вторник, 29 август 2017 г.

Catrice | " Soleil d'été " - Metal-Infused eyeshadow palette (limited edition)

Здравейте. За разлика от ревютата на перманентни продукти, теза за лимитирани колекции трябва да правя значително по-бързо, защото много често голяма част от продуктите се изчерпват доста бързо. Затова днес, след като вчера пуснах ревю на хайлайтърът от серията " Soleil d'été " на Catrice, може да видите и ревюто на палитрата сенки от същата серия. Тя включва общо 5 цвята, като се води "металическа палитра сенки".


Честно да призная, последното нещо, от което имам нужда е още сенки за очи. Същото важи и за хайлайтърите. И въпреки това, продължавам постоянно да купувам и двата вида продукти, защото са ми любими. Тези сенки всъщност харесах най-вече след като ги суочнах в дрогерията. Сториха ми се изключително пигментирани и маслени. Но, има леко разминаване в качеството на тестерите и оригиналната палитра. И въпреки това се радвам, че взех тази мини палитра, защото цветовете са красиви и ежедневни. 




По описание от производителите: "Метални очи. Различни ефекти, вариращи от матово до метално: пет съвършено синхронизирани сенки с прахообразна текстура за създаване на различни изразителни грим стилове. Висококачествената опаковка е с интегрирано огледало и има уникален графичен дизайн. Бюти трик: Първо нанесете основа за сенки върху клепачите - това изравнява цвета, скрива малките венички и удължава трайността на грима. След това нанесете един от по-светлите нюанси върху подвижната част на клепачите, след това нанесете от матово кафявото в сгъвката на клепачите и разнесете с четка за блендване. Най-светлият цвят сенки за очи е особено подходящ за поставяне на акценти във вътрешния ъгъл на окото и под веждите. Това видимо отваря окото и му придава неустоим вид."




Опаковка: Както е типично за Catrice, опаковката е наистина много добра изглеждаща и се усеща стабилна. В случая, цялата серия е в златисто, включително и тази палитра. Към нея има доста голямо и хубаво огледало. Предната част на палитрата също е от типа огледални. Изглежда доста луксозна за цената си. Дизайнът и начинът, по който са наредени рефилите със сенки също ми напомня за някоя по-скъпа палитра. Изглежда идеално подредена, което много ми допада. Общият грамаж на сенките е 6,1 гр.



Формула: Това са прахообразни сенки. Не бих казала, че са прашливи, но определено са по-сухи, отколкото бяха тестерните сенки в дрогерията. Пигментацията бих определила като средна. За да се постигне по-плътен цвят се изисква известно наслояване. Сенките имат добра трайност, но за да не избледняват в продължение на деня, съветът ми е да използвате база за сенки. Изключително подходящи са за ежедневен грим, именно защото не са твърде пигментирани или ярки. 



За цветовете: Бих казала, че подборът на цветове е наистина отличен. Има 5 цвята, които не бих определила точно като "метални". Сред тях има два, които са по-блестящи. Това е златистият цвят и този в средата, който наистина бих казала, че има по-метален финиш, тъй като е пресован брокат. Останалите цветове са със сатенен финиш, като първият и най-светъл е почти дуохромен. В палитрата няма нито един изцяло матов цвят, като последният е полу-матов и нанесен не се забелязват частиците в него. Несъмнено любимите ми цветове са именно златистият, който е и най-добре пигментиран, както и светлият, който чудесно озарява вътрешния ъгъл на очите. Добре са съчетани неутралните, кафяви тонове, с по-свежите розово-прасковени. 



Ще опитам да опиша всеки един от цветовете. Ще започна от най-светлия, като ще вървя в посока към часовниковата стрелка. 

1 цвят: Най-светлият в палитрата. Изглежда бял, но ако се вгледате по-добре ще видите, че е по-скоро дуохромен. В него има прасковен подтон. Много интересен цвят, идеален за нанасяне във вътрешните ъгли на очите или за по-лек, свветъл грим.

2 цвят: Розово прасковен цвят със сатенен финиш. Не е много пигментиран, което го прави подходящ и за преливане на останалите нюанси, ако го нанесете в сгъвката на клепача или за нанасяне върху целия клепач. 

3 цвят: Най-тъмният цвят, който е тъмно кафяво с по-студен подтон. Има сатенен финиш, цвета е полу-матов. Отблизо се вижда, че има прасковени и разноцветни частици в него. Подходящ за опушване и потъмняване на грима или да бъде нанесен в линията на миглите. 

4 цвят: Несъмнено любимият ми. Той е перлен и най-блестящият от четирите цвята. Комбинация от бронзово и златисто, изглежда неутрален (нито твърде топъл, нито прекалено студен подтон) и има много добра пигментация. Перфектен за нанасяне върху целия клепач и общо взето напълно универсален за всеки грим.

5 цвят: Най-блестящият от всички, това е цветът за акцент в средата на клепача или във вътрешния ъгъл на очите. Прасковен подтон с белезникаво-сребърни частици. Нанесен, цветът изглежда плътен. Въпреки това е хубаво да се използва някаква по-лепкава база, тъй като това на практика е пресован брокат или поне наподобява.



Състав: MICA, TALC, NYLON-12, DIMETHICONE, MAGNESIUM STEARATE, OCTYLDODECANOL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, ALOE BARBADENSIS LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, CETYL DIMETHICONE, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CAPRYLYL GLYCOL, ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, TIN OXIDE, PHENOXYETHANOL, MAY CONTAIN: CI 75470 (CARMINE), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE). UND/AND TALC, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, MICA, DIMETHICONE, ZINC STEARATE, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, CAPRYLYL GLYCOL, ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER, PHENOXYETHANOL, CI 77491, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).



Заключение: Смятам, че за цената си, палитрата предлага добро разнообразие от цветове, а също така стабилна и добре изглеждаща опаковка. Макар цветовете са има средна пигментация, за ежедневен грим са много подходящи. Нюансите се съчетават перфектно един с друг, също така са напълно универсални. Палитрата определено ми хареса. 

Цена: 9,99 лв.

Follow me:
            

Няма коментари:

Публикуване на коментар

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •