понеделник, 10 април 2017 г.

L'Oréal | Elseve Extraordinary Clay (шампоан с глина за мазна коса)

Здравейте. Обичате ли косата ви да изглежда чиста не само на първия ден? Да, аз също. Това обаче е доста трудна за постигане мисия. Както знаете, имам суха кожа, но бързо омазняваща се коса - какъв парадокс само. И когато научих, че от L'oreal са пуснали на пазара серия, която обещава по-бавно омазняване на косата, веднага рискувах и взех това, което всъщност използвам най-често - шампоанът. След около 2-3 седмици употреба смятам, че най-накрая имам изградено мнение и впечатления за L'oréal - Elseve Extraordinary Clay и бързам да ви споделя дали това успя да се превърне в незаменим за мен продукт или не. 

loreal elseve clay shampoo extraordinary

Да имаш бързо омазняваща се коса наистина не е лесна задача. Когато косата понякога се омазнява в корените на следващия или дори в края на същия ден, единственото решение е сухият шампоан. Той обаче не е особено полезен за скалпа. Затова и винаги съм в търсене на шампоан, който ще забавя омазняването. Използвала съм доста и различни шампоани с тази цел през годините. Например шампоанът на Klorane с коприва, който сякаш не ми даваше желаният резултат. Преди няколко години от Schaumа пуснаха на пазара шампоан против омазняваща се коса с памук и имаше страхотен ефект, който се задържаше за доста дълго, но за съжаление от няколко години изобщо не го виждам да се предлага вече. Използвала съм и шампоани с хума, от които също не видях резултат. И разбира се, нямаше никакъв вариант да пропусна да пробвам и иновацията на L'oreal с глина. Забелязах, че наскоро от марката започнаха да изпращат продукти от серията за проба и донякъде се радвам, че успях да изградя мнение за продукта дори преди това. Тъй като до преди това, шампоанът не се предлагаше по дрогериите, моят закупих от • enzo.bg • откъдето реших направо да взема по-голямата разфасовка.

loreal elseve clay shampoo extraordinary

Опаковка: Удобна за използване и с хубав, изчистен дизайн. Цялата серия е в цвят резеда, така че лесно можете да я познаете. Аз взех по-голямата разфасовка на шампоанът, който е от 400 мл., но се предлага и във вариант от 250 мл. Относно опаковката и външният вид нямам никакви забележки. Свежият цвят донякъде дава насока и за ароматът, който също е свеж и приятен.

Аромат: Има доста свеж и противно на очакванията - плодов аромат, бих определила като зелена ябълка. Не се задържа за дълго след измиване, но определено е много свеж и приятен. Напомня ми като аромат на шампоанът на Pantene от серията им за обем (която правеше точно обратното всъщност и която не харесах като действие). 

loreal elseve clay shampoo extraordinary

Формула: Средно гъста консистенция, типична за шампоан. Не е от онези, които са прозрачни на цвят (като например шампоанът на Schauma за блясък). Лесен е за нанасяне и се разпенва доста. По описание няма силикони, но пък има типичният пенител: sodium laureth sulfate.

loreal elseve clay shampoo extraordinary

Състав: AQUA / WATER / EAU SODIUM LAURETH SULFATE COCO-BETAINE GLYCOL DISTEARATE SODIUM CHLORIDE PPG-5-CETETH-20 PARFUM / FRAGRANCE SODIUM BENZOATE OCTYLDODECANOL SALICYLIC ACID GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE CARBOMER LINALOOL HEXYL CINNAMAL BENZYL ALCOHOL BENZYL SALICYLATE CITRONELLOL ARGILLA / MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE KAOLIN MONTMORILLONITE GERANIOL ALPHA-ISOMETHYL IONONE FUMARIC ACID SODIUM HYALURONATE CI 42090 / BLUE 1 SODIUM HYDROXIDE CITRIC ACID

loreal elseve clay shampoo extraordinary

Действие: След изплакване, косата се усеща чиста и гладка. Бих казала, че ако използвате по-голямо количество, дава онова "скърцащо" усещане на косъма. Въпреки, че е създаден за мазни корени и сухи краища, което би следвало да не утежнява косъма, усещам може би съвсем леко утежняване на косата. Въпреки това обаче тя остава доста блестяща и сравнително обемна. Ефекта на чиста коса се задържа малко повече от стандартен шампоан, около два дни при мен, но не бих казала, че е в продължение на до 3 дни, както обещават от марката. Много зависи от това обаче до каква степен косата ви е склонна да се омазнява - при мен определено това е налице дори на втория ден, независимо какъв шампоан използвам. Но въпреки това не мога да отрека, че измива косата добре и я оставя наистина чиста. Казват, че при използване на маската, в комплект с шампоанът, ефектът е по-дълготраен и добър. Може би ще взема и маската някой път, за да мога да се уверя доколко това е така. 

loreal elseve clay shampoo extraordinary

И за финал ще ви покажа и как изглежда косата ми след непосредствено измиване с шампоана. Не съм използвала никакви маски, масла и олиа върху косата си, за да може да се види ефектът до някаква степен. 

loreal elseve clay shampoo my hair

Заключение: Наистина добър шампоан, който върши чудесна работа. Не бих казала, че успя да ме шокира с действието си, но не мога да кажа, че не забелязвам никакъв ефект. Косата ми изглежда чиста за по-дълго, в сравнение с други шампоани които използвам. Цената е приемлива, а размерът от 400 мл. е доста, което ме устройва. Има свеж, приятен аромат и като ефект след измиване ми допада. Както виждате, косата ми изглежда чиста и обемна. Ако обаче очаквате някакво чудо, което да задържи ефектът на чиста коса една седмица например, това няма да се случи, освен ако нямате нормална коса. В такъв случай предполагам, това ще е ефектът, който ще получите. Ако обаче имате фин косъм и много лесно омазняващи се корени, може би и при вас около 2 дни ще имате хубава и чиста коса, без необходимост от използване на сух шампоан. Ако винаги сте в търсене на шампоан от подобен тип, бих ви препоръчала да му дадете шанс, защото ако не друго, поне измива косата наистина добре и я прави гладка и мека. 

Follow me:
            

3 коментара:

  1. След като пуснаха рекламата по телевизията започнах да следя мненията за продуктите от тази серия. Определено до сега всички са положителни и ще закупя и аз!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами моето мнение е малко 50/50 - хубав шампоан е, но не е и нещо феноменално. :)

      Изтриване
  2. Ползвам маската и шампоана отскоро добри са.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •