петък, 10 август 2018 г.

Delia Cosmetics | серум с хиалуронова киселина

Знаете ли, че хиалуроновата киселина е важна съставка за поддържане на хидратацията и доброто състояние на кожата. Аз научих това едва преди няколко години. От тогава се опитвам да пробвам продукти, чието съдържание включва именно хиалуроновата киселина. А днес ще споделя впечатленията си от серума на Delia - Hyaluronic Acid.


Обикновено хиалуроновата киселина има два типа молекули - по-големи и по-малки, като именно малките са тези, които успяват да проникнат по-навътре в кожата. Предполагам, че бюджетната цена на този серум не предполага голямо разнообразие от молекули, но обещава да има високо съдържание на хиалуронова киселина. Серума закупих от notino.bg когато все още не се предлагаше на нашия пазар.



Опаковка: Стъклено шишенце със стъклена пипета. Количеството е доста скромна - едва 10 мл. Стига за около 2-3 седмици ежедневно използване върху цялото лице. Самата стъклена опаковка разбира се пристига в хубава, картонена кутийка, която също така има и указания за употреба. 

Аромат: Няма такъв, абсолютно неароматизиран, което за мен е голям плюс.



Формула: Серума е доста течен, но в същото време малко особен, както са всъщност и останалите продукти с хиалуронова киселина, които съм изпробвала. Усеща се малко по-слузест. Да, знам, че това е доста странно описание, но не можах да намеря по-достоверно усещане. Защото в никакъв случай не е мазен и тежък, освежава кожата след нанасяне и попива сравнително бързо.


Ефект: Не забелязах минимизиране на фини линии, но това не е и основното му приложение. По-скоро спомага за поддържане на хидратацията и доброто състояние на кожата. Пише, че не е необходимо да се използва всеки ден, а дори е препоръчително да се нанася два пъти седмично. Аз обаче го използвах почти всеки ден тъй като не смятам, че е толкова силен и концентриран, че да не позволява да се използва и по-редовно, но това оставям на вашата лична преценка.


Заключение: Серумът е приятен. Няма някакъв "wow" ефект, но смятам, че и повечето от други, значително по-скъпи серуми, които съм използвала имат доста сходен ефект и характеристики. Мога да го препоръчам, ако искате една допълнителна стъпка в грижата си за кожата, която да спомогне запазване на доброто и състояние.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •