събота, 9 май 2020 г.

Garnier | Botanic Therapy Ricinus Oil hair mask

Няма как да не споделя с вас и една маска за коса, която е подходяща именно за тънка коса с тенденция към оредяване, каквато определено е моята. Тя е от серията на Garnier - Botanic и е специално предназначена за слаба коса, тъй като има екстракт от рициново масло.


Трябва да призная, че съм изпробвала доста продукти за коса през последната година и смятам, че подобни маски и серуми могат по-скоро да закрепят космения фоликул. и да подобрят цялостното състояние на косата, но няма как да направят косата ви по-гъста. Това поне е случаят при мен. Но ако се борите със силен косопад, какъвто беше моя случай, в следствие на проблеми със здравето, които имах, тази и други маски от този тип могат да подсилят косата и да редуцират опакването и. Ето и какво е мнението ми за тази маска за коса 


Маската е с грамаж 300 гр., което е доста предвид икономичността и при използване. На опаковката е изписан състава и всичко необходимо, което бихте искали да знаете. Самата маска е с жълт цвят и е доста плътна. Аз лично я нанасям след като изплакна косата си с шампоан веднъж. Оставям я да престои за няколко минути, след което измивам отново с шампоан. Тъй като моята коса е тънка и се омазнява много бързо, не бих рискувала да не изплакна с шампоан след използването и, заради наличието на бадем и рициново масло.



Между другото, бадемовото масло и рициновото са известни като съставки, които се използвам именно при оредяваща и слаба коса. Подхранват добре и засилвам космения фоликул. Маската има приятен аромат, която не се задържа по косата след изплакване. Прави косата много мека и гладка след използване. 



Заключение: Доста приятна и бюджетна маска за коса, която подобрява цялостното състояние на косата. Нямам никакви забележки и я намирам приятна за използване. 

Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •