сряда, 26 юли 2017 г.

BH Cosmetics | Carli Bybel - Eyeshadow & Highlighter Palette

Здравейте, момичета! За днес съм ви подготвила едно надявам се вълнуващо (и за вас) ревю на може би една от най-популярните и обсъждани палитри не само на марката, но и в цял свят. Вярвам, че ако сте любители или истински почитатели на козметиката, то е напълно невъзможно да не сте чували за палитрата на BH Cosmetics - Carli Bybel която е всъщност първата и оригинална версия с 14 цвята сенки и хайлайтъри. Това е мечтата на всяка любителка на топлите и блестящи нюанси сенки за очи. Повече за палитрата, както обикновено, може да прочетете по-надолу.


В увода на това ревю споменах, че това е оригиналната първа палитра. Може би се чудите какво имам точно предвид. Това беше лимитирана палитра, която се задържа в продажба около 2 години. Наскоро обаче беше обновена и към нея бяха добавени още два нюанси хайлайтъри, както и още един ред сенки. Тоест, новата версия на палитрата е значително по-обемиста и съдържа доста повече цветове. Смятам обаче, че може би предпочитам дизайнът и броят цветове на оригиналната палитра, тъй като новата ми се струва доста голяма, пък и някои от нюансите се повтарят, поне по мое мнение. На мен не ми е необходима за момента разширената версия на тази палитра, затова се радвам, че успях да взема тази.


Тази палитра искам да притежавам от цели две години и може би е една от палитрите, които най-много съм искала да имам изобщо. И тъй като съм взимала и друг път продукти на BH cosmetics от enzo.bg следях редовно, дали по някаква случайност тази палитра няма все пак да е налична. И точно когато вече бях загубила надежда, неочаквано за мен я забелязах в сайта и както можете и да предположите - почти моментално я добавих в кошницата и поръчах.




Опаковка: Палитрата е в картонена опаковка, която се затваря магнитно. Аз предпочитам пластмасовите и по-луксозно изглеждащи дизайни, но пък за път вероятно е по-удобно да носите олекотена, картонена палитра. Самата палитра има картонен калъф, който е същият като на палитрата на The Balm. Трябва да призная, че в първия момент забелязах леки различия в дизайна на палитрата, които малко ме притесниха. Но разгледах доста видеа и ревюта, в които за оригинални бяха смятани палитри със същият дизайн, затова стигнах до заключението, че е напълно оригинална. В това ме убеди най-вече фактът, че пигментацията е повече от страхотна, но за това ще ви разкажа по-надолу. Към палитрата има и огледало, което не е много голямо, но ако нямате друго под ръка би ви свършило работа. Няма обаче апликатор или четчица за нанасяне, което аз дори одобрявам, тъй като така или иначе, кой използва апликаторите и четките към палитрите, които обикновено са с доста ниско качество и само заемат излишно място. Колкото до дизайна, изчистен и решен в бяло и светло бежово. Гърбът е с декоративни орнаменти и е изписана основната информация за палитрата и авторката. На гърба на картонения калъф е по-полезната информация - съставът на палитрата и цветовете. В самата палитра има стандартен предпазител, под формата на пластмасова пластинка. Като минус отчитам, че цветовете нямат имена, което ще ги направи малко по-трудно за описване и ориентиране. Общият грамаж е 28 грама.



За формулата: Буквално, сенките се усещат много маслени, макар да са прахообразни. С изключение на по-матовите цветове, перлените са почти с метален финиш. Същото се отнася и за хайлайтърите. С едно съвсем леко докосване (буквално дори с потупване) от всеки цвят се изважда с лекота страхотна пигментация. Това са едни от най-пигментираните сенки, които имам (заедно с палитрата на Wet n Wild). Толкова плътен и маслен цвят. Именно обаче заради някак по-мазната и формула, съветвам да се използват с база, за да няма опасност да се съберат в линийките по клепача, особено ако имате мазна кожа. 




За цветовете: Преди да опитам да опиша всеки цвят по отделно, първо ще обобщя накратко какво получавате в тази палитра. Има общо 10 бр. сенки и 4 бр. хайлайтъри, като разбира се може да използвате хайлайтърите и като сенки, няма никакъв проблем. Те са със значително по-голям размер, отколкото са сенките. Хайлайтърите са перлени, по-скоро с фин озаряващ финиш, с изключение на третият цвят отляво-надясно, в който на слънчева светлина се забелязват повече и по-едри блестящи частици. Колкото до сенките - има 4 изцяло матови цвята, един мат, примесен с фини частици (не бих определила като брокат), един изключително красив дуохромен цвят и може би любимият ми от палитрата, както и още 4 перлени нюанса. Макар да има матови цветове, за мен именно блестящите са тези цветове, които правят палитрата толкова добра и желана от всички. Те са "под светлината на прожекторите". Хайлайтърите за мен биха били по-скоро сенки за очи, тъй като са тъмни за моята кожа, може би с изключение на първите два цвята, които бих могла да използвам, ако нанеса много, много леко. Върху четирите хайлайтъра има декоративна щампа на цвете, която изглежда доста симпатично.




И както винаги в подобни ревюта, освен много снимки, за да добиете абсолютно пълна представа за цветовете, следва да добавя и кратки описания на всеки цвят.


Макар в палитрата да има цветове, които доста си приличат, те не са напълно идентични. Например, втората сянка на първи ред (отляво-надясно) се доближава доста до първият, розов хайлайтър. Други сходни нюанси са третият хайлайтър (отново отляво-надясно) с предпоследния цвят сянка на втори ред. Но макар и сходни, няма цвят, който да е абсолютно идентичен с някой друг. 


Ще започна първа с цветовете сенки на първи ред (отляво-надясно):


1 цвят: Матов, телесно-жълтеникав. Като нюанс ми напомня на така популярните бананови пудри. Може да се използва за нанасяне във вътрешния ъгъл на окото, под веждата или за преливане/изсветляване на сенки. 

2 цвят: Перлено розово, с метален финиш. Има по-едри частици, които правят нюанса още по-озаряващ. Има и лек златист блясък, който "затопля" цвета. Перфектен би бил за нанасяне на цвят върху целия клепач.

3 цвят: Матово, шоколадово кафяво. Всяка добра палитра трябва да има перфектния, не много тъмен, кафяв цвят за преливане на нюанси и нанасяне в сгъвката на клепача. Е, този цвят е точно такъв. 

4 цвят: Матово, лилаво-червено. Отново цвят, подходящ за преливане на останалите нюанси, който е чудесен, ако решите да направите грима си с цветовете в розово-лилавата гама. Не е прекалено тъмен, може да се използва и за опушване.

5 цвят: Матово, тъмно червено (бургунди). Подходящ за вечерен грим, за опушване или потъмняване на грима, както и за нанасяне в линията на миглите, ако харесвате опушената очна линия.

Сега продължавам с цветовете сенки на втори ред (отново отляво-надясно):


1 цвят: Перлен, бежово-златист, дуохромен. Това е най-интересният и може би любимият ми цвят от палитрата. Първоначално, когато го видях, ми изглеждаше прекалено тъмен и това ме разочарова. Но когато го суочнах и в последствие нанесох на клепача, цветът далеч не е толкова тъмен. Перфектен за нанасяне върху целия клепач или като акцент в центъра на клепача.

2 цвят: Перлен, светло златист. Бих казала, че това е "true gold" нюанс, който дори леко жълтее. Пигментацията му е отлична и освен върху целия клепач или като акцент, може да се използва и за нанасяне само във вътрешния ъгъл на окото, ако правите по-тежък, вечерен грим.

3 цвят: Перлено-сатенен, тъмно бронзов цвят. Не е от най-блестящите в палитрата, но въпреки това е по-скоро перлен. Кафяво-бронзов, с меден подтон. Може да се използва и за опушване, тъй като не е твърде блестящ.

4 цвят: Перлен, медено-бронзов цвят. Определено един от нюансите с наистина топъл, меден подтон. Пигментацията е страхотна. Може би за моята кожа би бил по-скоро подходящ за вечерен грим.

5 цвят: Матово, средно тъмно кафяво. Това е може би най-слабо пигментираният и по-прашлив цвят. На мен обаче ми харесва, че не е прекалено тъмен и че е по-скоро неутрално кафяв нюанс. Идеален за опушване, дори и за ежедневен грим, а при вечерен - защо не и за преливане на нюанси.

И последно, остана да ви покажа и хайлайтърите:


1 цвят: Светло розово. Определено е с отчетлив розов цвят. Този цвят би могъл да се използва за хайлайтър и от дами с наистина светла кожа, но ако се нанесе по-леко. 

2 цвят: Златисто-прасковен. По-скоро спада към златистите хайлайтъри, но определено има и някакъв прасковен подтон. Това е любимият цвят хайлайтър на 99% от притежаващите палитрата, тъй като е сравнително светъл, но пък доста красив нюанс. За моята кожа е малко тъмен, но отново, ако се нанесе леко, би могъл да се използва по предназначение и от много светли момичета. 

3 цвят: Златисто-бронзов. За моята кожа няма как да бъде използван като хайлайтър, но пък е чудесен цвят за нанасяне върху клепача. Най-блестящият от четирите хайлайтъра. Пигментацията му е направо страхотна.

4 цвят: Тъмно меден нюанс. Смятам, че този цвят би паснал единствено на много, много тъмна кожа, която рядко се среща у нас. Красив и пигментиран нюанс, но за мен единствено би бил сенки за очи, в никакъв случай хайлайтър.

И тъй като няма нищо по-важно в едно ревю от това да можете да видите всеки цвят детайлно, то няма как да не добавя и няколко макро снимки.


Това, което ми харесва в тази палитра е, че всички цветове са добре пигментирани и изключително наситени. Както често се случва в палитри сенки, някои цветове винаги са недостатъчно пигментирани или са много прашливи. В тази палитри, определено се вижда, че във всеки цвят е вложена мисъл и старание и качеството е постоянно. Няма по-сухи и прашливи цветове. Може би ми се искаше да има малко по-голямо разнообразие от цветове на вторият ред, както и хайлайтърите да бяха по-светли и универсални. Но пък е ясно, че палитрата е направена така, че да пасва от светла до много тъмна кожа.


Заключение: Палитра-мечта за всички любителки най-вече на перлените, златисто-бронзово-медени цветове. С тази палитра, може да сътворите грим в розово-лилавата гама, изцяло в кафяво или пък в златисти, медени тонове. Общо взето разнообразието е голямо. Пигментацията наистина е "wow", дори и с най-лекото докосване. Дизайнът е симпатичен и функционален. А и честно казано, дори само като гледам палитрата изпитвам удоволствие, тъй като всички цветове изглеждат страхотно и си пасват един с друг идеално. Всички цветове са в топлата гама, което е предпочитано за повечето хора. Освен по-горе изброените недостатъци, според мен палитрата напълно си заслужава и до голяма степен оправда очакванията ми. Мога само да я препоръчам, ако това са цветове, които харесвате.

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Уха, разкошна палитра. Цветовете са чудесни наистина. Но направо не мога да си те представя с толкова блясък, като знам какъв минималист си в грима. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина си е разкошна, обаче си права, че е малко извън зоната ми на комфорт :D може би точно затова я взех, малко да поекспериментирам :) Пък и всеки цвят може да се носи, стига да се използва пестеливо :D а аз така или иначе винаги използвам подобни наситени цветове с голяма доза мярка :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •