвят Light. Както може да видите от снимките по-надолу, палитрите изглеждат сходно по замисъл, но са доста различни като цветове и опаковки. Палитрата на Sleek има определено по-луксозна и практична опаковка, в която има и голямо огледало. При тази на Catrice няма огледало, но все пак, предвид, че цената и е двойно по-малка, палитрата изглежда доста стабилна и добре направена. 



Относно цветовете: При Sleek, контуриращата пудра е с твърде топъл подтон, за да е за контуриране. Поне според мен е по-подходяща за бронзиране. При Catrice, контуриращата част е с идеалният студен нюанс кафяво, който е перфектен точно за скулптуриране на скулите или контуриране на носа. И двете пудри са матови. При хайлайтърите, несъмнено по-добрият е този на Sleek. Макар да е по-тъмен като нюанс и значително по-блестящ, придава на лицето метален блясък, който е много наситен и красив, отразява светлината чудесно. При палитрата на Catrice, хайлайтърът е с по-подходящ и светъл цвят, но пък самата формула е толкова суха и твърда, че пигментацията не е особено добра. Също така придава едва забележим блясък, а не толкова метален и силен като при хайлайтърът на Sleek.


Ако мога накратко да обобщя - предпочитам формулата и пигментацията на хайлайтърът в палитрата на Sleek, но пък контуриращата пудра в палитрата на Catrice е с много по-подходящ за мен цвят, който е със студен, неутрален подтон.  Харесвам обаче и двете палитри и смятам, че са с много добро качество. Не бих могла да предпочета една от тях, просто защото харесвам поравно и двете.


Заключение: Ако тази палитра е спряна от производство, наистина това би било голяма грешка от страна на производителите. Ако все още имате възможност да вземете тази палитра, силно ви препоръчвам да го направите, защото явно, че няма да е налична още дълго. Определено за цената си е отлична и си заслужава, дори и само заради контуриращата пудра. Неслучайно Catrice е една от любимите ми дрогерийни марки - предлага продукти с добро качество на достъпни цени. По спомен, цената на палитрата беше малко над 10 лв.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •