понеделник, 18 септември 2017 г.

Нови покупки за: август & септември 2017 (Vichy, Catrice, Dove, Avon + още)

Здравейте! Този месец определено не ми е от най-ползотворните, що се отнася до блога. Някак тази смяна на сезоните "уби" и част от мотивацията ми за блога. Но все пак това е нещо, което наистина харесвам да правя, затова ще се постарая да наваксам с нови публикации и ревюта. А за днес реших да споделя с вас кои са последните ми покупки за август и септември. Както обикновено, забравих да включа още няколко неща, които имам, но все пак ще покажа поне по-интересните неща.


Пред тези два месеца трябва да кажа, че се постарах акцентът да е върху бялата козметика и грижата за кожата, а не толкова козметични продукти, свързани с грима и декоративната козметика. Просто за момента се чувствам "затрупана" от декоративна козметика и прецених, че е по-полезно да инвестирам в продукти, които евентуално да подобрят състоянието на кожата ми в дългосрочен план. За някои от продуктите вече сте виждали и ревюта, тъй като част от тях дори са от лимитирани серии. Без повече приказки, да преминаваме направо към продуктите. Както обикновено, ще спомена по няколко думи за всеки продукт, първите ми впечатления от него и т.н.


Ето и малко по-детайлно:



Makeup Revolution - Golden Bar eyeshadow palette (РЕВЮ) - тази палитра вече има свое самостоятелно ревю. Защо всъщност избрах именно тази палитра да стане част от колекцията ми? Основно заради опаковката. Аз съм от хората, които понякога биват силно привлечени именно заради външния вид на някой продукт. Но ако се абстрахирам от това, самата палитра също е хубава. Предлага добра селекция от перлени и блестящи сенки, които са в златисто-керемидената гама. Няма нито един матов цвят, така че това е палитра за тези от вас, които обожават блестящите сенки. Може би не би била достатъчна за цялостен грим, тъй като все пак няма матови нюанси, но въпреки това много ми харесва. Това е третата ми шоколадова палитра и смятам, че цялата серия е много успешна. Препоръчвам ви да пробвате поне една палитра на марката от тази серия. Не мисля, че бихте останали разочаровани.


Vichy - минерални маски: хидратираща, почистваща и маска с AHA киселина - неотдавна от марката ми изпратиха за проба три тестера на техните нови минерални маски, които всъщност заглеждах от известно време. Маските са с различни предназначения. Зелената е за хидратиране на кожата и е от онзи тип маски, които на практика не е необходимо да се измиват. Оранжевата е с AHA киселина и която има озаряващ ефект, тъй като излющва повърхностния слой на кожата. Сивата е с глина и е предназначена за почистване и матиране на кожата. До момента съм пробвала хидратиращата и озаряващата маска и за момента мой фаворит остава хидратиращата (зелената). От нея видях наистина осезаем ефект дори след първото използване. Глинената маска все още не мога да се престраша да пробвам, тъй като е за по-мазна кожа, а и аромата и...не е точно моят. Оранжевата (озаряващата) маска видимо "полира" кожата, дори след първото използване. 



Avon - лосион за тяло с макадамия (споменат тук) - ако следите блога от повече време вече знаете, че от една година се оплаквам, че спряха този лосион, който според мен беше най-успешният им. Вече съм ви показвала че старият вариант стана част от празните ми опаковки, но честно да призная все още пазя опаковката в случай, че някога решат да върнат лосиона и да имам възможността да сравня стария с новия вариант. И ето, че това наистина се случи! Лосионът се завръща в каталозите на марката. Взех моят веднага, щом го забелязах в демо оферта. Както виждате обаче, опаковката е изцяло променена. Аромата обаче е почти идентичен и освен това сравних двата варианта съставка по съставка и се оказа, че няма абсолютно никаква промяна. Ако и вие харесвате този лосион и сте били тъжни, че беше махнат за толкова дълго време, след един каталог вече ще бъде официално наличен! 


Catrice - Soleil D'ete eyeshadow palette (РЕВЮ) - тази палитра също вече сте виждали. Побързах да и направя ревю, тъй като е от лимитирана колекция на марката а както добре знаем, лимитките се изчерпват буквално за няколко дни. Определено симпатична палитра, която е подходяща единствено за лек, ежедневен грим, тъй като не е особено пигментирана. За цената си обаче смятам, че е добра. Ако все още можете да я откриете, препоръчвам да не я подминавате.


Vichy - Mineral 89 face serum - много интересен, нов продукт. Не съм сигурна, че все още се предлага официално у нас. Но веднага, щом го забелязах по сайтовете знаех, че искам да го пробвам. Какво ме спечели в този продукт? Той съдържа 89% вода с множество полезни минерали, както и натурален хиалурон. Не на последно място, опаковката е страхотна! Съставът е семпъл, няма нищо твърде химично и излишно. Опаковката освен красива е и много хигиенична и луксозно изглеждаща, много удобна за използване. Силно се надявам да забележа и видим резултат от този серум. Той може да се използва два пъти дневно, под кремът за лице или самостоятелно. Смятам, че ще ми допадне и нямам търпение да започна да го използвам по-усилено. За момента съм го пробвала веднъж и определено имам големи очаквания към продукта. 



Nivea - интензивна терапия (ампула) с хиалурон - и като сме на тема хиалурон...От известно време забелязах, че макар да полагам грижи за кожата си, имам две мимически бръчки, които доста ме притесняват. Преди време от марката разпратиха на колежки блогърки този нов продукт, който представлява 5 мл. ампула с най-високото съдържание на хиалурон от всички продукти на Nivea. Аз не бях сред тях, но пък още тогава тази малка ампула ми привлече вниманието, тъй като може да се използва концентрирано върху определени области. И просто реших да си я купя, за да мога да видя, дали наистина ще видя резултат от нея или не. Използвам я от 13-ти септември вечерта, като я нанасям два пъти дневно единствено върху мимическите бръчици. За момента освен хидратация не виждам някакъв по-особен ефект, но цялостно мнение ще ви споделя след като я изхабя докрай. 


Catrice - Soleil D'ete - Duo Highlighter (РЕВЮ) - още един продукт, на който вече посветих ревю. Отново от същата лимитирана колекция на марката. Честно казано, едва ли вече може да бъде открит, но ако все пак сте успели да се доберете до него, със сигурност вече знаете, че си заслужава. Придава много наситен, златист блясък и стои красиви, лятно, екзотично. Още щом разбрах, че тази лимитирана колекция ще бъде заредена, знаех, че ще отида още първият ден, за да успея да го взема. 


Dove - балсам за тънка коса без обем - обикновено имам love/hate връзка с продуктите на Dove. Харесват ми и продължавам да ги купувам и използвам, но винаги нещо сякаш не ми достига, за да бъда напълно удовлетворена от тях. Този балсам реших да взема, защото исках да пробвам нещо ново. Освен това, конкретно този вариант е предназначен именно за тънка коса без обем и обещава да не я утежнява допълнително. Има приятен, свеж аромат. Пробвала съм го само веднъж, но за момента не забелязах да изглажда и разплита косата ми много. Ще трябва да го тествам повече време, преди да дам окончателното си мнение. 


Еssence - Cubanita Highlighter (споменат тук) - това беше най-силно желаният хайлайтър от серия на Essence, който съм виждала. И не само от мен, а от всички. Защо? Защото беше спряган за двойник на всеизвестният Mery Lou на The Balm. Аз успях да взема една от последните налични бройки в София. Обещах, ако успея да се добера до него да му посветя ревю, но предвид, че го взех буквално в последния момент, когато вече не можеше да се открие, просто прецених, че ще е безсмислено да правя сравнително ревю. Хайлайтърът е хубав и доста блестящ. За ежедневен грим трябва да се използва много пестеливо. Количеството е огромно (20 гр.).



Batiste - Dry shampoo - Heavenly Volume - знаете, че харесвам сухите шампоани на марката. Изпробвала съм доста варианти (общо 4) и това е петият, който взимам. Чела съм единствено положителни отзиви за този вариант за обем и най-накрая просто реших, че е време да го пробвам. Опаковката изглежда страхотно! Ще споделя отзив за него в отделно ревю съвсем скоро.


Dove - лосион за тяло с кокосово олио и бадем - от марката наскоро пуснаха няколко нови варианта на лосиони за тяло. Не е изненада, че реших да пробвам именно варианта з кокосово олио и бадем, защото всички знаем ползотворните действия и на двете съставки. Предлага се в разфасовки от 250 и 400 мл. и аз реших направо да взема големият вариант. Използвала съм го два пъти и мога да кажа, че ми харесва. Аромата не е на кокос, а на ванилия и е доста силен. Задържа се върху кожата и по дрехите часове наред. Относно хидратация - попива бързо, но оставя кожата осезаемо по-мека и подхранена. Щеше ми се аромата да не е чак толкова силен.


La Roche-Posay - Serozinc (РЕВЮ) - нов продукт на марката, който е подходящ най-вече за тези от вас с по-мазна и проблемна кожа. В организирана наскоро игра в блога ми, пет от вас имаха шанса да спечелят този продукт и за себе си. Водата използвах и върху лицето и върху тялото. Смея да твърдя, че определено матира малко кожата, което за мен не е толкова препоръчително,затова я използвам върху тялото си. Повече информация за Serozinc може да прочетете в ревюто. 


Frais Monde - глинена маска за озаряване - определено марка, която дори не бях чувала до момента. Това е маска, която включва само 3-4 съставки, които са изцяло натурални. Основната съставка разбира се е глина, в допълнение с екстракт от портокал. Все още не съм пробвала маската, но определено смятам, че ще бъде интересен продукт. Обещава за озари и почисти кожата. Ще видим, дали ще се справи с тази задача. Веднага щом тествам този продукт ще му посветя отделно ревю. Маската се предлага в Parfimo.bg на цена от 25 лв. за 75 мл.


B.U. - My secret - това са аромати за тяло (тоалетни води), предназначени най-вече за по--млади момичета. Конкретно този аромат преди няколко години бях пробвала и ми беше харесал, затова реших да си го припомня, като взема направо цялата тоалетна вода. Всъщност, аромата е много траен. Опаковката е симпатична и лесна за съхранение. Колкото до самия аромат, аз го определям като плодово-флорален. 


Nachtkerzen шампоан за сух скалп - често срещан проблем е бързо омазняваща се коса, в комбинация със сух, лющеш се скалп. Много пъти съм споменавала, че харесвам много балсамът за лице на марката и затова реших да пробвам и съвсем различен продукт (шампоанът). Това е втората ми опаковка от него. Харесва ми. Не виждам някакъв феноменален ефект от него, но измива косата ми добре, а същевременно не пресушава кожата и скалпа ми, не го дразни по никакъв начин. Цената е около 7-8 лв. за 200 мл.


Dove - рол-он дезодорант - това е вторият рол-он на марката, който взимам. Първият вариант беше дезодоранта с нар. Този взех, защото освен, че обещава да не остава петна по дрехите, също така има и хидратиращ крем. Както всички дезодоранти на Dove, този също има алуминий, което не ми допада особено, но пък няма алкохол. Трайността е средна, не колкото при стиковете, но подобен тип дезодоранти използвам основно вкъщи, когато нямам нужда от чак толкова дълготрайна защита и имам възможност да подновявам по-често.


Avon - Perceive (РЕВЮ) - Един от емблематичните парфюми на марката. Не го включих в основната снимка, защото този комплект взех за подарък на майка ми. Ароматният лосион по всяка вероятност ще остане за мен. Не предлага почти никаква хидратация, но пък ароматизира кожата, което е и основното му предназначение. Ако харесвате запомнящите се, флорални аромати, този определено е от тях и си заслужава. Макар аз да предпочитам по-сладки аромати, Perceive е парфюм, който няма как да не остане забелязан. 



Avon бижута - няма да споменавам конкретните имена на комплектите, тъй като в момента не се сещам, но бих могла да потърся, ако някой от вас се интересува. Попринцип не нося златни или позлатени бижута, но контретно колието и комплекта от обиците и пръстена взех заради дизайна. Колието с листенцето се предлагаше преди доста време, но все още може да бъде открито в нетните оферти за представители. От години търсех подобен дизайн и това е причината да си поръчам колието. В предишния каталог пуснаха и пръстена и обиците, които сметнах, че иделно ще пасват на колието не само по цвят и заради "nature" тематиката, а и защото и при обиците и при колието има повтарящ се елемент - прозрачното декоративно камъче. Обиците са от типа "double jacket earrings", който е един от най-страхотните модели обици, които обхващат ухото по красив начин. Имам 3 видя обици с подобен модел и наистина ми харесва как изглеждат сложени. Конкретно този комплект не ми изглежда особено каческтвен и дори мисля, че не е позлатен метал, а по-дебела пластмаса, но не мога да бъда напълно сигурна. Силно се надявам златното покритие да не се излющи или пръстена да се счупи, но все пак смятам, че дизайна е много симпатичен.


Това бяха покупките ми за последните два месеца. Надявам се сред тях да сте открили интересни продукти и информация, които да са ви от полза.

Follow me:
            

4 коментара:

  1. Здравей
    Много ме интересува серума на Vichy 89. За него знам от редекторката на аглийския Glamour. Тя го ползва и я попитах защо и харесва. Тя го описа като вода за кожата и. Искам много да го пробвам нищо,че имам серум в момента.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен ми беше много интересен, затова реших и да го пробвам. За момента съм го използвала цялостно веднъж. Аз го приемам като допълваща грижа към кожата. Надявам се да видя поне минимален видим ефект от него. :)

      Изтриване
    2. Ще следя за мнение освен ако не се реша да го поръчам. Определено е допълваща грижа не знам кокло осезаем ефект би имал един серум,а и цената му не е ниска за серум на виши по мое мнение. От къде го купи? За хидратация мога да препоръчам маската на Nip+Fab с драконава кръв веднага виждам резултат

      Изтриване
    3. След нанасяне виждам, че кожата изглежда plump-ната, а на другия ден текстурата е по-гладка. Но все пак за дълготраен ефект още не мога да говоря. От Ензо го взех. Да, цената не е ниска, но все пак продуктите на Vichy попринцип не са от най-евтините.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •