понеделник, 3 април 2017 г.

Makeup Revolution | Precision Contour Set - комплект овални четки

Здравейте, момичета! Днес ще ви покажа нещо много интересно и нещо, което определено е в крак с тенденциите в грима. Това са т.нар. овални четки, които през последната година станаха толкова популярни. Комплектът, който ще ви покажа днес е именно на Makeup Revolution - Precision Contour Set който включва 3 четки за лице, с различен размер и сходна форма. Определено имам какво да ви разкажа за тези четки, затова ако ви е интересно и любопитно да ги видите по-детайлно, продължете надолу.

makeup revolution contour set brushes

Този комплект четки на Makeup Revolution поръчахме за приятелка от • enzo.bg • затова днес освен своите впечатления и наблюдения за четките, ще споделя и нейния опит и мнение за тях. Ако сте запалени по грима, то няма как да не сте виждали подобни овални четки. Целият тренд тръгна от "Artis Brushes", които първи пуснаха на пазара овалните четки за грим с особена и нетипична форма. Целта на четките е, чрез флексабилната дръжа да се нагаждат по формите на лицето, а специфичната им форма и гъсти косъмчета би трябвало да разнасят продукта добре, като не ощетяват покривността му и не "поглъщат" прекомерно количество от продукта, най-вече от течните фон дьо тени.

makeup revolution contour set brushes

makeup revolution contour set brushes

Вероятно също така знаете, че Makeup Revolution е бранд, който успешно имитира много известни и скъпи продукти, като държат добро качество и конкурентни цени, чрез които печалбата им е гарантирана. Имам доста техни продукти, но ми беше интересно да видя по-отблизо и тези така популярни овални четки, за които не веднъж съм чела само положителни отзиви. Хубавото е, че четките се предлагат както по отделно, така и в комплект - изборът е неограничен.

makeup revolution contour set brushes

makeup revolution contour set brushes

Опаковка: Четките идват в доста елегантна черна кутия, която е с мека и прозрачна предна част и твърд картонен гръб. Запечатана е с предпазни лепенки от двете страни. Не смятам, че има опасност четките да се повредят, тъй като както ще видите от снимката, те са поставени по-ниско и са стабилно закрепени. Хубаво е, че четките могат да се видят през опаковката, поне според мен. Самите четки са в така актуалният цвят "розово злато" или по-простичко казано - в бронзов цвят. Изглеждат наистина луксозни и красиви. От задната им страна са изцяло гладки, докато на предната част на дръжката е изписано името на марката. Четките са направени от синтетичен косъм, но на външен вид доста наподобяват такива от естествен, както и на допир.

makeup revolution contour set brushes

Усещане и почистване: И трите четки са изключително меки и нежни, може би най-меките четки, които съм виждала. Буквално се усещат като коприна върху кожата, истински кадифени са. Вижда се, че косъмчетата, макар и изкуствени, са качествени. Не мисля, че има някой, който би сметнал четките за груби или бодящи. По мое мнение се усещат дори по-нежни от Bold Metals серията на Real Technique, както и от стандартната им серия, за която съм правила ревю на скулптуриращата четка. Почистването също е лесно и става по обичайния начин, като заради гъстотата им съхнат малко по-бавно от стандартна четка, но за по-малко от ден са напълно изсъхнали.


makeup revolution contour set brushes

За формата: И трите четки са с овална форма, като и трите са предназначени за нанасяне на продукти върху лицето. В отделен комплект има и четки, разработени за използване върху очите. Заради специфичната форма на четките е хубаво продуктите да се нанасят не посредством кръгообразни движения, а в една посока - например от средата на лицето към скулите, врата и т.н. Точно под самата четка, дръжката е най-тънка, както виждате. Това и позволява да пружинира и по-лесно да следва извивките на лицето. Не трябва да прилагате много натиск обаче, защото е възможно при прекомерна сила да се счупят. Четките са със сходна форма, но различен размер и гъстота, като най-голямата четка е съответно и най-гъстата. По-надолу ще ви покажа детайлни снимки на всяка една от тях.

makeup revolution contour set brushes

makeup revolution contour set brushes

Комплектът включва следните три четки:

                                                                                      • Oval Face (най-голямата)
                                                                                      • Oval Cheek (среден размер)
                                                                                      • Oval Shape (най-малката)

Както виждате, всяка четка си има своето предназначение, но на практика са универсални и могат да се използват за всичко, включително и що се отнася до типа продукти - течни, кремообразни и прахообразни.

makeup revolution oval face brush

• Oval Face (най-голямата) - предназначена е за използване на фон дьо тен - за нанасяне и преливане. Тя е най-голямата и най-гъстата от четките, като плътната и структура не позволява да погълне прекалено много от продукта, а по-скоро го разнася равномерно. Може да се използва и за бронзиране или нанасяне на пудра на по-големи участъци. 


makeup revolution oval cheek brush

 • Oval Cheek (среден размер) - дълго се колебаехме дали тази четка ще е по-подходяща за нанасяне на фон дьо тен или Oval Face. Когато видяхме четките на живо обаче, определено тази е по-подходяща за контуриране или за някакви детайли - каквото всъщност е предназначението и. Може да се нанася и коректор под очите или фон дьо тен в зоните около носа, между очите и т.н. За прецизен контур е много подходяща.


makeup revolution oval shape brush

 • Oval Shape (най-малката) - това е и най-малката четка от трите, която е идеална за нанасяне на коректор под очите, контуриране на носа или нанасяне на хайлайтър. Ако обичате да носите и един цвят сенки върху клепача, за тази цел също би свършила работа.

makeup revolution contour set brushes

Заключение: Изключително приятни за употреба (и съзерцаване) четки. Нанасят продука добре, като финиша е до голяма степен естествен, но все пак дават необходимата покривност на продуктите. Изключително меки и нежни на допир и към кожата. Също така формата им и предназначението е универсално. Изглеждат и се усещат луксозно. Могат да се използват с всякакви видове продукти - от кремообразни до прахообразни. Гъсто разположените косъмчета не позволяват да се разхищава голямо количество продукт, особено що се отнася до фон дьо тените, което е всъщност и основната причина да имат тази нетипична, овална форма. А голямо предимство е и това, че могат да се закупят както в комплект, така и по отделно. Според нас, четките си заслужават инвестицията.

А вие използвали ли сте четки с подобна форма и какво е мнението ви за тях?

Follow me:
            

4 коментара:

  1. Чудих се на този сет с безплатната доставка, но не бях сигурна, че формата ще ми е удобна и се отказах.Явно все пак си заслужават :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, формата е по-особена и изисква известно привикване, но четките са много меки и с доста гъсто сбит косъм, което не позволява да поглъщат огромно количество продукт. :) Може да вземеш първо една за проба, ако не си сигурна.

      Изтриване
  2. Четките наистина изглеждат много красиви! Все пак се чудя как бих се справяла с употребата им... Колебая се дали да не поръчам такава четка за контуриране. Доколкото разбрах дръжките са гъвкави?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не прекалено много, но да - в основата, където са най-тънки има известно движение, което по замисъл следва да е направено, за да следва по-лесно извивките на лицето. Четката за контуриране е сравнителна малка по размер и е добра за целта. Но и трите са доста гъсти и с много мек на допир косъм, усещат се като коприна върху кожата.

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •