четвъртък, 14 декември 2017 г.

L'Oreal | Infallible Sculpt Contour Palette - 01 Light/Medium

Здравейте. Контурирате ли лицето си често? Ако сте като мен, то вероятно прибягвате сравнително рядко до това, а когато все пак го правите, предполагам харесвате по-естествените резултати, особено за ежедневието. Това е което харесвам и аз - нещо едва забележимо, ненатрапчиво и по-неутрално. По заглавието виждате, че ревюто ще посветя на кремообразната мини контурираща палитра на L'oreal в Light/medium, който е в по-светлият от двата предлагани цвята.


Избрах да тествам от маркова козметика именно тази палитра, по няколко причини. Първо, защото исках сама да проверя дали цялата и слава е заслужена. Второ, защото контуриращата част изглежда доста неутрална, което е рядко срещано. А светлата, от своя страна, изглежда наистина много светла, което също е труднопостижимо. И не на последно място, защото до момента не съм използвала кремообразни контуриращи продукти. Знам, че бяха хит преди около година, но аз така и не взех нещо, защото рядко прибягвам до тази техника. Тази палитра ми се стори едно добро начало, с което да започна.



По описание на производителите: "Скулптурирай и дефинирай чертите си, чрез светлина и сянка, предоставени от двете части на палитрата, която предлага кремообразни продукти, които имат прахообразен финиш. Светлият цвят е създаден за да повдигне и озари оптически изпъкналите части на лицето, докато тъмната половина създава илюзия за сянка, за да скулптурира перфектно лицето. Формулата е лесна за нанасяне и преливане. Придава естествен вид на лицето и матов финиш."




Опаковка: Симпатична и сравнително компактна. Черна, с интересен дизайн. Мислех, че в долната част от вътрешната страна ще има някакъв вид апликатор или четчица, но уви, там има само и единствено листче с примерни варианти за контуриране според формата на лицето. След като се махне обаче, остава едно доста голямо празно място. Това не ми допада особено - напълно излишно и заема доста място. Със сигурност можеше да бъде оползотворено по-добре - дали да има някаква гъбичка или просто самите продукти да са по-големи. Иначе, в палитрата има огледало и дизайнът е компактен и практичен. Освен голямото празно и неоползотворено пространство в долната част, под самите кремообразни продукти, нямам други забележки.



Формула: Продуктите са доста кремообразни, при първоначално нанасяне. Дори леко мазнеещи. Това обаче им помага да се прелеят и слеят с кожата доста добре. И двете половини са с еднаква формула. Бих казала, че имат средна пигментация, но след разнасяне е по-скоро лека. Финиша е доста естествен. Трайността бих казала, че е средна.




Как се използва: Както всички останали контуриращи продукти, независимо дали са прахообразни или кремообразни, правилата са едни и същи. Със светлите контуриращи продукти се озаряват изпъкналите части на лицето - чело, нос, горната част на скулите. Тъмните цветове се използват за да намалят оптически части от лицето или за да ги подчертаят - носа, сянката под скулите, челото и т.н. На илюстрациите отгоре може да видите точно какво имам предвид, макар да съм убедена, че добре знаете правилата. 



Цветове: Светлата част е наистина много, много светла, почти бяла. Перфектно дори за момичета с много светла кожа, като моята. Достатъчно светъл е и за озаряване, което много ми харесва. Също така е неутрален, няма жълтеещ подтон.  Тъмната половина от своя страна също много ми допада. Определено е по-студено кафяво, по-неутрално. Това е перфектният контуриращ цвят, дори за бледи кожи, който да не оранжавее или да е прекалено кафяв и да стои неестествено. Цветовият подбор е отличен, нямам никакви забележки относно това. Щеше да е чудесно ако грамажът беше по-голям, тъй като всяка половина на тази палитра е едва по 5 гр., а както знаете, кремообразните продукти е са толкова икономични, колкото прахообразните. 



На суочовете може да видите как изглеждат цветовете на дневна светлина и директно на пряка слънчева. Виждате сами, че светлият цвят е един тон по-светъл от кожата ми, което повярвайте ми, доста трудно постижимо е. Тъмният пък е наистина неутрален, в сравнение с повечето контуриращи продукти, които имам.


Заключение: Смятам, че палитрата е хубава. Да, цената и е сравнително висока като за продукт от дрогерийния клас, но пък от своя страна цветовете са отлично подбрани и пасват перфектно на светла кожа. Това е огромно предимство. Също така самата палитра изглежда много симпатично, а ефекта върху кожата е доста естествен, ненатрапчив, но все пак достатъчно забележим, като за дневен грим. 

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
Мнението ми е басирано само на личните ми впечатления от продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •