четвъртък, 12 юли 2018 г.

NYX | Dose Of Dew - Face Gloss

Здравейте! За днес съм ви подготвила ревю на един много интересен продукт. За тези от вас, които обичат вида на свежа, озарена кожа или харесват минималистичния и естествено изглеждащ грим, този продукт е точно за вас. Това е NYX - Dose of Dew


Знаете, че хайлайтърите са ми слабост. Макар да имам много от тях, един в повече никога не е излишен. Но до момента не бях използвала глос за лице и определено продукта ме заинтригува. Стикът взех от notino.bg преди около 2-3 месеца. 



Опаковка: Семпла, но красиво изглеждаща, в светъл "nude" цвят. Има перлен завършек. Тъй като продукта е в стик форма и е по-скоро кремообразен, това е оптималната и най-подходяща опаковка. Не мога да гарантирам, че би запазила цялост при носене на път или в чанта, тъй като не ми се е налагало, но изглежда достатъчно стабилна. 




Формула: Макар да се води глос за лице, формулата е по-скоро кремообразна, не е мазна, не е лепкава, не наподобява вазелин и не се усеща тежко. На практика е полу-прозрачен блясък за лице, с лек розов шийн, който обаче не се забелязва, освен ако не наслоите значително количество от продукта. Не придава някакъв конкретен цвят, съвсем минимален и това го прави напълно универсален, защото просто придава свежест и озареност на кожата в участъците, където го нанесете. Няма специален аромат и изглежда изключително естествено. Обичам да го нанасям общо взето навсякъде - над горната устна, скулите, дори вътрешния ъгъл на окото, носа, под веждата. Идеален е за дните, в които като цяло носа по-малко грим, особено лятото.




Цвят: Както вече споменах, стикът е почти напълно безцветен, има съвсем лек розов шийн, който по-скоро изглежда като едва забележим перлен блясък. Няма никакви едри частици, придава блясък на кожата и я прави да изглежда естествено озарена.




Нанасяне и трайност: Лично аз нанасям от стика директно върху кожата и разнасям с пръсти. Мисля, че това е най-добрия вариант за подобен тип продукт. Но ако предпочитате, може да нанесете и разнесете и с гъбичка или четка, но ефекта няма да е толкова интензивен. Трайността е средна. Разбира се, че блясък за лице няма как да издържи колкото един стандартен хайлайтър с цвят, но въпреки това се задържа за часове. Също така е и подходящ като основа под прахообразен хайлайтър, като по този начин засилва интензитета. 



Заключение: Ако харесвате ефекта на естествено изглеждаща и озарена кожа, но имате затруднения в намирането на продукт, който да е напълно универсален и много бърз и лесен за нанасяте, стикът ще ви хареса много. Ако харесвате много забележимо и интензивно изглеждащи хайлайтъри, то тови няма да ви дава желания ефект, освен ако не го използвате като база към която да прилепне прахообразния хайлайтър. Аз лично мога да го препоръчам, определено ми хареса много и самата концепция е доста интересна.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •