четвъртък, 9 април 2020 г.

Real Techniques | Everyday Essentials

Аз, както и повечето от вас предполагам, харесвам четките на Real Techniques. Смятам, че цената им е приемлива, качеството им е доста добро, вършат работата си безпроблемно. Преди няколко месеца видях, че се предлага комплект четки за грим който включва всичко, което би ми било необходимо. Сета включва 4 различни по функции четки, както и технаха bestseller гъбичка за фон дьо тен, която преди съм купувала. 


Сета включва голяма четка, подходяща за руж или пудра, мултифункционална бъфинг четка, с която може да нанасяте всякакви кремообразни продукти, една средна по размер пухкава четка, която според мен е същата като така обичаната им четка за хайлайтър и малка, гъста четка за коректор или сенки.



Както обикновено, комплекта е в онези пластмасови опаковки, които много хора не одобряват. Тя обаче запазва четките в правилната им форма и вид, макар да е трудно да се извадят от там. Четките са с малко променен дизайн, в сравнение с техни предишни серии, които съм имала. Вече краят на дръжките не е изцяло прав, а е леко заоблен. Старите четки имаха по-широка основа и можеха да стоят изправени, докато при тези това е почти невъзможно. Това, което ми харесва е, че са запазили дръжката лята, а лепенето е чак в основата, при гумения накрайник. Така при измиване има по-малка вероятност да намокрите лепилото и четките да се разлепят. 



Косъмчетата са синтетични, но много меки и копринени на допир. Не е от онези ужасни четки, които боцкат кожата и я надраскват с грубостта си. Според гъстотата на четките, те са подходящи основно за кремообразни или прахообразни продукти. Четка № 200 и 300 са тези, които аз лично смятам по-удачни за кремообразни продукти. Четка № 400 и 402 са с по-издължена форма и по-редки, което ги прави идеални за всякакъв тип пудри, ружове, хайлайтри, контуриращи пудри или бронзър. 



Хубавото на комплекта е, че е доста разнообразен и същевременно всяка четка е мултифункционална и подходяща за всичко, сама по себе си. Формата им е също идеална и би била универсална за повечето от вас. 


Четка № 200 - това е т.нар. бъфинг четка, която е за нанасяне на фон дьо тен или кремообразен контур/руж. Формата и е удобна, а размерът е достатъчно малък, за да пасне на всяка форма на лицето. Четката е много гъста.


Четка № 400 - това е най-голямата четка от комплекта. Има яйцевидна форма и е подходяща за всякакъв вид прахообразни продукти. Косъмчетата са по-дълги и редки, но много меки. Може да нанасяте руж, пудра, бронзър, а защо не и хайлайтър.


Четка № 300 - попринцип тази четка е за коректор или за нанасяне на сенки на по-голяма площ, за преливане и т.н. Доста е гъста, но все така мека.


Четка № 402 - отново е с по-издължена форма и по-рядка, което я прави по-удачна за нанасяне на прахообразни продукти, като един цвят сенки върху целия клепач, контуриране на носа, хайлайтър, пудра под очите или руж. 

Не съм описала единствено гъбата за фон дьо тен, тъй като вече съм правила ревю за нея тук
Мога единствено да препоръчам комплекта и смятам, че си заслужава.


Follow me:
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •