четвъртък, 9 март 2017 г.

Нови козметични придобивки | януари & февруари 2017

Здравейте. Дойде време за нова публикация, свързана с нови придобивки. Така, както се оказва, май правя подобен тип статии през месец, за да мога да събера достатъчно нови неща, които да ви покажа. В противен случай, ще трябва да покажа по 3-4 неща на месец, което не ми се струва задоволително. Знаете, че освен това използвам да кажа и какви са първите ми впечатления от повечето продукти.


Пред изминалите два месеца, покупките ми са по-малко, тъй като започнах да усещам, че в последно време попрекалявам. Получих обаче и доста подранили подаръци още преди 8 март, затова и този път новите ми придобивки са най-разнообразни - както от декоративната козметика, така и от бялата. Много от нещата са нови и се надявам, да ви бъде интересно да научите повече за тях. И така, нещата, които ще ви покажа са следните:



Ще започна с продуктите по реда отляво-надясно, както правя обикновено.


• Max Factor Miracle Touch в цвят Creamy Ivory - принципно съм използвала само един фон дьо тен на марката, защото обикновено формулите им са по-подходящи за по-мазна и тъмна от моята кожа. За този фон дьо тен обаче чух изключително много положителни отзиви, включително, че цветът Ivory наистина е светъл, което е малко нетипично за марката. И така, реших да взема на сляпо продукта, без изобщо да съм го виждала на живо. Все още не съм го пробвала изцяло, но първото ми впечатление е, че цветът действително е светъл, но доста оранжев. Пробвах го върху участък на лицето ми и ми се стори твърде оранжавеещ. Ще трябва обаче да го пробвам по-обстойно и цялостно, за да мога да придобия по-пълни впечатления. 


Batiste dry shampoo (РЕВЮ) - знаете, че това не е първият път, в който взимам шампоана. Любимият ми вариант за момента е синия. Наскоро обновиха опаковката, но забелязвам, че формулата също е по-различна. Предишният, който взех, не действаше толкова ефективно. Този ми се струва по-добър, но сякаш оставя повече бели следи от преди. Винаги се случва така, че когато е обновена уж само опаковката на даден продукт, винаги и формулата се променя и обикновено не към по-добро, с малки изключения.

Avon несесер + лак в цвят Asap Pink - преди една кампания имаше промоционален комплект от несесерчето и лака. За щастие, първият път лака беше в недостиг. Защо за щастие? Защото беше в ярко цикламен цвят, а аз изобщо не харесвам подобни. След една кампания обаче изпратиха като заместител този цвят, който е идея по-приемлив за мен, макар бебешко и ярко розовите нокти да не са нещо, което харесвам особено. За пролетта и лятото обаче би бил добър. Несесера от своя страна е много семпъл и изглежда добре направен. Харесвам несесерите на бранда, това не е първият който имам и смея да кажа, че са качествени.


Sleek contour duo в цвят Light (РЕВЮ)- попринцип нямам навик да контурирам лицето си. Кожата ми е много светла и както и да нанеса подобни продукти, никога не ми изглежда естествено. Отдавна обаче исках да пробвам нещо на Sleek и за това контуриращо дуо съм чувала единствено хубави отзиви. И така, избрах си най-светлият вариант. Предлага се и в цветове Medium и Dark. Логично беше, че цвят Light има шанс да ми пасне по-добре. Всички казват, че бронзиращата/контурираща пудра е силно пигментирана. За момента не ми се стори чак плашещо пигментирана. Това, което ме впечатли повече обаче, учудващо, е хайлайтърът, който се оказа изключително наситен и забелязващ се. Самото дуо изглежда много симпатично, компактно и качествено направено. Опаковката е почти двойник на тези на NARS, които са в абсолютно същата стилистика. 


The balm meet matt(e) hughes в цвят Sincere (РЕВЮ) - вече направих ревю на това червило. Истината е, че наистина ми хареса като трайност, формула и идея. Единственото, което не ми допадна е цветът, който не се припокри с очакванията ми. Това обаче отчитам по-скоро като лична грешка. Като се абстрахирам от това, червилото наистина не изсушава така драстично, както повечето матови червила, цветът е плътен и наситен, опаковката е добра. За съжаление обаче едва ли ще взема друг цвят от серията, тъй като не виждам никой, който да е по-розов, каквито харесвам аз. 


Loreal liquid highligter в цвят Icy glow (РЕВЮ) - тези хайлайтъри очаквам да се появят адски дълго време. Възможно е да не сте чували дори за него, тъй като не се предлага по нашите дрогерии. Наскоро обаче видях, че се предлага в сайта, от който поръчвам много често и веднага го взех. И когато казвам веднага, разбирайте го буквално, защото знам, че винаги най-светлите цветове хайлайтъри свършват почти мигновено. За този хайлайтър бях чела отзиви, че е много пигментиран и красив, без да има никакви частици (както е течния озарител на Nyx например) и за момента мога да кажа, че това действително е така. Идеален за светлата ми кожа. Скоро очаквайте подробно ревю.


Maybelline Lash sensational (РЕВЮ) - това е любимата ми дрогерийна спирала. Използвала съм вече 2 или 3 от тях, но тъй като забелязах, че е започнала да изсъхва и съответно се рони повече, реших когато миналият месец имаше промоция на спиралата да взема две. Учудващо обаче, когато пробвах едната от тях за първи път ми се стори, че опаковката е почти празна. Обикновено спиралата е доста пълна и с по-течна консистенция, поне в началото. От тази обаче трябваше усилие, за да извадя повече цвят. Явно отново съм изтеглила късата клечка и съм попаднала на дефектна партида. Иначе със сигурност харесвам спиралата и смятам, да не спирам да я използвам. 


Vichy Idealia обновена формула (РЕВЮ) - може би знаете, че серията Idealia е прeдназначена за моята възрастова група (25+). Това не е първият крем на марката, който използвам. Вече знаете, че съм правила ревю на Aqualia Thermal във варината за суха кожа. Наскоро обаче, Vichy пуснаха обновената серия Idealia с екстракт от боровинки и черен чай. Опаковката е разкошна. Колкото до самия крем, аз получих варианта за нормална и смесена кожа, който подозирам, че ще ми върши повече работа през летните месеци. Първите ми впечатления са, че консистенцията му е по-лека, в сравнение с кремът Aqualia Thermal, също така има и лек, бих казала флорален аромат. Ще си дам още малко време за тестване, преди да напиша отделно ревю. За момента обаче, обновената формула ми харесва повече от старата, от която съм пробвала няколко тестера. А пък и самата идея да ползвам нещо, в което има боровинки (едни от любимите ми плодове) е меко казано изкушаваща.


Avon Luck - отдавна исках този парфюм. При мен парфюмите и тоалетните води на Avon не са особено трайни, а повечето от тях намирам доста сходни като аромат, но този парфюм ми се стори някак по-сладък и "sophisticated ". Съжалявам, но не успявам да намеря правилните думи на български понякога, особено след като постоянно гледам най-различни чуждестранни влогърки. Та, за парфюма - опаковката изглежда луксозна и ми напомня на някои флакони на по-скъпи парфюми, което вероятно е била и идеята. Аромата е сладък, но усещам и свежа цитрусова нотка. За съжаление имам малък проблем с пулверизатора или опаковката, защото всеки път щом пръсна, доста голямо количество от течността се разлива под панделката. Ако имате този парфюм, бихте ли споделили дали и вие имате този проблем?


Luminum candle sandallwood - мини вариант на ароматна свещ на марката. Беше ми подарък. Определено има доста силен, ориенталски аромат на сандалово дърво, дори без да е запалена. Ако имате познати, които си падат по ароматните свещи, тази определено е доста автентична като аромат и освен това е доста силна. Предлага се и в по-голям вариант.


Medi Blanc Strong Black - предполагам не сте чували за тази марка. Това е професионална серия на пасти за зъби. До преди няколко месеца, при всяка поръчка от enzo пращаха подарък 7 мл. мостра на избелващата им паста. Съвсем наскоро, от марката пуснаха и този вариант на избелваща паста, която всъщност е черна и в съставът и има въглен. Все още не съм я тествала достатъчно, за да напиша ревю, но ми се струва доста интересен продукт. Пастата е изцяло черна, има доста гъста консистенция и няма абразивни частици. Има свеж, ментов аромат. Опаковката изглежда страхотно - изцяло в черно-бяло, което в случая е по-скоро символично. Все пак става дума за черна паста за избелване, доста оригинална хрумка. Повече ще споделя за нея скоро, надявам се.


La Roche-Posay мицеларни води (РЕВЮ) - преди по-малко от месец, от бранда пуснаха на пазара три, съвсем нови мицеларни води, предназначени за всеки тип кожа. Бялата е за чувствителна кожа, по-тъмно синята е за реактивна и много чувствителна кожа, а светло синята е за мазна. Идеята е, че и трите води имат засилена ефективност в премахването на грима, в сравнение със стандартната им мицеларна вода (за която вече съм писала ревю тук). За момента съм пробвала варианта за чувствителна и реактивна кожа и съм много доволна. Тази за мазна вероятно ще подложа друг човек на тест, а веднага щом събера пълни впечатления ще напиша ревю за тях, защото определено си заслужават. Ако и вие като мен премахвате грима си основно с мицеларна вода съм сигурна, че тези не биха ви разочаровали. 


Мостри - за финал оставих и многото мостри, които взех/получих. Всички, с изключение на една са на Avon. Може би ще изброя някои от тях, а ако конкретно ви интересува някоя определена, може да ми пишете в коментарите. И така, имам две на сравнително новите им продукти от Nutra Effects, които са всъщност лосион за тяло и универсален крем за лице, ръце и тяло. Имам две мостри на серума на Anew essential, които всъщност взех отдавна, но все забравям да ги спомена. Също още няколко мостри на кремове от серията Nutra Effcts във варианта дневен крем и крем против бръчки. Имам и две мострички на кремовете им Anew в червената и златна серия, които са за възраст 45+ и съответно няма да провам аз. Последната е на шампоан на Vichy, предназначен за суха и изтощена коса. 


И така, това са последните ми придобивки. Този тип публикации винаги ме изтощават, тъй като трябва напиша впечатленията си за много и все различни по вид продукти, но пък смятам, че са полезни и си заслужават. 

А вие какво си купихте последно?

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Аз нямам проблем с Luck, но ми е труден за използване с тази капачка.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи отново късата клечка е при мен :D :D Странно ми е защо, но всеки път протича под панделката...и то доста. :(

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •