четвъртък, 28 септември 2017 г.

Avon | Anew Clinical - Hydra Recovery Overnight Mask

Здравейте. Днешното ревю отново е на продукт, предназначен за грижа за кожата. Вече знаете, че в последно време наблягам именно на бялата козметика. А пред последния месец, с рязката смяна на сезоните е хубаво да се използвам продукти, които да задържат хидратацията на кожата. Затова наблягам на продукти, които съдържат поне минимално количество хиалурон. Определено забелязвам ефект от тази съставка в продуктите свързани с грижа за кожата. И така, тема на ревюто днес е нощната маска за лице на Avon - Anew Clinical Hydra Recovery, която вече използвам известно време. 


Всъщност взех тази маска преди няколко месеца, когато беше на промоция в enzo.bg но тъй като имах доста неотворени продукти, реших да изчакам, преди да започна да я използвам. И преди около 2-3 седмици най-накрая реших да я включа в грижата си за кожата. Не я използвам всяка вечер, но така или иначе е препоръчително да се използва 2-3 пъти седмично. Ще опитам да включа всички подробности, които биха ви интересували. 



По описание на производителите: "Хидратираща нощна крем-маска Anew Clinical с Hyaluronic-3X. Крем-маска с гелообразна консистенция с хиалуронова киселина и микрокапсули с масло от шеа, моментално и дълбоко хидратира кожата, минимизира видимостта на фините линии, драстично подобрява признаците на сухота. След 10 минути прави кожата да изглежда като след 8 часа сън. 
Начин на употреба: Разнесете равномерно, щедро количество върху почистена кожа и масажирай докато попие; използвайте 2-3 пъти седмично или когато е необходимо."


Опаковка: Маската пристига в стандартна, картонена кутийка в сребристо, която изглежда наистина добре. За съжаление, към продукта няма добавена шпатула, която да направи използването по-лесно и хигиенично. Към продукта има и подробна листовка. Самата маска е в стандартно по форма за серията Anew бурканче от 50 мл., което е прозрачно в долната си чист и през него се виждат и интересните капсули, които са в маската. Бурканчето е доста тежко и масивно и изглежда добре. 


Аромат: За щастие, маската не е ароматизирана. Има едва доловим химичен мирис, дължащ се на съставките, но продукта не е допълнително парфюмиран. За мен това е огромен плюс!



Формула: Това е от този тип маски, които всъщност представляват гел кремове. Не е необходимо да се измиват и се нанасят вечерно време. Формулата е на гъст гел, в който има микро капсули. Капсулите изглеждат доста твърди, но когато разнесете върху кожата и приложите минимален натиск, те се стопяват и се превръщат също в гелообразни. След нанасяне, маската оставя лепкаво усещане. Някои хора това много ги притеснява, но аз не съм от тях. Дори ми харесва, че усещам продукта върху кожата си. Обикновено нанасям маската след като съм използвала серума на Vichy, също с хиалурон. Маската може да се използва и върху кремът за лице, но аз лично смятам, че това би било малко прекалено. Затова и я използвам понякога вместо него. Но разбира се, ако имате екстремно суха кожа, не е проблем да нанесете серум, след това крем и отгоре маската. Обикновено нанасям обилно количество от нея, защото ми действа някак терапевтично да наблюдавам как капсулите се разтварят, благодарение на топлината на кожата. 



Ефект: След като направих грижата си за кожата по-комплексна, определено забелязвам подобрение в състоянието на кожата си. От маската, видим ефект има при изглаждане на текстурата и повърхността на кожата. Не бих казала, че продукта може изцяло да замени кремът за лице, но определено дава още една доза допълнителна хидратация. Смятам, че при по-продължително и редовно използване със сигурност би имало ефект. Относно намаляване видимостта на мимическите ми бръчици, за момента не забелязвам такъв ефект. Но всъщност такъв би имало, ако тези фини линии са в следствие по-скоро на дехидратация на кожата.



Състав: WATER/EAU GLYCERIN BUTYLENE GLYCOL MANNITOL HYDROXYETHYL UREA BIS-PEG-18 METHYL ETHER DIMETHYL SILANE DIMETHICONE BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER HYALURONIC ACID SODIUM HYALURONATE PHOSPHOLIPIDS SPHINGOLIPIDS CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT MORINDA CITRIFOLIA FRUIT EXTRACT SACCHAROMYCES/ZINC FERMENT HONEY/MIEL PHYTOL ECLIPTA PROSTRATA EXTRACT PUERARIA LOBATA SYMBIOSOME EXTRACT PEG-20 METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE PPG-5-CETETH-20 POLYQUATERNIUM-51 GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER CELLULOSE CARBOMER LAURETH-4 POLYSORBATE 20 POLYSORBATE 80 HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE SODIUM POLYACRYLATE LECITHIN POTASSIUM PHOSPHATE SODIUM HYDROXIDE DIAZOLIDINYL UREA DISODIUM EDTA UREA PHENOXYETHANOL.

Тук съм снимала директно листовката, за да видите подробните инструкции за употреба.
Заключение: Маската ми харесва. Да, за момента не забелязвам голям ефект върху минимизиране на бръчиците, но пък все пак една маска не може да направи чудеса. Кожата ми обаче определено е по-гладка на допир. Аз нямам проблем с това, че остава лепкав филм за известно време. Нанасянето на продукта за мен е наистина приятно и дори забавно. А това, че не е ароматизирана е само още един плюс за мен. Нямам никакви забележки за момента и бих я препоръчала на тези от вас, които искат още една допълнителна стъпка към грижата за кожата си, която да задържи вида и в добро състояние.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •