четвъртък, 26 май 2016 г.

The Balm | Mary-Lou Manizer ( Най-обичаният хайлайтър? )

Здравейте. Днешното ревю ще е посветено на продукт, за който май е почти невъзможно да не сте чували, особено ако гримът е ваше хоби/страст. Предполагам сте виждали милион ревюта на така известната Г-ца Мери и аз дълго имах опасение, че поредното ревю не би ви било интересно. Затова този път ревюта ще е с малко по-различна насоченост и ще бъде по-скоро следното: Подходящ ли е The Balm - Mary-Lou Manizer за светла кожа? Това беше и основният въпрос, който ме притесняваше, преди да се докосна на живо до хайлайтъра. Ако този въпрос вълнува и вас или просто искате да видите едни малко по-различно композирани снимки, то може да продължите надолу.


Още в самото заглавие виждате въпросът, който може би е донякъде риторичен - дали Mary-Lou Manizer е най-обичаният в световен мащаб хайлайтър? Несъмнено е такъв. Дали е най-популярният, тук няма смисъл дори да отговарям. Въпросът е обаче, дали е най-подходящият, ако сте едни от малкото, чията кожа е толкова светла, че е почти невъзможно да откриете дори подходящ фон дьо тен? Отговорът ще прочетете съвсем скоро. 


Първо, следва да кажа няколко уводни думи. Хайлайтърът поръчах от • enzo.bg • и ако следващият въпрос би бил дали е оригинален - да, такъв е. Имала съм възможността преди това да се докосна до офлайн магазин, предлагащ продукта и вече знаех, как трябва да изглежда и да се усеща нанесен. Затова когато получих поръчката си от сайта със сигурност продукта ми изглежда оригинален. 


Опаковка: Пин ъп стила определено не ми е непознат. Смея да твърдя, че добре познавам тази така популярна и закачлива част от изкуството. Затова тук няма как да не похваля дизайнерите, сътворили емблематичния вид на целия бранд The Balm. Несъмнено тук имат попадение "право в десятката". Запомняща се, закачлива и същевременно различна опаковка, която лесно се асоциира с продукта вътре. Семпла, художествено изпипана картонена кутийка, която не ви се иска да изхвърлите. Вътре е поместена сравнително компактната, пластмасова пудра. Опаковката се усеща стабилна, не е тежка. Размерът е горе-долу колкото на компактно огледало, от което нямате нужда в случая, защото хайлайтъра има това удобство и като част от продукта получавате и огледало, което ще ви е от полза. Пудрата се затваря толкова плътно, че трябва да внимавате с ноктите си при отваряне, но пък от друга страна може да сте сигурни, че е напълно невъзможно да се отвори при път например. Личният почерк и дизайн върху всеки продукт определено са печеливши за марката.


По описание от производителите: "Хайлайтър, сенки и блясък в едно. Мултифункционален продукт. Запознайте се с Mary-Lou Manizer, привидно невинен озарител, с меден оттенък, който хваща погледа на всеки. Този хайлатър, който комбинира в себе си чудесни сенки за очи и хайлайтър в едно, отразява светлината, така че кожата ви изглежда по-гладка и подмладена, докато добавя деликатен блясък. Моментално подчертава естествената красота на своята притежателка и нещо повече благодарение на компактната опаковка, ще имате продукта винаги под ръка. Леката текстура, под формата на пудра се нанася изключително лесно. TheBalm Mary - Lou Manizer дарява лицето със здрав и свеж вид. Докато сенките създават безупречен грим на очите, хайлайтърът перфектно подчертава извивките на лицето. За комплексно озаряване на грима или допълнителен блясък за партито, е достатъчно леко да се нанесе върху цялото лице. Опаковката съдържа огледалце за прецизно нанасяне."



Състав: MICA, ISOEICOSANE, POLYETHYLENE, BORON NITRIDE, POLYISOBUTENE, PTFE, SILICA, SYNTHETIC WAX, DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDE (CI 77491).



Цвят и аромат: Пудрата няма конкретен аромат, по-скоро типичният такъв за повечето хайлатъри - леко химичен, но със сигурност не е ароматизирана и не се усеща/не дразни по никакъв начин. Цветът е нещото, което ме притесняваше, поне по снимки. Като хамелеон, на някои кожи и снимки изглеждаше тъмно златист (медено златист), на други изглеждаше цвят шампанско. На всеки стои различно, според цвета на кожата. Истината е някъде по средата. Цветът е нещо средно между шампанско и златисто-меден, като в рефила изглежда доста по-тъмен, отколкото стои нанесен, което в случая е по-добрият вариант. Ако обаче имате много, много бледа кожа, съветвам ви да не нанасяте щедро от продукта, а съвсем деликатно и да разнесете добре. Цветът очевидно е с жълт подтон и логично би паснал най-добре, ако кожата ви също има жълтеникъв подтон. Моята е по-скоро такава, като зимата е по-неутрална. Ако нанеса малко количество и прелея добре, хайлайтъра се слива добре с кожата ми, но въпреки това блясъкът е златист. Не забравяйте обаче, че това е от типа златисти хайлайтъри. Ако на вашата кожа пасват по-добре перлени/бели или прасковени, то не съм убедена, че това е точният за вас продукт. Цветът е универсален обаче и смятам, че би паснал на всеки подтон, тъй като не придава определен наситен цвят, ако нанесете скромно количество. Ако кожата ви е по-тъмна, много е вероятно продукта да изглежда по-светъл и перлен, когато го нанесете. 


Формула: Другото нещо, което е сякаш емблематично за продукта, това е формулата му. Тя е буквално като масло - нещо средно между прахообразен и кремообразен продукт. Не се разпрашва и наистина много ми напомня на маслени сенки за очи. Кадифена, фино смляна, пудрата се разнася лесно. Заради спецификата на консистенцията и обаче, аз смятам, че най-естествено стои ако се нанесе с пръсти, поне при мен. По този начин успява хубаво да се прелее в кожата и подчертава една идея по-малко текстурата на кожата ви. Имайте предвид обаче, че ако имате по-проблемна и неравна повърхност на кожата, силно блестящия ефект на хайлайта и маслената му текстура могат лека до подчертаят несъвършенствата. Ако обаче нанесете малко от него, дефекта би се превърнал в ефект.


Моето мнение: Определено много силно пигментиран, мултифукционален продукт. Идеално озарява вътрешния ъгъл на окото, може да се нанася и самостоятелно като цвят върху целия клепач. Харесва ми нанесен и върху скулите или горната устна. Дали ще нанесете съвсем деликатно или много наситени, зависи от вас. Позволява надграждане на блясъка, в зависимост от търсения ефект. Много икономичен, с компактна и симпатична опаковка.  Бих се радвала и ако беше една идея по-неутрален и светъл цвят, но пък смятам, че все пак е универсален цвят, който би паснал идеално на почти всички. Подходящ е и за много светла кожа, ако се нанесен много малко количество. Определено не ме разочарова и се чудя защо толкова дълго време отлагах покупката и бях недоверчива. Но вече се радвам, че стана част от моята мини хайлайтър колекция.


Остана да ви покажа как изглежда суочнат, в сравнения с други известни хайлайтъри, както и разбира се нанесен върху скулите, без отдолу да имам някаква база/крем/фон дьо тен.
Може да видите как изглеждат един до друг хайлайтърите на The Balm, Wet n wild Reserve your cabanna и новият хайлайтър на Catrice. Някои сочат The Balm и Wet n Wild за двойници, но аз лично смятам, че са на светлинни години разлика един от друг - и като цвят, и като формула и като ефект след нанасяне. Не откривам почти никакви допирни точки между тях, като разбира се всеки има своя чар, в зависимост от търсения ефект. Хайлайтъра на Catrice пък от своя страна е с типичния перлено-бял цвят, като по този начин лесно може да добиете представа.


Остана да видите и как изглежда нанесен. На снимките съм го използвала върху скулите и клепача, като умишлено нямам никаква база отдолу. Снимките не са обработвани, а освен това трябва да кажа, че за да "уловя" ефекта нанесох доста обилно количество, което разбира се в ежедневието бих ограничила до минимум.



В заключение мога да кажа, че определено Мери неслучайно е един много обичан, а може би дори най-обичания озаряващ продукт в света. Това не се дължи само на мултифункционалността при употреба, но и на чудесното качество и силната пигментация. Определено препоръчвам продукта на тези от вас, които обичат блясъка и озаряващите продукти.

Други ревюта на продукти на The Balm


Follow me:
            

2 коментара:

  1. Страхотни снимки, Тони. Много ми беше полезно ревюто, защото и аз се колебаех дали да го взема. Ще си го поръчам от сайта щом е оригинално. <3

    ОтговорИзтриване
  2. Много ти благодаря. Радвам се, че съм била полезна :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •