сряда, 24 май 2017 г.

Ново от Vichy | Slow Âge - дневен флуид

Здравейте и честит празник! Днес ще споделя с вас първите си впечатления от един съвсем нов продукт, който е иновативен и интересен и който едва от няколко седмици се предлага у нас. Това е най-новият продукт на марката Vichy, който е дневният им флуид за лице, борещ се с признаците на стареене. Ако искате да видите повече снимки от скорошното събитие, посветено на представянето на флуида - Slow Âge, както и по-детайлна информация и доста снимки на този интересен нов продукти, свързан с грижа за кожата, моля продължете по-надолу към ревюто.


На 10 май се състоя събитието, което беше посветено на представяне на най-новата серия на марката Slow Âge. На него беше споменато освен повече за всеки един от продуктите, така и за кои от нас е предназначена серията. Всъщност, тя е универсална и може да се използва от всеки, който забелязва първи признаци на стареене и иска да предотврати или забави този процес. Под влияние на всякакви фактори (излагане на слънце, стрес, лош начин на живот и т.н.), обикновено след 20+ възрастта е възможно да се появят първите фини линии и бръчици. Аз лично не бих казала, че за момента имам точно бръчки, но определено имам мимически линии. Моята възраст както знаете вече е по-скоро в категория 25+ затова смятам, че флуида ще е подгодящ и за мен. 

Снимките са предоставени от Vichy
Серията се състои едва от три продукта, като и трите са по-скоро предназначени за дневна грижа (единствено околоочния крем може да се използва и вечер). Защо единствено дневна грижа? Защото и във флуида и в крема за лице има сравнително висок слънцезащитен фактор, като той не присъства единствено в кремчето за околоочния контур. 

Флуида е предназначен за всеки тип кожа и има слънцезащитен фактор SPF 25 / PPD 12
Кремът за лице е предназначен за суха кожа, който е поместен в красиво, стандартно на вид бурканче, като неговият слънцезащитен фактор е малко по висок - SPF 30 / PPD 14
Околоочната грижа е всъщност единственият продукт без слънцезащитен фактор, който се бори с тъмните кръгове и признаците на умора и стареене.

На краткото слайдшоу горе, виждате няколко снимки от събитието, на които се вижда цялата серия, както и някои от активните съставки, които бяха част от свежо аранжираната зала. Тук трябва да спомена, че флуида изглежда по-голям като количество от кремът в стандартно бурканче, но на презентацията изрично бе споменато, че това не е така. И двата продукта са с еднакъв грамаж, който е стандартен - 50 мл. Околоочният крем е също в стандартните 15 мл.



Опаковка: Външият вид на цялата серия е решен изцяло в зелено. Опаковката на флуида от своя страна е много удобна и хигиенична, тъй като за разлика от повече кремове, този е в стъклена опаковка с помпичка, което освен по-малко досег с кислород, осигурява и улеснение при използване и значително по-малка вероятност да вкарате бактерии в продукта, бъркайки с пръсти или шпатула. Самата опаковка изглежда много свежо и луксозно и изглежда чудесно. Трябва да спомена обаче, че е много, много масивна и тежка. Буквално, това е най-тежката опаковка на крем, който притежавам. Това му придава елегантен завършек, но пък може би няма да е най-практичното нещо, ако решите да носите продукта с вас на път. Затваря се посредством пластмасово капаче, което ми отнема малко повече за затваряне, но това пък го прави доста сигурно и не би изпаднало някъде. Вижда се, че освен в продукта, доста замисъл е вложен и в опаковката му.




По описание на производителите: "Slow Âge е 1-вата грижа за кожата от Vichy, която забавя появата на признаци на стареене, свързани с влиянието на експозома. За 1-ви път Лаборатории Vichy съчетават антиоксидантния екстракт от корен на Baïcalin, използван от 2,000 години насам в Китай, заедно с Bifidus, пробиотичен дериват, и Термална минерализираща вода Vichy. Със слънцезащитен фактор SPF 25. Подходящ за чувствителна кожа, тестван под дерматологичен контрол. Без парабени. Незабавно кожата е хидратирана и защитена. Ден след ден, кожната бариера е подсилена за по-здрав и сияен вид. Лек и свеж, копринен флуид. Не утежнява, не лепне."




Както прочетохте, три от основните съставки, които следва да подобрят състоянието на кожата са екстракт от корен на BaïcalinBifidus и пробиотичен дериват. Както всички продукти на марката, така и този е обогатен с термална вода Vichy. Флуида не е насочен към определена възрастова група, затов дали е подходящ за вас зависи най-вече от индивидуалните нужди на вашата кожа - дали имате неравномерен тен, кожата ви не изглежда достатъчно свежа или имате мимически бръчки и фини линии, които са по-изразени. 80 % от стареенето на кожата е в следствие на външи фактори и начин на живот и едва 20% са генетични, затова дори генетично да сте предразположени към повече образуване на бръчки, нищо не е окончателно и може да бъде забавено или предотвратено до известна степен.




Аромат: Да, доста силно изразен. На презентацията беше споменато, че аромата е вдъхновен от описание на известен парфюмерист, чието име обаче не си спомням. Ароматът на флуида аз лично определям като цветно-плодов. Не съм особено добра в описание на аромати, но ще се постарая. Усещам много интензивно цветя (бели цветя?), върху кожата се усеща и някаква розова ароматна нотка. Усеща се и и нещо свежо и плодово, което аз лично бих оприличила на зелена ябълка. Като аромат ми напомня малко на парфюма на Avon - Femme, но разбира се не е идентичен. Има онази леко сладникава, цветна нотка, която ми напомня на току що откъснати пролетни цвета. Но както споменах, усеща се и някаква свежест, не е изцяло цветен аромат. Знаете, че аз бих предпочела продуктите да имат лек или никакъв аромат и това винаги ще е така. Флуида определено е приятно парфюмиран, но доста силно. Усеща се осезаемо и продължително след нанасяне върху кожата, затова ако имате наистина много чувствителна кожа или не харесвате много силно ароматизирани продукти - имайте го в предвид.




Формула: Както следва и от обещанието, тя е флуидна. Не е обае твърде течна. Попива в кожата много бързо и се нанася лесно. Да кажем, това е някакъв хибрид между крем и гел-крем, в комбинация със слънцезащитен крем. Какво точно имам предвид: притежава свойствата на слънцезащитен продукт - много светъл на цвят, не точно бял, по-скоро много бледо жълтеникав и разбира се предпазва от вредното влияние на UV лъчите, хидратира, както би го направил и стандартен крем, но попива бързо и лесно, каквото обикновено е свойството на гел-кремовете. Определено интересен продукт. След нанасяне, кожата наистина се усеща много мека и гладка. Не бих казала, че остава точно филм върху кожата, но тя определено изглежда малко по-сияйна ( в никакъв случай не бих казала че озавяра или оставя мазен завършек). Попива много бързо и не усещам кожата да лепне след това. За дневна грижа, за какъвто е и предназначен е действително идеалната консистенция. Подходящ е и като база за грим, преди нанасяне на фон дьо тен. Вече опитах да го нанасям и така и явно кожата ми го понася, защото не се появи онзи така неприятен "кир ефект" на лющене, който понякога се получава с кремове, които кожата не успява хубаво да абсорбира. 




На снимките по-надолу може да добиете представа и за консистенцията на флуида, която както виждате е сравнително рядка, но не и съвсем течна, както са олиата за лице, например. Помпичката също е много практична и удобна и вие контролирате количеството, което желаете да използвате. 




И ще завърша с кратко слайдшоу на снимките от събитието, направени лично от мен, които всъщност вече сте виждали във facebook страницата ми


Заключение: Флуида ми хареса и определено е чудесен за дневна грижа, тъй като съчетава свойствата на крем и слънцезащита. На мен лично понякога не ми стига време да нанеса отделен слънцезащитен крем, затова е хубаво, че флуида е със сравнително висок фактор и спестява време. Също така трябва да призная, че се надявам в дългосрочен план да повлияе добре на признаците на умора и стареене (разбирайте мимически бръчици и линии). Опаковката също е нещо, което много ми допадна - нестандартна, удобна, масивна и наистина луксозно изглеждаща. Единственото, което не е по моя вкус е силният аромат, но пък покрай коректора на Catrice - Camouflage сякаш привикнах към силно-ароматизираните продукти върху лицето ми.

Follow me:
            

* Продуктът е предоставен от PR, но публикацията не е спонсорирана.
 Мнението ми е базирано само на личните ми впечатления от продукта.

2 коментара:

  1. Ето това търся от много време! Аз също съм в категорията 24+ и вече се замислям, че трябва да използвам продукти, които да се грижат повече за кожата ми освен хидратиращите кремове, които до моемнта съм използвала. Може би това ще е следващата покупка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е хубав продукт. Най-вече ме спечели с това, че има сравнително висок слънцезащитен фактор и много удобна и хигиенична опаковка.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •