понеделник, 19 юни 2017 г.

Avon | LUCK - EDP

Здравейте! След не особено активен месец в блога е време да се завърна към любимата ми част - индивидуалните ревюта на продукти. Надявам се това да е любимо и на вас. Днес ще посветя ревю на един доста известен аромат на Avon - Luck, който може би е един от по-трайните им и добри парфюми, поне според мен. Ако искате да научите повече за този аромат, продължете надолу.


Ако трябва да бъда честна, не съм чак толкова голяма фенка на ароматите на Avon, с изключение на няколко от тях. Повечето намирам за доста сходни и недостатъчно трайни, като през последната година-две, западна доста и качеството в опаковките, поне по мое мнение. И все пак, понякога има аромат, който е приятен. Взех го преди около два месеца от • enzo.bg • и мисля, че вече натрупах достатъчно впечатления, за да ви разкажа повече за него.



По описание на производителите: "Неориенталско-плодово-флорална категория. Изящни женствени нотки на искрящ цитрус и рядкото цвете Кралицата на нощта, базирани на дървесни нотки, искрящ бергамот, кадифено сандалово дърво".



Опаковка: Парфюмът пристига в много симпатична опаковка. Доста минималистична и приятно изглеждаща кутийка с панделка. Колкото до опаковката на самият парфюм - флаконът е също много добре изглеждащ, стъклен, с пластмасово капаче под формата на панделка. Щеше да е чудесно, ако златната панделка към флакона беше метална, а не пластмасова. Като цяло обаче относно външният вид нямам никакви забележки. Изглежда доста красиво за ценовия си клас и определено много "girly". Има обаче малък проблем при функционалността на парфюма, поне при мен. За да използвате парфюма не е нужно да премахвате цялата панделка при капачето, а само горната му част. При впръскване от парфюма обаче, при мен явно има проблем с помпичката, защото всеки път непосредствено под златната част на панделката изтича значително количество от течността и зацапва дори стъклената част на флакона, което е доста неприятно. Това обаче смятам, че е някакъв индивидуален дефект конкретно на моя парфюм или поне се надявам да е само при мен. 



Сега малко повече за състава на парфюма и част от ароматните нотки, включени в него.

Парфюмна пирадима

Бергамот, червена боровинка, мандарина

  

Нощен цереус, бели цветя

 

Сандалово дърво


Според хората (fragrantica) нотките се усещат в следната последователност:
червени боровинки, сандалово дърво, бели цветя, цитруси. 



Аромат: Както видяхте от нотките в парфюма, следва да е комбинация от цветен и плодов аромат, което звучи добре. На моята кожа, усещам най-вече сладостта от плодовите нотки, които аз лично оприличавам на ягода, но по описание би трябвало да са червени боровинки. Има и нещо цветно в аромата, което усещам след време. Малко ми е трудно да описвам аромати, но ако мога да обобщя - този парфюм е сладникав, но не прекалено. Според мен е идеален за всеки сезон. Не търпи особено развитие върху кожата, но пък е приятен за ежедневието.



Трайност: Бих казала, сравнително добра, за парфюм на марката. Моята кожа трудно задържа аромати, но този парфюм трае около 2 часа, след което интензитета поизбледнява . 


Заключение: Мога да кажа, че този парфюм ми харесва. Универсален за всяка възраст и сезон, семпъл, сладък аромат, който не е нещо впечатляващо и много различно, но пък е достатъчно приятен и бюджетен, за да стане част от мини колекцията ми от аромати. Според мен е един от добрите парфюми на Avon, но мой любим аромат на марката си остава Perceive, за който може да видите ревю тук

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Опаковката и флаконът определено привличат окото, но оставам малко скептична към парфюми на дистрибуторските мрежи.. Въпреки че точно този аромат е точно от моите - плодов и цветен :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. E, не смятам, че има причина да бъдем толкова скептични. Все пак за ценовия си клас, парфюмът не е лош. Но и не е най-качественият, това е сигурно. За дамите с по-малък бюджет би свършил добра работа.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •