неделя, 21 май 2017 г.

Titania | Продукти за грижа на ходилата и краката

Здравейте. Днешното ми ревю ще е посветено не на един, както обикновено, а на няколко продукта на немската марка Titania, които са посветени само и единствено на грижа за ходилата и краката ни. Освен за продуктите, които имах възможност да тествам, ще разясня повече и за всичките им и различни серии продукти, които всъщност не са никак малко.


Преди известно време, във facebook страницата си ви споделих за нова кампания на Titania, която е активна през целия месец май. Ето какво точно представлява: "През месец май, немската компания лидер в грижата за стъпалата Titania, ще раздава подаръци в много търговски обекти. Много изненади и подаръци може да очаквате в Лили Дрогерие, аптеки Ремедиум и аптеки Фармастор. Намаления на продуктите на марката ще има в ДМ, Би фит, Фантастико и аптеки Медея. Активностите започват от 01 май 2017 год. и ще продължат до края на май." Затова ако искате да участвате в новата им интересна кампания, имаше още 10-тина дни да го направите.


Ето и повече за всички серии на Titania, свързани с грижа за краката:

Синя серия: Ежедневна грижа, която включва:
- Балсам за стъпала и нокти (с натурални масла и витамини / масла от жожоба, авокадо, пантенов, биотин, витамин Е - 100 мл.)
- Пилинг крем (почиства, освежава и заглажда / див кестен, алантоин - 75 мл.)
- Балсам за напукани пети (хидратира в дълбочина / урея, бизаболол, екстракт от див кестен, пантенол, алантоин, ланолин и витамин Е - 75 мл.)
____________________________________________________________________________________________________

Червена серия: Специална грижа, която включва:
- Защитен крем с еленова мас (грижи се и предпазва като втора кожа / екстракт от еленова мас, масло от авокадо, глицерин, пантенол, алантоин, екстракт от бял чай - 100 мл.)
- Крем намаляващ образуването на мазоли (премахва мъртвите клетки и възстановява кожата / масло от жожобау урея, лактат, бетаин, глицерин, салицилова киселина - 50 мл.)
- Хидратиращ лосион за стъпала и крака (хидратира, стимулива регенеразията на клетките / 10% урея, лактат, глицерин, масло от сладък бадем, пантенол, витамин Е - 100 мл.)
- Възстановяващ балсам за напукани пети (възобновява кожата / 25% урея, пантенол, алантоин, салицилова киселина - 50 мл.)
- Тинктура за впити нокти (хидратира и релаксира кожата / урея, лайка, розмарин, бизаболол, масла от сладък бадем и невен, глицерин - 10 мл.)
____________________________________________________________________________________________________

Розова серия: Ароматизирана серия, която включва:
- Пудра за крака (комплексна интензивна грижа - запазва краката сухи, освежава и ароматизира / ментол, талк, каолин - 100г.)
- Спрей дезодорант за обувки (предпазва обувката от неприятна миризма / цинков рицинолеат, етилхексил глицерин - 200 мл.)
- Спрей дезодорант за стъпала (грижа и освежаване / изопропил, ментол - 200 мл.)
____________________________________________________________________________________________________

Зелена серия: Уелнес, която включва:
- Масажен гел за стъпала и крака (релаксира и регенерира / глицерин, масла от червени гроздови семки, златна пръчица, лимон и бодлив залист - 100 мл.)
- Соли за крака (омекотяващ ефект с минерали от мъртво море / минерали от Мъртво море, екстракт от бял чай и лайка - 250 г .)
- Масло за крака (интензивно подхранване на кожата / мимоза, слънчоглед, пчелен водък, жожоба, масла от авокадо, ший и ланолин - 250 мл.)
____________________________________________________________________________________________________

Светло синя серия: Антибактериална серия, която включва:
- Антибактериален крем за ходила (грижа и профилактика / масла от бадем, ший, екстракт от бял чай, глицерин, пантенол, алантоин - 30 мл.)
- Антибактериален спрей за чисти ходила (грижа и профилактика / клотримазол, талк, изопропилов алкохол - 200 мл.)
____________________________________________________________________________________________________

Лилава серия: Подходяща за кожа на диабетици, която включва:
- Лосион грижа за стъпала и крака (за чувствителна кожа и кожа на диабетици / масло от сладък бадем, ший, зехтин, урея, глицерин, лактат, пантенол, бизаболол, алантоин - 75 мл.)
- Измиващ лосион за крака (за чувствителна кожа и кожа на диабетици / урея, лактат, пантенол, бизаболол, алантоин, арника - 125 мл.)
____________________________________________________________________________________________________

А ето и кои продукти получих за тестване аз:


Ще започна първо с най-интересният за мен продукт и това е разбира се кремчето за крака. На мен се падна лосионът за грижа за стъпала и крака от лилавата серия, която е подходяща за чувствителна кожа и кожа на диабетици.


Вече описах накратко какви съставки включва всяка серия, но сеща ще опиша по-детайлно точно този продукт, както и как се използва и за какво точно е предназначен.

Активни съставки: масло от сладък бадем  и ший, зехтин, урея, глицерин, лактат, пантенол, бизаболол, алантоин.

Предназначение: Ежедневна грижа за стъпала и крака за много суха, груба и раздразнена кожа. Лосионът с Pluralis формула е предназначен да отговаря на изискванията на чувствителна кожа, както и кожа на диабетици. Осигурява дълготрайна хидратация (Pheohydrane, урея, лактат, глицерин), успокоява (пантенол, лизаболол, алантоин), укрепва и защитава кожата. Зехтинът, маслото от сладък бадем и ший гарантират мекотата и гладкостта на кожата.  Legactif поддържа циркулацията и микрообмяната. 

Начин на употреба: Използвайте един път на ден върху чиста кожа с масажни движения. 

Внимание: Да не се използва при бебета или малки деца. Да се избягва контакт с очите и лигавиците.


Разфасовката е от 75 мл. Консистенцията на крема не е нито твърде гъста, нито прекалено течна. Има приятен, лек аромат, който определям като флорален. Напомня ми малко на аромата на Vichy Idealia от обновената им серия, но не е напълно идентичен и е доста по-лек. Попива мигновено в кожата след нанасяне и кожата след това действително става много мека и гладка. Много ми харесва и като  опаковка, която е доста компактна и като аромат и действие. Определено ви го препоръчвам, ако имате чувствителна кожа.


Следващото нещо, което отново е в лилаво е пръсторазделител за педикюр. За да е в тон с кремчето, вероятно и той е в лилаво, тъй като знам, че се предлага и в други цветове.



Много симпатичен пръсторазделител с форма на звездички. Попринцип рядко посягам към подобно помощно средство, но пък не е излишно да ми се намира под ръка. Иначе е меко и удобно и определено върши работа.


Следващите неща са пила за нокти, която е метална, пила и пемза за пети.


Металната пила за нокти е сапфирени пили с овална форма и различни размери, за по-лесно придаване на желаната форма на ноктите. За пилене в една посока. Не знам точно кой размер е моята пила, предполагам среден, тъй като не е от най-малките, които съм имала. Поначало предпочитам хартиените пили, но съм използвала и метални. Издържат доста повече време. Тази конкретно е малко по-груба от едната страна и по-фона от другата.

Пилата за пети е в комплект с пемза за пети. Самата пила е доста удобна за използване, тъй като дръжката и е доста дълга. Изработена е ръчно, като шкурката за продукта е от най-високо качество, според описанието в сайта на марката. От едната страна е доста по-груба и изключително подходяща за по-загрубяла кожа на петите. От другата страна е по-фина и подходяща за по-полиращи действия върху кожата. Определено върши добра работа и много ми харесва резултатът от нея. Това е и вторият ми любим продукт.

Пемзата съм използвала и друг път. Малкото блокче определено полира кожата добре. Не е прекалено груба, но полира кожата добре. Съветът ми е обаче да не я оставяте на много мокро място, за да удължите живота и. Върши си добре работата, само ми се искаше да има някакво шнурче за закачане, тъй като е сравнително малка.



Сега ще ви покажа по-детайлно пилата за нокти и пети, за да може да видите отблизо по-грубата и по-фина част и на двата продукта. 


Надявам се да съм ви била полезна и ще се радвам да споделите с мен в коментарите имате ли любим продукт на Titania и кой е той; също така кой от продуктите, показани в това ревю бихте взели или имате.

Follow me:
            

* Продуктите са предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е базирано само на личните ми впечатление от продуктите.

2 коментара:

  1. И аз имам пилата за пети на Titania и съм много доволна. Дори когато не правя цял педикюр я използвам в банята, за да премахна натрупванията на мъртва кожа по петите. След нея краката са като нови :D Все едно никога не си стъпвал на земята... :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз предпочитам такъв тип пили, защото дори и да се похаби или счупи, цената и позволява да се вземе нова. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •