вторник, 27 юни 2017 г.

HAKURO | Contour Brush H14

Здравейте, момичета. За днес съм подготвила ревю на нещо много интересно и това е една четка за грим и по-конкретно за контуриране, която според мен е идеалната универсална четка за всякакви прахообразни продукти. Формата и пасва идеално на контурите на лицето, а това, че е мултифункционална ме кара да я харесвам още повече. Става дума за Hakuro H14. Ако за пръв път чувате за марката, ми е приятно, че имам възможността да ви разкажа повече за нея. 


Знаете, че рядко инвестирам в по-скъпи четки. Правя го обаче за такива, които са наистина мултифункционални и могат да се използват за различни цели. Това е основното ми условие, когато се реша все пак да закупя или избера четка. От парфюм сайта Parfimo.bg бяха така любезни да ми предоставят възможността да изпробвам тази четка, за да мога да дам обективно мнение за нея.



Малко обща информация: Четката е предназначена за нанасяне по-специално на контурираща пудра, но може да се използва много успешно и за нанасяне на руж или хайлайтър, благодарение на заострената и форма. Изработена е от синтетични, висококачествени косъмчета/влакна. Основата на четката е дървена, а космите са захванати към метална основа, която е в сребърен цвят. Не пристигна в кутия, но има предпазен силиконов протектор, който да предотврати формата да се деформира.




Външен вид и форма: Четката е със стандартен размер на дръжката, тоест не е мини "travel size" четка, което я прави много удобна при захващане. Формата на самите косъмчета е леко издължена и с триъгълен, заострен връх. Четката е доста гъста, но тъй като власинките са дълги, не са прекалено на гъсто сбити и позволяват маневриране по контурите на лицето. Доста са меки и се усещат нежни върху кожата, но все пак изглеждат достатъчно жилави, за да отнемат точното количество пудра от рефила и да го разнесат с лекота върху лицето. 




Предназначение: Съдейки по формата и гъстотата на четката, смятам, че е предназначена единствено за прахообразни продукти. Но това, че косъмчетата са синтетични пък означава, че вероятно може да се използва и за някакъв вид течни продукти (коректор, хайлайтър), но аз лично съм я използвала единствено с прахообразни. Най-идеална е за нанасяне на контурираща пудра или бронзър, за руж със сигурност също ще е много подходяща, но аз не използвам такъв и не мога да дам лично мнение. Хайлайтър нанася добре, ако целта ви е да не е изключително прецизен, макар, че и за тази цел е подходяща, тъй като има доста заострен връх. За нанасяне на пудра под очите и въобще на цялото лице със сигурност ще е много удобна. Изпробвах я с контуриращата палитра на Catrice, както и тази на Makeup Revolution.




Не успях да намеря повече информация за произхода на четката, но превеждайки името, логично е да бъде японска. Вероятно не веднъж сте чували много хора да хвалят корейските и японски четки, както и декоративната и бялата им козметика. Вярвам, че има защо. Определено тази четка изглежда и нанася продуктите чудесно. Усеща се масивна и добре направена. Формата и всъщност е нещото, заради което реших да я взема. Отдавна си търсех четка с подобна издължена и заострена форма и смятам, че тази е наистина попадение. Не намерих друго българско ревю на четки от марката и се надявам моето да ви е полезно. Цената и е в ценовия диапазон на Real Techniques, което е прави сравнително бюджетна по мое мнение. Има още една четка, която е с почти същата форма, но по-малък размер. Тя е H15




Не винаги съм показвала размерът на четката, съпоставен на лицето ми, но смятам, че това наистина е огромно улеснение за да добиете представа за реалният размер на дадена четка. Затова, този път добавям и няколко ориентировъчни снимки, от които смятам, че можете да прецените точно размерът и формата спрямо лицето.


Заключение: Бих определила тази четка като наистина страхотна. Идеална по размер, гъстота на косъмчетата и форма. Много е удобна за нанасяне и разнасяне на всякакви прахообразни продукти. Пасва идеално на контурите на лицето и успява да прелее много добре, без да премахва пигментацията на продукта, както се случва с някои по-твърди четки например.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е базирано само на личните ми впечатления от продукта.

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •