четвъртък, 15 юни 2017 г.

Много нови придобивки: май & юни 2017

Здравейте! Най-накрая намерих време да направя нова публикация, свързана с всичките ми нови покупки през изминалите два месеца. Знаете, че обичам да показвам по повече неща накуп, вместо по няколко продукта всеки месец. Не знам за вас, но статиите за нови придобвки са едни от любимите ми, особено ако са подкрепени и с първи впечатления за продуктите. Успях да понатрупам доста неща и смятам, че вече е крайно време да ви ги покажа. За някои от тях вече съм правила самостоятелни ревюта, но все пак повечето от тях вероятно не сте виждали. И така, нека да започваме, защото определено имам да ви показвам много снимки. :)


Без повече уводни думи, преминавам направо към същинската част, защото определено тази публикация ще бъде доста дълга. Ето и всички продукти, които ще ви покажа този път.


Ето и малко по-детайлно продуктите.



Първо ще започна с най-вълнуващите продукти, поне за мен. Ето и кои са те:



Carli Bybel палитра със сенки и хайлайтъри - безспорно най-дългоочакваният от мен продукт. Следя от доста време, дали тази палитра ще бъде налична в един от онлайн магазините, от който пазарувам най-често и най-накрая, тази дългоочаквана от мен палитра се появи! Първото ми впечатление е, че опаковката се различава малко по дизайн от тези, които съм виждала, а цветовете ми се сториха по-тъмни, отколкото очаквах. Но повярвайте, най-малкото докосване на цвят (дори не бих казала суоч) изкарва най-наситеният цвят, който сте виждали. Палитрата изглежда симпатично и има огледало. А подборът на цветове е просто идеален за тези от вас, които обичат перлените, топли нюанси. Не знам доколко хайлайтърите бих използвала по предназначение, по-скоро ги приемам като сенки за очи в по-големи рефили. Първите ми впечатления обаче са, че неслучайно всички искат, имат или говорят за тази лимитирана палитра на BH cosmetics.



NYX eдинични сенки в цвят Flamingo - всъщност NYX е марка, към която имам смесено мнение. Някои продукти харесвам изключително много, други обаче не успяха да ме впечатлят. Или казано по блогърски, сред продуктите им има "hit and miss". Тези сенки всъщност взех, защото по снимки ми се сториха много интересен, дуохромен цвят. Би следвало да са розово-златисти. Аз по-скоро смятам, че са прасковено-златисти, с лек розовеещ подтон. Много нежен и интересен, красив цвят, който обаче не е много пигментиран. Това може да е както плюс, така и минус. Аз обаче харесах цвета, затова взех 2 броя от тези сенки. Едни за мен и едни за подарък. Това би трябвало да говори само по себе си.


Гел очна линия на Flormar в черен цвят - тази очна линия, заедно с още два продукта (червило и лак) спечелих съвсем неочаквано в една тяхна игра. Тя пристига в много симпатично, пластмасово мини бурканче, като дръжката на капачката е всъщност четка. Гел линията е доста наситена и много черна, много мека и се нанася лесно, но изсъхва доста бавно и имам опасения, че няма да е много трайна. Все още не съм я тествала достатъчно, но ще и посветя ревю в близко бъдеще. Четчицата е много малка и симпатична и би била удачна, ако нямате друга под ръка, но за моя вкус не е достатъчно прецизна. 


Max Factor 2000 calorie спирала в черен цвят - една от първите и най-стари спирали на марката и все пак една от най-добрите им, поне според мен. Четката е стандартна и фибърна. Честно казано харесвам тази спирала, но по-скоро взех два броя от нея за майка ми, която буквално я обожава и която използва единствено нея от години. Възможно е да и посветя и отделно ревю, защото макар да предпочитам силиконови четки, тази спирала е наистина добра и си заслужава похвалите.


Преминавам към втората част на новите ми продукти, които все още спадат към декоративната козметика.


Catrice контурираща палитра в цвят Ashy radiance - няма да ви казвам от колко време я мисля тази мини палитра и колко съм се колебала дали да я взема. Буквално от самото и излизане. И макар вече да имам контурираща палитра (тази на Makeup Revolution и Sleek), много исках именно тази палитра, заради по-студеният контуриращ нюанс. И след повече от година умуване най-накрая си я взех! За момента съм пробвала върху лице единствено хайлайтърът, който не ме впечатли особено. Струва ми се прекалено леко пигментиран за моя вкус, но за ежедневието може да свърши добра работа. Със сигурност ще и посветя отделно ревю, щом я понося повечко.


Flormar матово червило в ярко-червен цвят - това червило също получих като подарък от играта на марката. Силно се надявах да не е червено, защото не нося такива цветове, но предчувствието ми се оказа правилно и получих ярко, почти неоново червено, с оранжавеещ подтон. Толкова наситено и ярко червило честно казано не е по моят вкус, но ароматът и формулата му са страхотни. Има много вкусен, плодов аромат (може би ягоди), а формулата е матова, но не стои сухо и не се впива във всички сухи участъци. Пигментацията е наистина феноменална, както и трайността. Но за съжаление, конкретно този цвят не смятам, че някога ще нося.


Catrice liquid camouflage коректор в цвят 005 - попринцип много харесвам този коректор. Преди известно време го взех в най-светлият нюанс, който се предлагаше (ревю за него тук) и много ми хареса като трайност, покривност и общо взето всичко. В последствие обаче, цветът започна да се окислява изключително много и спря да ми пасва. От известно време вече внасят и най-светлият цвят, който се оказа идеален! За момента не се окислява толкова и има по-жълт подтон, докато 010 беше с по-скоро розов към неутрален. Много ми харесва този цвят и останах изключително доволна.


Rimmel червило в цвят Airy Fairy (РЕВЮ) - когато взех това червило изобщо не очаквах, че ще ми хареса толкова много. Мога да кажа обаче, че това е любимото ми червило от доста време. Винаги, когато искам нещо неутрално, но все пак нежно и в розовата гама, посягам именно към този цвят. Разкошен розов нюд с почти незабележим златист блясък, който по-скоро прави устните да изглеждат малко по-сочно. Перфектният цвят за много светла кожа. Всичко в това червило ми харесва. Любов от пръв поглед!


Avon червило в цвят Blushing nude - този цвят много ми хареса по снимки и ми се стори точно такова, каквото харесвам - неутрален, розов нюд. Всъщност в гилзата изглежда точно така  - пастелен, бежово-розов нюд. На устните обаче стои доста по-различно. Розово-лилаво, с лек метален, глос финиш. Цветът е красив, но не е точно каквото очаквах. Трайността не е особено добра, но повече подробности ще споделя в отделно ревю.


Catrice хайлайтър перлични от лимитирана серия (РЕВЮ) - вече посветих ревю на тези перлички, тъй като бяха от лимитирана колекция. Все още обаче ги виждам на места и ако имате желание е възможно да ги намерите. Придават доста наситен блясък и са в красив, перлено бял цвят, перфектен за светла кожа или за изсветляване на друг хайлайтър.


Real Techniques setting brush - цял свят хвали тази четка, като перфектната за хайлайтър. И тъй като реално аз нямам четка, предназначена именно за тази цел, а определено имах нужда - най-накрая реших да инвестирам в нея и да я пробвам. Първото ми впечатление е, че наистина нанася хайлайтърът чудесно, учудващо дори за мен самата. Нямах особено високи очаквания, ако трябва да призная честно, но май ще успее да ме изненада приятно.


Hakuro H14 - азиатските четки са известни с това, че са доста качествени и на достъпни цени. Тази четка избрах, тъй като отдавна искам да имам четка с подобна,заострена форма, която да използвам за нанасяне на контуриращ, прахообразен продукт. Със сигурност ще и посветя ревю, тъй като за мен лично е много интересен продукт. Формата и е много удобна и мултифункционална. Може да се използва и за руж, пудра или дори бронзант, а защо не и за хайлайтър. Синтетични косъмчета, които са много меки.


И преминавам към продуктите, свързани с грижа за кожата и към бялата козметика.


Bioderma мицеларна вода от 500 мл. - и преди съм използвала тази вода, само че в разфасовки от по 250 мл. Наскоро обаче видях, че беше на промоционална цена в enzo и нямаше как да пропусна да взема тази огромна опаковка. За момента няма да я отварям, тъй като все още не съм преполовила останалите ми мицеларни води, но със сигурност знам, че ще ми хареса.


Avon Nutra effects miracle glow олио за лице - световната мания по олиата за лице не подмина и мен. Знаете, че притежавам олиото за лице на L'oreal, което харесвам, но пък не виждам и някакви чудодейни резултати. Реших да пробвам и това олио на Avon. Има много приятен аромат, по-скоро като на крем, който се променя обаче върху лицето и по-скоро започва да има типичния аромат на олио. Хидратира хубаво, но пък от друга страна не попива толкова бързо и оставя лек мазен филм. Бих го препоръчала за нощна грижа.


Vichy флуид за лице Slow Age (РЕВЮ) - най-новият продукт на марката, свързан с грижа за кожата. Вече му посветих ревю с първи впечатления, които за момента си остават същите. Харесва ми опаковката му, консистенцията и хидратиращите му свойства. Единствено ароматът му е малко силен за моя вкус, но пък това, че има SPF25 го превърна в продукт, който използвам често като основа за грим.


Avon Planet spa измиващ гел с бял чай - най-любимият ми измиващ продукт за лице. Деликатен е към кожата и същевременно почиства фон дьо тена перфектно. Аз винаги първо минавам с мицеларна вода, но все пак след измиване с него не остава нищо по памучния тампон. Това е втората ми опаковка от този продукт, което говори достатъчно за него. Смятам да му направя отделно ревю в близко бъдеще, защото би било пропуск да не го направя.


Rexona Invisible blach & white дезодоранти - най-често използвам дезодоранти, под формата на сух стик. Тези на Rexona ми харесват най-много (след този на Lady speek stick, който използвах с години но спрях, тъй като ми се стори малко агресивен спрямо кожата ми). В enzo имаше промоция, в която при покупка на два дезодоранта се получаваше подарък тази симпатична, микрофибърна кърпа на марката. Както виждате, възползвах се от тази оферта и не съжалявам. 



Ето и кои са последните продукти, които ще ви покажа. 


Dive & nice права ножичка - нямате представа, от колко много време търся права ножичка за нокти, но все не откривам. Не харесвам извитите ножички за премахване на кожички. А педикюра си обичам да оформям именно с права, равна ножичка. И най-накрая открих! Вече я изпробвах веднъж и ми харесва, върши чудесна работа. Ако искате, може да ви разкажа малко повече за нея някой път.


Следват два продукта от Avon. Това е пяната за вана с орхидея и ванилия, както и новият лосион за тяло на Nutra effects, подходящ за суха кожа. 

Пяната е с ванилия и орхидея. Това е втората такава пяна, която взимам. Има страхотен аромат! Вече обаче не я намирам по каталозите на марката и би било голям пропуск, да са я махнали. Но Avon често имат практика да махат страхотни продукти, затова не бих се учудила. Ако все пак я намерите някъде ви съветвам да я вземете, защото е страхотна.

Лосионът за тяло от друга страна не ми хареса особено. Има много, много силен аромат, дори бих казала твърде натрапчив. Свойствата му на лосион за добри, но този силен аромат не е нещо, което харесвам и търся. 

Шампоанът на Schauma е любимият ми бюджетен шампоан. Съставът не е най-добрият, но пък за цената си ме устройва. Прави косата ми обемна и добре изглеждаща.


И за финал остана само да ви покажа и два вида дамски самобръсначки на Super-max. Това са Confidence и Syrene. Розовата (Confidence) е с три ножчета и е добра, но се усеща по-грубо върху кожата. Със синята версия (Syrene) се сблъсках случайно миналото лято. Изключително удобна за използване, с четири ножчета. Много интересна форма има и захватът е удобен. Единственото, което не ми харесва е, че когато се слага капачето, с времето ножчетата започват да ръждясват. Това ми се случва вече няколко пъти. И все пак, останах доста доволна от самобръсначките на тази марка.




Това беше дъългата публикация с нови придобивки за последните два месеца. Надявам се да ви е било интересно да научите повече за тези продукти.

Follow me:
            

6 коментара:

  1. Толкова пъти гледам самобръсначките на Confidence, но с моята свръхчувствителна кожа не се навивам. Притеснява ме да не зачервяват много...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Според мен опитай първо Syrine - все пак има 4 ножчета и бръсне по-гладко. Колкото до Confidence - използвала съм я веднъж засега но не забелязвам да има зачервяване при мен. Аз също имам чувствителна кожа и за съжаление епилаторът при мен не е вариант. Миналата година с него си докарах много болка и възпалена кожа... Затова предпочитам да се придържам към изпитаният метод на самобръсначките :D

      Изтриване
  2. Контутиращата палитра на Катрис ми е много любима. Дори вече съм успяла да ударя дъното на контуриращия цвят. Хайлайтърът определено не е никак впечатляващ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, напълно споделям мнението си. Контуриращата част е страхотна. Хайлайтърът на суоч ми хареса много, но на лицето сякаш ми е твърде лек, аз явно харесвам по-озаряващи. Но като цяло палитричката е попадение :)

      Изтриване
  3. За мен мицеларната вода е малко излишен продукт. Кога точно я използвате Вие? Лично аз почиствам лицето си с измиващ гел вечер, след което нанасям крем. Мицеларната вода в случая повтаря малко действието на гела.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За мен не е така и е незаменим продукт. Използвам я за почистване както на фон дьо тен, така и на очен грим. С гела за лице не е много препоръчително да се премахва грим от очите, защото може да изсуши. Мицеларната вода е абсолютно любима и незаменима за мен, без значение от марката :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •