неделя, 13 август 2017 г.

Pretty • by Flormar | Gel Eyeliner, Matte Lipstick & Essential Nail Enamel

Здравейте.  Преди около два месеца, от Flormar бяха организирали игра, в която няколко късметлии можеха да спечелят малка част от техните продукти - очна линия, лак и матово червило от тяхната серия "Pretty". За моя изненада, бях една от печелившите. Прецених, че може би ще е полезно най-накрая да напиша по няколко думи за продуктите, които ми изпратиха и какво е мнението ми за тях. 


Тъй като не смятам да посвещавам ревю на всеки продукт по отделно, ще спомена и трите тук. Така или иначе и трите са част от една серия. Сайтът на Flormar е доста симпатичен и лесно може да намерите това, което търсите или ви трябва. Ще започна първо с очната линия, тъй като поне за мен, това е най-интересният продукт.

Гел очна линия в цвят "Black"




Опаковка: По-нестандартна от това, което сме свикнали да виждаме. Много сладко, малко и пластмасово бурканче, в което е поместена очната линия. Гърлото на бурканчето е достатъчно широко, за да може да използвате всякакъв вид четка. Самият капак на продукта е именно интересният, защото всъщност продълговатата форма се дълги на това, че всъщност представлява четчица, с която може да нанасяте очната линия. Това е отлична идея, ако нямаше под ръка друга четка или при пътуване. Освен това, формата е такава, че запазва четката добре затворена. Отлична идея. Щеше да е хубаво обаче, ако четчицата беше по-тънка. Много е мъничка, но пък е доста дебела и аз не успявам да нанеса прецизна очна линия или да издължа формата с нея. Свикнала съм с по-тънки и скосени четки. Но ако ви е необходима за опушване, нанасяне само в основата на миглите или прикриване на лепило, ако използвате изкуствени мигли, със сигурност ще ви свърши работа. Въпреки това обаче, идеята към очната линия да има и четка, която да е поместена в самият капак е отлична.




За формулата: Според производителите, това е бързосъхнеща формула, която е дълготрайна, запазва наситен цвета си и не се размазва. Уви, не мога напълно да се съглася с частта, че е бързосъхнеща и, че не се размазва. Всъщност, формулата наистина е много маслена и кремообразна, цветът е изключително наситено черен, но тъй като консистенцията е някак по-мека ми напомня много на очната линия на L'oreal и дори бих казала,че са почти идентични. Нанася се лесно, но според мен изсъхва сравнително бавно, което означава, че поне първите минути има голяма вероятност да се размаже. 




Цвят и трайност: Трайността и е по-скоро средна по мое мнение. Не е водоустойчива и се премахва значително по-лесно, отколкото очната линия на Maybelline. Ако имате много мазен или паднал клепач е доста вероятно да не е особено трайна и при вас. Финишът след засъхване е по-скоро сатенен - не е изцяло матов, но не е и гланцов, както е при някои течни очни линии например. За цената си обаче според мен е много добра и ми напомня на така обичаната черна очна линия в бурканче на Essence, която от години вече не е на нашия пазар, но която адски много хора харесваха и имаха (включително и аз). 




Матово червило в цвят "Vermillion"


По описание от производителите: "Усещане на гладки, сатенени устни. Матовата формула осигурява кадифено усещане и вид на устните. Нанася се с лекота върху устните, благодарение на кремообразната текстура и маслата във формулата, които запазват хидратацията на устните за по-дълго, докато цветът продължава да е наситен."

Опаковка: Отново е в много бледо розово, както и цялата серия на Flormar. Гилзата е напълно стандартна, но функционална. Самата форма на червилото е също по-особена и не е права, а приляга по формата на устните, което прави нанасянето по-прецизно. Нямам абсолютно никакви забележки и дори намирам формата на червилото за по-удобна от стандартната. 


За цвета: Когато разбрах, че съм спечелила това червило, силно се надявах да не е в червен или твърде ярък цвят, но късметът не ми се усмихна. Наистина съжалявам, защото червилото е страхотно. Но, сега да се върна на цвета. Много ярко, почти неоново, оранжево-червено/доматено червено/парижко червено, което със сигурност ще стои доста по-добре на дами с по-тъмна кожа или с тъмна, черна коса. Цветът е изключително наситен. Дори с едно нанасяне, устните са покрити с цвят, който е абсолютно плътен и много, много траен.


За формулата: Финиша е матов, но не от онези червила, които стоят сухо и грозно. Стои по-естествено, затова по-скоро може би е сатенено-матов финиш, което ми харесва. Както споменах, трайността е наистина страхотна, особено за цената, на която се предлага червилото. Тъй като червилото е много силно пигментирано, може би ще е по-лесно да се нанесе с четка, особено когато е в подобни ярки цветове. 

Аромат: Това е най-хубавото в това червило. Аромат има, но не е типичният такъв на червило, а е изкушаващо хубав и плодов, може би на ягоди. Не мога точно да определя, но когато го усетите, ще ви се прииска буквално да изядете това червило. Не знам дали останалите цветове имат същия аромат, предполагам, че е така.


Лак за нокти в цвят "Pink Bubbles"


Напълно стандартен лак за нокти, който е в барби-розов, бонбонен цвят. Рядко посягам към подобни ярко розови нюанси, макар в колекцията си да имам няколко. За пълна покривност съветвам да се нанасят два слоя. Опаковката е приятна, четката е напълно стандартна. Има доста цветове, сред които може да изберете вашия. Конкретно този цвят е пастелен и няма никакви блестящи частици в него, придава лъскав завършех на ноктите.


На снимката виждате как нанася току що нанесена очната линия, както и опита ми да проверя дали е изсъхнала след около минута или две. На дясната снимка може да добиете представа и как изглежда цветът на червилото. На живо изглежда може би една идея по-наситено и ярко.

Follow me:
            

3 коментара:

  1. Червилото е страхотно и съм почти сигурна, че ти стои добре, но ти си свикнала с неутрални и бежови цветове. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Повярвай, чак толкова ярко червило изобщо не ми стои добре :D допитах се до няколко човека за потвърждение. Но що се отнася до формулата и всичко останало - да, наистина е страхотно. В момента имам доста червила, но в бъдеще бих си взела някой по-неутрален или розов нюанс :)

      Изтриване
  2. Колко струва очната линия? :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •