понеделник, 17 септември 2018 г.

BH Cosmetics | Rose Quartz Brush Set

Здравейте! Преди няколко месеца ви показах в поредната публикация с нови покупки един комлект четки от BH Cosmetics Rose Quartz. Сета четки "Розов кварц", се състои от 9 четки. Определено страхотно изглеждаш комплект четки, които освен това са и много функционални и качествени. Ако искате да прочетете по-подробно мнение, както и да видите много снимки, продължете надолу. 


Само едно нещо не ми е много ясно и то е защо сета носи наименованието "розов кварц" при положение, че четките са светло прасковени? Е, както и да е. Кой може да устои на мраморния дизайн. Аз, както и май всяка друга бюти блогърка обожава мраморния мотив - ефектен, изискан и семпъл в същото време. Моя комплект взех от notino.bg на цена около 40 лв., доколкото си спомням. Виждам, че в момента не е наличен, но се надявам скоро да бъде, защото определено си заслужава.



Както споменах, комплекта съдържа 9 бр. четки, които са перфектно подбрани както за нанасяне на продукти върху лицето, така и достатъчно вариации на четки за сенки. Всички са от синтетичен косъм, но са много меки и копринени, нанасят и разнасят продуктите с лекота. Пристигат в компактна, картонена кутия. 



В комплекта няма нито една четка, която да се повтаря като форма и размер и мога да намеря различно приложение на всяка една. Тъй като четките са синтетични са подходящи и за прахообразни и за по-кремообразни продукти. Повечето четки са доста гъсти и плътни. Дръжките се усещат достатъчно плътни и масивни, добре направени. 

Четка за лице #1- Голяма скосена четка за контуриране
Четка за лице #2 - Четка за руж или пудра
Четка за лице #3 - Заострена четка за хайлайтър

Разбира се, както и при всяка една друга четка, която притежавате, предназначението е условно и вие сте тези, които решавате за какво ще използвате дадена четка. Повечето от тях са напълно мултифукционални и дори универсални. Тези три четки са много гъсти, меки и се сработват перфектно с прахообразни продукти. Скосената четка може да използвате за контуриране, пудра или руж. Същото се отнася и за четката за пудра, която може да използвате и за бронзиране, а защо не и руж, ако използвате такъв. Заострената обла четка е подходяща освен за хайлайтър, за по-прецизно контуриране или нанасяне на пудра в зоната под очите и където имате нужда. Може да бъде използвана и за руж. 





Четка за лице #4 - Универсална преливаща четка
Четка за лице #8 - Плоска четка за сенки
Четка за лице #6 - Заострена четка за преливане на сенки

Четка #4 е една от любимите ми. Сравнително малка е и е подходяща абсолютно за всичко - контуриране на носа, нанасяне на базов цвят върху клепача, хайлайтър или пудра в малки участъци. Може да се използва и за преливане на коректор. Четка #6 е издлъжена, не толкова гъста като останалите и подходяща за нанасяне на цвят в сгъвката на клепача или на долния клепач, опушване на грима или нанасяне на хайлайт цвят във вътрешния ъгъл на окото. Четка #8 e подходяща за няколко неща - нанасяне на цвят под веждата, нанасяне на базов или какъвто и да е цвят върху целия клепач. презично нанасяне на по-тъмен цвят в сгъвката на клепача или нанасяне на сенки на долния клепач.




Четка за лице #5 - По-плътна четка за сгъвката на клепача
Четка за лице #7 - Прецизна четка за сгъвката на клепача
Четка за лице #9 - Четка за детайли

Четки #5 и #7 са подходящи за преливане на цветове. Особено #5, която е по-пухкавата от двете и по-плътната. Може да нанасяте и преливате сенки за очи и с двете. И двете пасват идеално в сгъвката на клепача. Четка #9 е плоска и по-плътна, подходяща освен за детайли, така и за нанасяне на червило или очна линия, поне според мен, тъй като косъмчетата, от които е направена го позволяват.




Смятам, че е чудесно решение да има повече от една преливаща четка, тъй като това е основната форма четки за нанасяне на сенки, които използвам. Не смятам, че има една четка, която да е излишна в комплекта и харесвам всяка една от тях. Четките за лице са също разкошни за цената си.




Дизайнът на дръжките е също разкошен. Прасковен, мраморен мотив, който идеално би се вписал върху всяка дамска тоалетка. На снимките по-надолу може да погледнете всички четки за очи, за да добиете представа за разликата в размера. 





Остана да ви покажа и как изглежда отблизо всяка една от четките, за да добиете пълна представа за гъстотата, формата и размера. Моят съвет е, ако имате възможност да закупите този сет четки отнякъде, то задължително го направете. 

Ред 1: Четка #1
Ред 2: Четка #2

Ред 3: Четка #3
Ред 4: Четка # 4

Ред 5: Четка #5
 Ред 6: Четка #6

Ред 7: Четка #7
Ред 8: Четка #8 

Ред 9: Четка #9

Заключение: В случай, че все още не е ясно, то нека повторя - препоръчвам ви този комплект четки с две ръце. Изглеждат страхотно, синтетични са, лесни за поддръжка, всички четки в комплекта са с точно такава форма, каквато лично на мен ми влиза в употреба. Личи си, че в направата им е вложена доста мисъл. Качествени са, а същевременно на достъпна цена.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •