четвъртък, 24 август 2017 г.

Gillette | Satin care - Shave Gel with Aloe Vera

Здравейте! В последно време съм доста активна с ревютата. Опитвам се да има от всичко по малко и да показвам поравно както декоративна козметика, така и продукти свързани с грижа за кожата. Затова този път искам да споделя с вас какво е мнението ми относно един от геловете за бръснене на Gillette - Satin Care.


Трябва да призная, че бръсненето е най-често използваният метод от мен за обезкосмяване. Това се дължи на факта, че кожата ми е изключително чувствителна понякога, а прагът ми на болка - не много висок. При последния ми опит да епилирам, кожата ми се раздразни до степен, в която всеки космен фоликул беше зачервен и изпитвах болка и парене. И така, по стечение на обстоятелствата, бръсненето се оказва една от малкото алтернативи, която не дразни кожата ми. И колкото и странно да звучи, до момента не бях използвала специален гел за бръснене. Ако нямате под ръка, то има доста алтернативи, сред които е и използването на балсам за коса. И така, след кратко проучване от моя страна избрах да поръчам от enzo.bg гелът на Gillette, който е с алое. Спрях се на него, тъй като е обозначен за чувствителна кожа. А освен всичко съм фенка на алоето и успокояващите му качества. Освен с алое, гелът има доста разновидности: с ванилия, лавандула, авокадо, вариант за суха кожа, както и неароматизиран.


По описание на производителите: "За копринено мека и гладка кожа. Нежно втрийте гела върху влажна кожа, за да се образува солиден слой от пяната, който да предпази кожата при бръснене. Изплакнете кожата след употреба. Пазете опаковката далеч от слънчева светлина и източници на топлина."

Опаковка: Практична метална опаковка, която е в разфасовка от 200 мл. Тъй като гелът е доста икономичен, това би стигнало за доста време, дори при ежедневна употреба. Помпата на опаковката позволява да се контролира количеството гел, което да използвате. 


Аромат: Да, гелът е ароматизиран. Не мога точно да го оприлича с нещо конкретно, но е много, много любим мой аромат - на чистота и свежест. Не се задържа върху кожата след изплакване. Не мисля, че има човек, който да не хареса подобен нежен аромат. 

Формула и начин на използване: Гелът е със син цвят. При разнасяне по кожата, предполагам от топлината и, почти мигновено гелът се превръща в гъста, пухкава пяна, която много лесно се нанася на плътен слой. Препоръчително е гелът да се нанесе на влажна кожа. Всъщност, дори с малко количество успявам да покрия голяма площ от краката си. 


Ефект: Целта на гела е да осигури бариера, между кожата и остриетата на самобръсначката и по този начин да направи бръсненето по-гладко и да предпази кожата от порязване. Също така, да омекоти и изглади повърхността и. Ефектът след използване се забелязва. Кожата е мека и гладка, не е суха и опъната.

Състав: Water/EAU, Glycerin, Palmitic Acid, Triethanolamine, Stearic Acid, Isopentane, Glyceryl Oleate, Isobutane, Sorbitol, Hydroxyethylcellulose, Fragrance/Parfum, PEG-90M, PTFE, PEG-23M, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hydrolyzed Silk, Blue 1


Остана да ви покажа и трансформацията на този гел, който почти мигновено се превръща в пяна за бръснене.


Заключение: Ако бръсненето е начинът, по който се обезкосмявате, то горещо ви препоръчвам този гел. За мен се превърна в незаменим помощник. Аромата му е страхотен, лесен е за употреба, икономичен е, а освен всичко е и доста бюджетен и достъпен. Със сигурност в бъдеще ще пробвам още някой от вариантите от серията.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •