вторник, 4 април 2017 г.

Max Factor | Miracle Touch Liquid Illusion Foundation - 40 Creamy Ivory

Здравейте. Преди известно време в новите си придобивки споменах и продуктът, за който днес правя ревю. Това е един интересен фон дьо тен от Max Factor -  Miracle Touch Liquid Illusion Foundation който представлява компактен фон дьо тен, чиито ефект е като на течен такъв. До момента и аз не бях използвала такъв тип фон дьо тен. Ако и на вас ви е интересно да научите повече, продължете надолу.

max factor miracle touch foundation

Да открия подходящ за мен фон дьо тен е почти мисия невъзможно, защото или типът и финиша не ми пасват или цветът. Ако имате суха и много светла кожа, вероятно знаете какво предизвикалество е да се открие идеалният фон дьо тен. За да бъда честна, все още съм в търсенето на такъв. И макар да съм пробвала доста дрогерийни фон дьо тени през годините, така и не съм открила най-подходящият за мен. Max Factor от своя страна е марка, която наистина много харесвам и чиито продукти смятам за качествени, макар и дрогерийни. Това е третият техен фон дьо тен, който пробвам. Не съм забелязала, дали се продава по дрогериите у нас, аз лично го закупих от • enzo.bg • от който знаете, че често пазарувам.

max factor miracle touch foundation

max factor miracle touch foundation

Опаковка: Този фон дьо тен е от типа компактни фон дьо тени. Опаковката му е много симпатична. Бих определила като бурканче, като от едната страна е продуктът, а от другата има капаче, където е поместена кръгла гъбичка, за нанасянето на фон дьо тена, която учудващо за мен, наистина е удобна и върши добра работа, а освен това се пере и лесно. Предполагах, че фон дьо тен от такъв тип е поместен в стъклена опаковка, както обикновено се случва, но уви в случая тя е пластмасова. Единственият недостатък е, че компактните фон дьо тени се предполага да са подходящи за носене на път или в чанта, което изисква и наличие на огледало. При този фон дьо тен такова няма, но смятам, че там където е гъбичката можеше да бъде поместено и малко огледалце. Като изключим това обаче, опаковката е непретенциозна и удобна, а фон дьо тенът може да се използва с пръсти, четка или с гъбичката към него. Количеството е 11,5 гр.

max factor miracle touch foundation

max factor miracle touch foundation

Цвят: Предлага се в няколко цвята, като 40 Creamy Ivory е най-светлият от тях и съответно този, който взех аз. Смятам, че цветът действително е светъл, но ако имате много, много бяла кожа, вероятно няма да е достатъчно светъл. При мен също не е. Успявам да го прелея до голяма степен така, че да няма голяма разлика между кожата ми и фон дьо тенът, но въпреки това не е перфектният за мен нюанс, поне не и зимата. Самият цвят аз лично смятам, че оранжавее леко и вероятно ще пасва по-добре на тези от вас, които имат розов подтон на кожата. Ако имате неутрален и жълтеникъв, може да има известна разлика. Общо взето бих препоръчала този цвят на тези от вас, които имат по-тъмна кожа от моята. На кожата на майка ми например цветът се слива значително по-добре, защото нейният цвят кожа е около тон, два по-тъмен от моя. Но имайте в предвид, че подтонът е нещо средно между оранжево/розов в сравнение с други фон дьо тени, които притежавам, но цветът действително е светъл.
П.С. Мисля, че са пуснали още нови цветове, тъй като в официалния сайт на Max Factor има и цветове 30 Porcelain и 35 Pearl beige, които преди не бяха налични. Подозирам, че Porcelain ще е вече наистина достатъчно светъл, дори и за мен, но се съмнявам, че ще се предлага у нас.

max factor miracle touch foundation

max factor miracle touch foundation

Формула и финиш: Формулата му е много интересна. На външен вид и допир, фон дьо тенът е много твърд и бихте предположили, че ще е труден за нанасяне и преливане. От топлината на кожата обаче, моментално се разтапя и наистина изглежда по-скоро като течен фон дьо тен. Нанася се и се прелива лесно, като покривността бих определила като средна. Финиша е по-скоро сатенен към матов, но не стои неестествено. Харесва ми като трайност и покривност. Опитах да го нанеса с гъбичката към него, с пръсти и дори да разнеса с четка. Смятам, че с пръсти или гъбичката в комплекта стои най-добре. Не е необходимо огромно количество, за да нанесете равномерен слой. Определено ми хареса това, че се топи върху кожата и както говори и името му, от твърда, формулата му се превръща в кремообразна до течна.

max factor miracle touch foundation

max factor miracle touch foundation

Състав: Cyclopentasiloxane, Aqua, Tridecyl Neopentanoate, Mica, Butylene Glycol, Niacinamide, Talc, Acetyl Glucosamine, Silica, Candelilla Cera, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Sorbitan Isostearate, Paraffin, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Cera Microcristallina, Dimethicone/Methicone Copolymer, Zinc Oxide, Aluminum Hydroxide, Hydroxyapatite, Allantoin, Disodium EDTA, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Glycerin, Methicone, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Ethylene/Propylene Copolymer, Polyethylene, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tin Oxide, Phenoxyethanol, Iodopropynyl Butylcarbamate, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Caramel [+/- CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499]

max factor creamy ivory

Заключение: Всъщност наистина харесах този фон дьо тен като ефект и покривност. Нанася се лесно, прелива се лесно, удобен и приятен е за използване. Опаковката е симпатична и компактна. Фон дьо тенът стои наистина добре върху кожата и същевременно прикрива голяма част от недостатъците, изравнява тена успешно. Единственото, което не ми харесва е цветът, който върху мен изглежда по-оранжев, отколкото бих искала. За лятото обаче или на тези от вас с по-тъмна кожа би паснал добре, според мен. Като цяло обаче бих препоръчала фон дьо тенът за всеки тип кожа и смятам, че формулата е създадена универсална.

Follow me:
            

4 коментара:

  1. Преди 4-5 години помня, че го използвах и че много бързо свърши :D Но беше много хубав

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. E да, количеството е почти два пъти по-малко от стандартен фон дьо тен, но пък се постига добра покривност и с по-малко количество. Жалко само, че няма по-светли цветове, които да внасят и у нас :(

      Изтриване
  2. Пробвала съм фон дьо тен от серията Miracle Touch още в началото, когато излезе първият. Изобщо не бях доволна от трайността. При лек допир оставаше на петна, които изглеждат страшно грозно... Факт е, че нанасянето е супер лесно и приятно, но аз търся по-дълготраен ефект. Maxfactor имат дълготраен, течен фдт, който не е моят любим, но е чудесен, ако търсите трайност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, наистина зависи от индивидуалните предпочитания. Аз не държа да е изключително дълготраен, но пък искам да има средна покривност и да стои естествено, което този фон дьо тен всъщност прави. Но така или иначе, повечето трайни фон дьо тени са с матова формула :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •