понеделник, 26 юни 2017 г.

Avon | Planet Spa Oriental Radiance - White Tea facial cleanser

Здравейте. За днес съм подготвила ревю на един изключително бюджетен продукт свързан с грижа за кожата, който обаче ми е много любим и купувам вече втори път, което смятам, че е достатъчно красноречиво. Може би вече сте се досетили, че става въпрос за Avon Planet Spa - Oriental Radiance гелът за почистване на лице с бял чай. Защо този продукт ми стана толкова любим и незаменим, може да прочетете надолу. 


Първият път, когато взех този гел нямах особени очаквания, но той бързо се превърна в любимото ми средство за почистване на лице. Наскоро свърши обаче и се запасих почти моментално с нова опаковка от enzo.bg откъдето преди време взех и ексфолианта за лице от серията. Ревю за него може да погледнете • тук • 


Както може да видите, имам и трите продукта от серията с бял чай. Това са гелът за почистване, ексфолианта с частици, който следва да полира кожата и пилинг маската. И трите продукта имат еднакъв аромат. Трябва да призная, че от трите най-малко харесвам ексфолианта за лице. Гелът обаче и маската са добри, като разбира се фаворит ми е гелът за измиване. Има много удобна опаковка и е доста икономичен. Предишният ми стигна за много дълго време, може би около половин година почти ежедневно използване.


По описание от производителите: "Гел-пяна, която почиства кожата в дълбочина, подобрява вида на порите и премахва грима. Дълбоко почиства кожата, възстановява баланса и: подобрява вида на порите;ефективно премахва грима. Как действа: Гел-пяната дълбоко почиства кожата, като видимо премахва порите и отстранява грима. Белият чай е известен с антиоксидантните си свойства, които спомагат за намаляването на свободните радикали, както и за поддържането на здравия и младежки вид на кожата. Клинично и дерматологично тествана. Начин на употреба: Използвайте през деня или вечер. Нежно масажирайте желаната зона. Измийте обилно с вода. Попийте с кърпа с потупващи движения."


Опаковка: Както споменах, много удобна и компактна, използва се посредством помпичка, както при повечето продукти от този тип. Самият дизайн е много изчистен и по мое мнение симпатичен, решен изцяло в блед цвят. Самата помпичка има и предпазно капаче, което и позволява гела да не се разлее или помпичката неволно да бъде натисната, при носене на път например. Опаковката е пластмасова, но изглежда достатъчно хигиенична и стабилна. 


Формула: Гелът е прозрачен, с доста течна консистенция. Нужно е минимално количество за да стигне за цялото лице. Използвам го като второ почистващо средство на фон дьо тена си след минаване с мицеларна вода. Харесва ми, че не пресушава и без това сухата ми кожа. Оставя я мека и гладка, а когато мина с тампонче за да проверя дали има някакви остатъци от грим, нито веднъж не е имало такива. Определено е един от малкото гелове за почистване на лице, след които не оставя онова неприятно опъващо усещане (момичета/момчета със суха кожа, добре знаете за какво говоря). Смятам обаче, че би бил подходящ за всеки тип кожа.


Аромат: Цялата серия има специфичен аромат, който не бих могла да сравня с нито един друг продукт, който притежавам. Сравнително осезаем е, но е приятен и успокояващ, поне за мен. Не се задържа за много дълго след измиване на кожата и не смятам, че би било проблем, дори да не ви допада. На снимката отдолу може да прочетете какъв е съставът.


Заключение: За мен лично това е един от най-добрите измиващи гелове и за мен е абсолютно незаменим. Имам и други почистващи гелове, но за разлика от тях, този не оставя кожата ми много суха и опъната, а наистина след използването му я усещам много чиста и нежна. Силно се надявам да не отпадне от асортимента на Avon, защото спрямо цена-качество, този продукт просто е страхотен и ви го препоръчвам!

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Преди години ползвах маслата за тяло от серията Planet Spa и бях много доволна. Не знам защо спрях не след прочетеното май ще се огледам да поръчам пак от някъде.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Серията им Planet Spa, заедно с тази на Skin So Soft, която за съжаление премахнаха, бяха най-добрите, според мен. Лосионите и маслата им са добри за цената с

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •