сряда, 2 декември 2020 г.

La Roche-Posay | Cicaplast Baume B5

 Зимата е периода, в който кожата ми е още по-екстремно суха от обикновено. Общо взето колкото и кремове да използвам, никога не са достатъчни. Това е причината да реша да пробвам може би най-хидратиращия крем за лице за който се сетих - Baume B5 на La Roche-Posay чиято основна цел е да хидратира дори и най-сухата кожа. 

Опаковка: Аз лично взех разфасовката от 100 мл., което е и най-голямата, която се предлага. Моят вариант е този без слънцезащитен фактор. Идва в напълно стандартна тубичка, която пристига в стандартна картонена кутия, на която са изписани нужните подробности - състав, къде е произведен и т.н. 



Формула и аромат: Кремът не е ароматизиран, но разбира се има мирис, който е на съставките в него. Тоест, не бих казала, че е изцяло неутрален аромат, но не е и нещо, което ми прави впечатление. Формулата е доста гъста, оставя лек лъскав филм който попива почти мигновено. Всъщност, учудващо за мен, този крем е може би прекалено гъст за да го използвам върху лицето си - разнася се по-трудно и най-често го използвам върху ръцете си, тъй като от студа кожата ми буквално се напуква до кръв. Продукта е хубав за доста загрубели участъци, но смятам, че формулата му е прекалено тежка за лице, поне за моя тип кожа. 




Заключение: Продукта е хубав, действително успокоява много сухи и раздразнени участъци, но не бих препоръчала да се използва вместо крем за лице или поне не и за ежедневно ползване, тъй като е доста тежък. За всякакви други сухи участъци, като например ръце и лакти е идеален. Смятам, че определено е полезно да притежавате подобен продукт през зимните месеци.
Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •