сряда, 21 юни 2017 г.

NYX | Eyeshadow - Flamingo ES19

Здравейте. Ако сте като мен, то никога нямате достатъчно неутрални сенки в колекцията си и все се чувствате привлечени от онези красиви цветове, които просто никога не ви омръзват. И точно затова днес ще ви покажа едни много интересни сенки, които са в подходящ за сезона цвят. Това са единичните сенки на Nyx - Flamingo. Марката има страшно много и най-различни по цвят единични сенки, но конкретно в тези има нещо по-специално. Повече за тях вижте по-надолу.

nyx flamingo single eyeshadow es19

Бях планирала да не купувам още сенки в близко бъдеще, защото ще ми е невъзможно да изхабя и половината. Но когато видях конкретно този цвят да се предлага в • enzo.bg • просто не устоях.

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

Опаковка: Компактна и доста малка, не осолено луксозна. Не знам доколко е стабилно, но за този малък рефил със сенки върши добра работа. Капачето е прозрачно, което улеснява намирането. Дизайнът е измислен така, че когато се затвори плътно конкретната сянка, отзад остава малко отворче, през което влиза въздух. А дизайнът на самия рефил със сенки е много интересен и макар това да е нещо незначително, ми прави добро впечатление че е вложена мисъл. Ромбовиден, релефен щамп, който наистина ми харесва. Грамажът е 2,4 гр. 

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

Цвят: Много интересен. Под "фламинго", аз бих очаквала доста наситено, розов цвят. За щастие, това не е случаят точно при тези сенки. Те са всъщност златисто-прасковени, с доста ненатрапчив, розовеещ подтон. На моята кожа изглеждат по-скоро прасковено-бежови. На малко по-тъмна кожа от моята изпъква повече розовия отенък. Но ако сте много бели, това ще е идеалният цвят за грим от типа "грим без грим", който леко да освежи вида ви. Цветът изглежда почти дуохромен в рефила, но на клепача стои леко блестящ, с по-скоро сатенен финиш. Не е твърде перлен, а по-скоро съвсем леко озарява. На снимките цветът е реален и може да добиете представа как изглежда.

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

Формула: Стандартни, пресовани сенки, които са фини и почти не се разпрашват при употреба. Лично аз ги нанасям с пръсти, за да извлека максимална пигментация. На допир се усещат по-маслени, не толкова сухи, както са някои други сенки, които притежавам. 

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

Пигментация: Това е може би единственото леко разочароващо нещо в тези сенки. На суоч, пигментацията е наистина чудесна. Но за да се постигне по-плътен цвят върху клепача е нужно повече наслояване. Това обаче не е трудно постижимо, тъй като формулата го позволява. И все пак ако трябва да обобщя, пигментацията е лека до средна, не бих казала пълна. Хубаво е да използвате и база, за да извлечете максималния потенциал на цвета.

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

nyx flamingo single eyeshadow es19

Опитах се да уловя как изглеждат суочнати. Определено са подходящи за съвсем лек, неутрален грим, ако харесвате да изглеждате по-естествено. Както виждате, на моята светла кожа изпъква златисто-прасковения блясък, не толкова розовия подтон.

nyx flamingo single eyeshadow es19

В заключение: Макар и не много пигментирани, тези сенки ми харесват. Да, щеше да е чудесно пигментацията да е по-добра, но пък този цвят е толкова красив, че бих го препоръчала на тези от вас, които харесвам естествения, леко освежаващ вида грим. Розово-златисто-прасковено е любимата ми комбинация и смятам, че в случая тези сенки определено заслужават повече популярност и внимание. А освен това са и доста бюджетни и смятам, че не бихте сбъркали ако им дадете шанс. 

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Преди да зачета статията, бях сигурна, че става дума за два нюанса на сенките.. Явно интересната форма на самите сенки прави така, че да изглеждат различни от различен ъгъл :)) Иначе цвета е много приятен и подходящ според мен за всякаква визия. Дори може да се използва като основен цвят на вечер грим, върху който да се нанасят тъмните нюанси.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. В действителност наистина са горе-долу два цвята, според мен спада към дуохромните сенки, именно затова изглежда различно под различен ъгъл. Цветът е идеален за всякаква визия, за мен лично най-вече за ежедневието. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •